11 Ocak 2019 Cuma

Hakkında en çok merak edilen ve bilinmeyen isim Belhanda'ydı


Bitmek bilmeyen "Belhanda gidiyor" algısı adına müthiş bir röportaj. Kamp döneminde futbolcularımızın medyaya verdiği röportajlar bizleri fazlasıyla aydınlattı. En önemlisi de Belhanda'nın röportajı. Hakkında en çok merak edilen ve bilinmeyen isim kendisiydi.

"Kırmızı kart görmüş olabilirim. Benim tarzım bu. Kazanmak isterim, rekabeti severim. Kaybetmekten nefret ederim ve bazen olaylar çığırından çıkar. Takımı ve antrenörü yalnız bırakmak istemezsin ama futbolda bunlar da var."

Belhanda'yı en çok eleştirdiğimiz konulardan biri bu. Bazen kontrolü kaybediyor ve maç içinde çok kolay kart görebiliyor. Hatta bu konuda almış olduğu bir ceza vardı. Trabzonspor maçının ardından özür dileyip affedilmiş ama Fenerbahçe maçının ardından yürürlüğe girmişti. Keşke bu denli kontrolsüz hareket etmese ama böyle bir özelliği var. Kendini ne kadar dizginleyebilirse iyi. Bu noktada kötü bir niyetinin olduğuna inanmıyorum.

"Şu an için bir teklif yok. Şu sıra basın transferden bahsediyor. Ben şu an Galatasaray'da oynuyorum, transferim söz konusu değil. Benim hiç görüşmem olmadı."

Her gün Belhanda'yla alakalı transfer haberleri okuyoruz. Sürekli bir "Belhanda'dan vazgeçildi, gönderilmek isteniyor" gibi bir algı yaratıldı. Ben de tam aksini düşünüyorum. Takım içerisindeki olmazsa olmazlardan biri ve kabul edilemeyecek bir teklif gelmediği sürece de ayrılmayacak. Takımda kalmak istiyor, kimseyle görüşmediğini söylemiş. Çok ciddi bir teklif gelmedi, o da en az 12 milyon civarında olmalı. Ocak ayı piyasası bunu emrediyor.

"Antrenörümüz Fatih Terim bana güveniyor. Bunu bana birkaç kez söyledi. Aynı şeyi ben de hissediyorum. O yüzden sahada en iyisini yapmaya çalışıyorum."

Anlatamadığım konulardan biri daha. Fatih Hoca'nın oyun düzeninde en kilit isimlerden biri. Olmadığı haftalarda yaşadığımız sorun da malum. Kadro yazarken Belhanda'yı temel almak zorundayız. Onun hem yaratıcı hem de iki yönlü oyunu bu düzen için olmazsa olmaz. Belhanda olmadığında tempo ve baskı büyük yara alıyor.

"Ben dürüst bir insanım, hile bilmem. Hatta Sivasspor maçına daha tedavim tamamlanmadan döndüm. Tedavim bitmeden 10 gün önce döndüm çünkü takıma yardım etmek istedim. Sahaya her çıktığımda en iyiyi yapmaya çalışıyorum."

Yaz aylarında da kendisine verilen izinden daha erken takıma katılmıştı. Şimdi de sakatlığını bir an önce atlattı ve takıma katıldı. Özverili, aidiyet sahibi bir isim. Galatasaray'ı sevdiğine ve Fatih Hoca'ya inandığını biliyorum. Kendine bakmayan, mekan açtığı için Galatasaray kampına geç gelmek isteyen yıldız isimlerimiz de oldu. Kimse Belhanda'nın mücadelesinden kuşku duymamalı.

"Gol sayımın düşmüş olması oynadığım mevkiye bağlı. Basın mensupları da görevlerini iyi yapmalı. Aynı mevkide oynamadığımı bilmeleri gerek. Her defasında maç başında beni 10 numara mevkisine koymasınlar. Oysa 10 numara değilim, Badou ile aynı yerde oynuyoruz. Badou ile ikimiz aynı pozisyonu paylaşıyoruz. İkimiz de birer 8 numarayız. Artık bunu kafalarına sokmaları gerek. Çünkü her defasında beni 10 numara yapıyorlar. Sanki öyleymişim gibi. Benim eski pozisyonumda oynayan futbolcular da artık fazla gol atmıyor."

Belhanda'nın klasik bir 10 numara olmadığını milyon kez yazdık. Maalesef sırtında olan numaraya odaklı o kadar insan var ki olmadık beklentiler ve kıyaslar içine girdiler. Belhanda'nın yeri orta sahanın ortası, yani 8 numara. Belhanda biraz daha ofansif, Badou Ndiaye ise iki yönlü. Ama ikisi de oyunun iki tarafında hakim. Belhanda'nın orta sahada yaratıcılığı, temposu ve iki yönlü oyununa bir alternatif üretemedik. Bu yüzden de o olmadığında tüm düzen çöküyor.

30 yorum:

  1. sneijder gibi statik,koşmayan,sadece şuta ve ara pasına odaklı 10 numaralar bitti ama insanlar bunu anlamak istemiyor,bizim insanımız yeniliğe düşmanca yaklaşıyor,favre mesela koşu mesafesini arttırmalı sneijder demişti, bazı gsliler de koşmasına ne gerek var 30 metreden ayı avlıyor demişti,bu kafa yapısı ile ne başaracağız bilmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda bambaşka bir tarz ve profil. Kıyaslamalarla bir yere varılmaz bence.

      Sil
  2. Kadroda bu kadar yenilik yapılması devre arası için uygun muydu? Yaz sezonunda olsa daha iyi olmaz mıydı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniliğe başlamak gerekiyordu ve başladık. Kademe kademe bu. Yaza da devam edecek. Tüm kadroyu Ocak ayında değiştiremezsiniz.

      Sil
  3. Verilsin Emre Akbaba'ya 10 numara ve Belhanda da kurtulsun,Emre de daha çok gülsün 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo da 10 numara giydi, kimse eleştirmiyordu :)

      Sil
  4. Bu oyuncu kadar kendi taraftarından lince uğrayan oyuncu azdır bu yeryüzü cennetinde..büyük bir kinle besliyorlar bu linclerini en aklı başında dediğimiz taraftar forumların da dahi yorumlar akıldan, analizden uzak.burak bey temel sıkıntı özeleştiri kültürü yok bu ülkede hiç bir alanda. bir kez bir önyargıya vardı mı bu ülke insanı artık onu değişmez ayeti olarak görüyor ne yazıkki..siz ne anlatırsanız anlatın degişime , öğrenmeye, kendini geliştirmeye açık olmayan buna niyeti de olmayan bir yeni nesil taraftar topluluğuna bir şeyler anlatmak çok zor..bugün klübün sitesinden alisamiyen stadı ile ilgili çok güzel gorseller paylaşıldı lütfen altlarındaki yorumları okuyun vahki vah gerçekten...bu bile yeni nesil taraftar analizi için spor bilimcileri sosyologlar için bir veriler toplamı olabilir...sizin belhanda yı anlamaya calısmanız takdire şahan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılmaz şekilde eleştirenler ve beğenmeyenler var. Karşı kutup böyleyken ben de yılmaz savunucuyum işte.

      Sil
    2. Belki "suya yazı yazmak" gibi bir şey bu cabanız ama güzel bir çaba.. en son anlamayana anlatincaya kadar devam...

      Sil
  5. Belhandayi Sneijdere ter ıh ederim ama artık yillik 2m üstü maaşa hicbir oyuncu alinmasin evdekileri de teklif geldikçe satmaliyiz. Benim anlamadığım aynı maçları izlemedik mi? Takim kimyası yerlerde sürünüyor. Taktik olgunluk yok son derece dağınık ne yaptığını bilmez bir takim var hatta son 5-6 yildir böyle. Basaksehir haric lig kotu olduğu umudumuz var ama top oynamiyoruz.

    Fernando feghouli maicon mariano bitik Belhandanin maaşı ve yaşı sorun cok uzun yıllar yok önünde. Para eden satılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzlar değişiyor artık, Belhanda / Sneijder kıyaslanmayacak tarzda iki isim.

      Sil
  6. Yazılarındaki üslup öyle bir hal aldı ki soylediklerin kesin doğru, tersine düşünenler kesin yanlış havası vermeye başladın. Bir de sana koşulsuz destek veren bilinçsiz bir grup var tabi. Takipçi sayının ve aldığın reklamların artması mi buna sebep oldu bilemiyorum. Tahmin ediyorum aynı yaşlardayız, tahmin ediyorum Galatasaray tarihine hakimiyetimiz aynı.Bu nedenle şunu belirteyim son 6 aya kadar yazıların ne kadar keyif veriyorsa, son 6 aydır her geçen gün sıkıcı olmaya başladı. Bu yorumu da büyük ihtimalle yayımlamazsın. Her düzgün yorumu da yayınlıyorum deme bazı yazıların altına. Içinde 1 tane hakaret olmamasına rağmen 10'a yakın yorumumu yayınlamadın. Emin ol yakında bu konuda da özellikle twitterda ciddi eleştiriler alacaksın. Daha fazla bilinçli takipçi kazanmaya ve aldığın reklamlar sonucu daha fazla para kazanmak istiyorsan ( işini doğru yaptığın sürece hakkindır) bence eski haline geri dön.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hep aynı olduğumu düşünüyorum, hatta eskiden daha bile agresif olabilirim :( Yine de vardır mutlaka gördüğünüz, eleştirinizi dikkate mutlaka alırım. Teşekkür ederim görüşünüz için.

      Sil
    2. Ben teşekkür ederim hem yorumu yayınladığınız hem de nazik cevabınız için

      Sil
    3. 10 yıldır blog yazıyorum, milyon tane hatam mutlaka vardır. Farkında olmadan farklılaşmış da olabilirim. Daha dikkat edeceğim, emin olabilirsiniz. Bazen ateş yükseliyor, çok yere yetişmeye çalışıyorum derken işler karışabiliyor.

      Sil
  7. 22 veya 23 gibi bi numara giymeliydi zaten boştaydı o numaralar. 10 gereksiz oldu. dursun özbek işte hayatında doğru ne iş yapmış ki..

    YanıtlaSil
  8. Ivır zıvır magazin düşkünlüğüden belhanda nın sabır eşiğini bol malzeme yapıyor tabi ki tarafsız medyamız esasında bir çoğunda sorunu başlatan Değil tepki gösteren konumunda. Bu sebeple de sanki gamsız aidiyetsizmiş gibi hava sunulma çabası bariz ve evet bu 10 numara saplantılı değerlendirmeleri de katarsak kolay eleştirilir her an gönderilir algısı çok hakim kılınma çabası içerisinde.
    Sürekli ne yaparsa yapsın bu adam bu kalitesiz yorumlayışlara ve işin saha içi magazin kısmına muhattap ediliyor. Esasında katkısı rakamlarla sabit durumda fakat ön planda devamlı olumsuzluk havası nereden yakalarlarsa işte çok anlamsız buna sessiz kalmamız. Belhanda ya biraz hakkını teslim edip destek verirse taraftar bu subjektif kolaylığını bulamayabilir pek iyi niyetli sadece iyiliğimizi istediğinden bu kaos şok haberlerini bolca Galatasaray için atmaktan utanmayan spor medyamız.
    Yazı da verdiğin örnek gibi 10 gün önce geldiğini şuan okuyunca Samiyen de canlı izlediğim için daha iyi anlıyorum. İlk yarı savunma kısmıyla çok hamleli meşgul olamadı sadede doğru bölgeyi karşıladı sanki hücum için odaklı idi çoğunlukla ve 2. Yarıda bunu daha fazla hissettirdi.
    anormal bir rakam olmadıkça hatta yeri de doldurulmadıkça satmak bizim için çok manasız.
    Belhanda konusunda ki ısrarın bence anlamlı, abarttığın hiçbir şey de yok ve faydalarının görünmez sayıldığı ortamda bu yazılar gerekli.
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştirilir abi elbette, hataları mutlaka var. Bazen oyun içinde kopup gidiyor, eğer o gün kötüyse iyice sıvıyor ya da. Ama bu adama aidiyetsiz diyemeyiz.

      Sil
  9. 9-10 verirlerse satilmali Celil var Atalay var yabanci oyuncu da bulunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayında satmam, açık konuşayım. Saydığın isimler de yerini dolduramaz. Atalay bir kere bambaşka tarz, Celil Yüksel de kalite olarak aşağıda.

      Sil
  10. Terim neden yanına önder özen emrah bayraktar orhan uluca tipinde adamlar bulundurmaz da hasan şaş gibi bi Futbol aklı kültürü olan birini bulundurur...

    Terim bi adami sevdi mi gözü görmez sakatta olsa disiplinsizlikte yapsa... dediğini yapsın yeter. Vedat Inceefe Fatih Akyel gibi. Arda sözünden çıktığı için afaroz edildi simarikliklarindan degil işin acı tarafı bu. Allah'a şükür artık oyuncu izlemeye çaycı ahmet şaş yada davala gitmiyor yalnızca scout ekibine kulak verip kendi de izlemeye başladı videodan da olsa...

    Belhanda yerine de Fernando yerine çok daha uygun maliyetli hemen hemen benzer verimi verebilecek oyuncular var. Hem yönetim hem de teknik ekip transfer becerimiz sınırlı. Beşiktaş bu konuda bizden iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emrah Bayraktar'ı da gördük. 10 ayda altyapıda enkaz doğurdu ve gitti. İzledik kendisini. Fatih Hoca olmasa bugün 2000 jenerasyonundan eser olmayacaktı.

      Sil
  11. Championship ekibi Hull City kaptanı Markus Henriksen sözleşmesi bitiyor gole yakin bir 8-10 kırması bir oyuncu. Ikna edersek aliriz Hull City'nin şampiyonluk şansı yok.

    Fernando yerine 8 oynayabilecek oyuncular var 2-3 isim var olabilecek donk fernando olmuyor zaten ndiayede top yapan bi adam degil. Fulhamli stefan johanssen uzatmadı sanırım sözleşme bi ara adı çıkmıştı fulham oncesi. Düşük bonservisle alinabilir. Bjk psvde evveli 2 sezon nerdeyse full oynamis adami 350bine aldi. Çinde ve guney amerikada bazı isimlerde var. Hatta arap liglerinde... takasa olabilir belki maiconla...

    hasan şaş la bu is olmaz tabi davala ile de adamlar fikirlerini söylemekten çekiniyor aman işimi kaybetmeyeyim ne guzel para kazanıyorum hoca ne derse onaylayayim goruntusundeler. Çünkü biliyorlar ki işsiz kalsalar super ligde is bulamayacaklar. Burak hic bundan rahatsız olmuyor musunuz galatasaraylı olarak.

    Terim de olmuyor ilginç. Ben olsam olurum bana yardım edecek adam da cevher olmalı çatır çatır fikrini söylemeli iyi niyetle ortaya bisey koymalı. Kendi fikirlerini savunmalı ispat edebilmeli araştırmacı olmalı memur zihniyetli adam almazdım yanıma. Erol bulut okan buruk da aynı jenerasyon hocaları... nerdeler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araştırmak lazım, ben çok bilmiyorum. Bu konuda pek yorum yapamam.

      Ben Davala ve Şaş konusunu yazmıştım, takip etmeniz gerekiyordu. Teknik ekip konusunda çok eleştiriler yaptım.

      Sil
    2. Okuyorum burak adsız girdiğim için kopuk kopuk gibi görünüyor ama son 2-3 yıldır bütün yazılarını okuyorum ve beğeniyorum sıkıntım sadece şaş ve davala degil ytu mezunu gslilerin platformu var mi futbol ekonimisinden futbol aklına camia kültürüne kadar toptan bir ele alış ve yenilenme lazım. Biz terimden ekonomist scout yönetici menajer mentor vs. butun vasıf ve sorumlulukları yüklüyor ve istiyoruz. Halbuki o da herkes gibi zaafları olan iyi ve kötü yönleri olan lider ruhlu iyi bir galatasaraylı ve teknik direktör ve hatta fazlası. Ama tek başına kulübü organize edebilecek biri değil doğal olarak. Galatasaraya bir kadro hareketi lazım.

      Adnan Polat bunu başaramadı Terim keşke başkan olsa ama çalışma kültürü ve donanım olarak terim bunu tek başına yapamasa da degisimi gerçekleştirebilecek devrimi yapabilecek gücü var.

      Sil
    3. Ben eleştiriyorum, eleştirmeye de devam ederim. Hele ki hocanın yokluğunda teknik ekip konusunu çok yazdım.

      Sil
  12. Bence Belhanda gidecek ve şu an yoklama yapıyorlar.Belhanda'yı yollamak istiyor yönetim.Şu an olumlu/olumsuz tepkileri ölçüyorlar.İlk lig maçına kadar satabilirlerse satacaklar ama satamazlarsa hoca Ankaragücü maçından sonra asla bırakmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 gün içinde transfer resmiyet kazanacak deniliyor.Umarım b planımız vardır.Çıkan rakamlar çok komik ama

      Sil
    2. Bakalım ne olacak. Açıklama gelince daha detaylı konuşuruz.

      Sil
  13. Terim ey Allah'ın torpilli kulu... Ben seni bilirim ne başkan ne albayrak sensiz bişey yapamaz yaptırmazsin zaten. Senin aklinla futbol yonetiliyor. Belhanda'nin satışına izin vermeyip maaşını artırmak güzel fikir. Bu kafaya devam et...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir