23 Ocak 2019 Çarşamba

Gregoire Defrel & Galatasaray, sürekli aynı tarz forvetler peşinde değil miyiz?


Alan, Pato derken şimdi de Defrel. Ortak özellikleri aynı tarzda forvet olmaları. Gezen, kanatlara açılan, hareketli forvetler. Olabilecek bir ismin böyle olmasını, diğerinin ise "pivot" özellikte olmasının altını çiziyorduk. İki tane sonuç ortaya çıkıyor. İlki kontrolü kaybetmemiz ve sağa sola transfer için saldırmamız. Diğeri de Fatih Hoca'nın kafasında farklı bir oyun kurgusu var.

Gerçi böyle olsa "Tetteh" iddiası bu kadar ciddi konuşulmaz. Tetteh için şartları da zorladık diye biliyorum. 7.5 milyon avro'ları görmüştük ama 9 milyon avro'dan aşağı inmedikleri konuşuluyordu. Bonservisin bu noktada olması da şartları zorluyor olabilir. Hal böyle olunca da "olabilecek" ihtimaller üzerine konuşuluyor ve bazı fedakarlıklar yapılıyor olabilir. 

Demba Ba'nın olmaması iyi oldu mesela. Bonservis geliri elde etmemiş olsak bu transfer için pozitif konuşurdum ama böyle bir bonservis gelirinin ardından da aldığınız isim Demba Ba olmamalı. Yaz döneminde bu rakam sıfırlayacak, yeni satışlara ihtiyaç duyacaksınız. Şu dönemde para varken daha iddialı transferler konuşulmalı.

Gregoire Defrel ise Sampdoria'da kiralık olarak forma giyiyor ve Roma'nın futbolcusu. Yaz döneminde 1.5 milyon avro gibi bir rakama kiralanmış. Bu sezon ki performansına bakınca da 19 lig maçında 6 gol 1 asisti var. Sassuolo günlerinde parlamış ve Roma'ya önemli de bir ücrete transfer olmuştu. Şu sıralar 27 yaşında.

Bu transferin olması da "kiralık sözleşme devri" üzerine olur. Bu durumda Sampdoria kendisinden vazgeçer mi, gelecekle alakalı ne düşünüyor bilinmez. Satın alma opsiyonlarının olduğunu bilsem de rakam hangi düzeyde bilemem. Transferi için Sampdoria ikna edilmeli, iş biraz Roma'nın dışında gibi. Onlar futbolcusunu parlatma derdinde.

Defrel, hızlı bir futbolcu. Fena bitirici de değildir, ön alanda çalışkan, oldukça hareketli. Alan ve Pato'ya göre farkı daha mücadeleci yapısı ve hızlı olması. Alan ve Pato ise teknik özellikleriyle ağır basıyorlar. Di Marzio ilgilendiğimizi yazmış, hayırlısı diyelim. Sürekli bu tarz forvetler peşinde olmamız umarım bir plan dahilindedir.

25 yorum:

  1. Alan skandalından sonra böyle makul bir hamle beklemiyorum artık. Ayrıca Sampdoria verim aldığı bir oyuncuyu neden bıraksın. Bu ve benzeri isimlerle umut kapısını açık tutuyorlar. Ben artık panik halinde pahalı ve yaşlı bir isim bekliyorum. İpler Abdır gibi bir sıvamacının elindeyken beklentiyi düşük tutmakta yarar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yazıyı dün yazdım ve şu an pişman oldum. Skandalla alakalı twitter'a yazdım, bloga daha detaylı yazacağım. İsyan noktasına geldik.

      Sil
  2. atıyorum vagner love bjk'nin malı. tetteh prag'ın malı. vermezler, alamazsın.

    modeste bedava gelecek dediler. alan'ın sözleşmesi bitiyor dediler. ilgilendikleri oyuncunun bağlayıcı sözleşmesi var mı ondan bile haberleri yok!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı menajerlerin peşine takıldılar ve oyalanıp durdular. Ben böyle düşünüyorum.

      Sil
  3. İş bitirme becerisi düşük bir yönetimimiz var. Transfer görüşmelerine de mi Fatih Terim gitsin hicbir işi halledemeyecek mi bu adamlar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük demek için iyi kötü bir bitiricilik lazım, bence sıfır noktasındalar.

      Sil
  4. Daha önce yazdigim gibi ortada 14 milyon Avro kullanilabilir para ve cok büyük bir beceriksizlik var hocam, ne iletisim kurmayi ne transfer yapmayi biliyorlar inanin Cenk Ergün parayi basti diyoruz zarar ettirdi diyoruz ama Cenk Ergün'deki kapasitenin yarisi bile yok bunlarda parayi verip pahali transfer bile yapamiyorlar, rezil olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cenk Ergün'ün de hataları var, özellikle sözleşmeler noktasında. Yine de iyi profilde isimler aldı ve bugün o sayede birçok satış yaptık.

      Sil
  5. Ilk transfer döneminde sadece beceriksiz olduklarini düsünüyordum ama su an tramsferi ve kulübü yönetenlerin iliskilerini düsününce Basaksehir'in sampiyon olmasi tepeden buyurulmus olabilir, ilk duyusta cilginca geliyor ama bir düsünün Fatih Hoca Aysal ile bile bu kadar sürtümemisti bu isler hic normal degil koskoca asirlik kulüp transfer icin Türkce'yi bile konusmakta zorlanan Albayrak'i gönderiyor bunlarin mantikli aciklamasi yok kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben artik kötü niyetli olduklarini düsünmeye basladim, bunlar koltuk ve siyasi cikarlari icin her seyi yapabilecek tipler kesinlikle.

      Sil
    2. Hocanın işini bu denli zorlaştırdıklarına göre bence de iyi niyetli değiller.

      Sil
  6. gomis'e zam yapsaydık keşke. ne diyim ki...

    YanıtlaSil
  7. 2 yazı yazman lazim ki altlarına yorum yağsın. Birincisi bugün değerli yöneticimiz Abdürrahim Bey'in açıklamalarından kimin ne anlayabildiği? Ikincisi ise Başakşehir oyuncularına ne kadar maaş ödüyor? Bugün çok araştırmama rağmen bulamadım. Sen veya bilen bir takipçi varsa paylaşırsa çok sevinirim. Ayrıca başakşehir bu gelir gider dengesini nasil sağlıyor? Bilgin varsa paylaşır mısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkini yazacaktım zaten, yazdım da, gün içinde yayına girer. Başakşehir konusunu bilmiyorum maalesef.

      Sil
  8. Başakşehir'in şampiyon yapılacağı kesinleşti gibi. Trabzonspor maçında yeni Cüneyt Çakır denilen Halil Umut Meler resmen ince ince doğradı maçı. Finansal olarak hiçbir şeffaflıkları olmayan karanlık bir kulüp. Bugün twitter'da Krampon Sports Başakşehir'in demecini ve mevcut sponsorlarını listelediği twiti atınca Başakşehir tarafından blok yemiş. ( bkz https://twitter.com/KramponSport/status/1087655751458394113 ) Ben de artık bizimkilerin Başakşehir'i şampiyon yapma talimatına uyduklarını düşünüyorum. Malatyaspor'un getirdiği forvet dahi bizim kadroda iş yapacak durumda şu an. Saçma sapan bir transfere ya da hiç transfere hazır olmak lazım şu noktada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katiliyorum muhtemelen profili düsük Eren ayarinda biri gelecek, saglam birini alacak olsalardi "bariyer" vs. seklinde sacma sapan aciklamalar yapmazlardi, bunun arkasinda kasit var kesinlikle ve bana göre en tepelerden karismayin talimati alindi zira Pato vs. gelse sampiyonluk garanti gibi bir olay bizim icin, Basaksehir ise Robinho, Serdar Demba Ba derken 30 yas uzeri geri dönüsü olmayan herkesi para verip aldi kac para ödedikleri bile hicbir yerde yazmiyor zaten sampiyon olacaklar ve bunu altini doldurmalari lazim, bu sene o sene ve iyi ya da kötü tek atislari var, herkese gecmis olsun. Yalniz bu olay gerceklesirse bu durumda Galatasaray'in cikarlarini siyasi olaylar ugruna satan Albayrak dahil ihrac edilmelidir.

      Sil
    2. Başakşehir'in eline biz de yağ sürüyoruz, tablo net.

      Sil
    3. Hocam Albayrak'i dinlerseniz havaalani aciklamasinda cözülemeyecek sorun yokmus gibi konusurken kulübün yaptigi aciklamadan haberi bile yok orasi cok net. Halbuki orada olan kisi Albayrak ama alelacele aciklama yapip bariyer falan diye sacmalayan kulüp yönetimi, buraya cok dikkat edin gercekten cok kafa karistirici bir olay bu, kesinlikle bir seyler dönüyor. Bence belki de Pato ile gercekten anlasildi ama yukaridan haber geldi önümüz kesiliyor pek ala olabilir bir sey bu günümüz Türkiyesinde.

      Sil
    4. Dinleyip sinirleri bozmaya hiç gerek yok. Her geçen zaman bir yalan, inanmıyor artık kimse.

      Sil
  9. albayrakın dubai ye gitmesi tam bi komedi idi.cenk ergün haldun üstünelden sonra albayraka kaldık.sonuç malum.

    galatasaray tarihinin en beceriksiz yönetimi ile karşı karşıyayız.

    umarım haziran ayında kongre olur yoksa amatör şekilde yönetilmeye devam 3 yıl daha.

    bu arada albayrakın dubai dönüşü röportajında yüz ifadesi kendi tabiriyle fazia yı anlatıyordu.

    diplomasi denen bişey var aga.dil bileceksin konuşmasını bileceksin ve ikna edeceksin.bunu cenk ergün ve haldun üstünel yapıyordu.özellikle yabancı oyuncu transferlerinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitiriciliğimiz yerlerde, ortaya akıl dahi koymuyoruz.

      Sil
  10. bu arada yukarıdaki yorumlara aynen katılıyorum.başakşehirin ts maçını izledikten sonra bu sezonun senaryosunu birileri yazmış anlaşılan.normalde ne olurdu?lige heyecan gelsin puan farkı azalıp herkesin şampiyonluk potasında olmasını ister masa başındakiler.ama bu kez bu işlemedi ve VAR a dahi gidilmedi pozisyonlarda.

    kirli bir sezon .gomisin satılması ve forvet alınmaması bile beni işkillendirdi şu anda.yani başakşehirin önünü açıyorlar.
    koca bir sezon, 80 milyon taraftar, ve sonunda kimsenin şampiyonluk kutlaması yapamadığı, kurgulanmış, halkın dahil olmadığı bir başarı.

    süper ligin en rezil sonlarından biri olabilir bu sezon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakem hataları için üzülenlere de hak veremiyorum, malum bildiri hala unutulmadı :( haklısın dediklerinde.

      Sil
  11. Bu beceriksizler bakkaldan ekmek dahi alamaz.Reziller ve gitgide daha da rezil oluyorlar.Seçim şart oğlu şart

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir