2 Ocak 2019 Çarşamba

Her kamp dönemine transfer yetiştirilmeye çalışılıyor ama o iş mutlaka son güne kalır


Forvet transferi yazıldığında konuştuğumuz temel konular var. İlki Alan'la anlaştığımız, diğeri Demba Ba ile de anlaştığımız ama beklettiğimiz. Kesin mi bu bilgiler bilmiyorum tabii. Hemen hemen her yerden gelen haberler bu şekilde ve 5 Ocak'ta başlayacak kamp öncesinde transfer bekliyoruz.

Ülkenin büyük bir klişesi. Her kamp dönemine transfer yetiştirilmeye çalışılıyor ama o iş mutlaka son güne kalır. Ocak döneminde bunu yaşamamayı umut etsem de son güne kalmak şaşırtıcı olmayacak. En azından 1-2 ismin kampın ilk gününde takımla çalışmalara başlamasını isterdim. Zaman yok ve bir an önce uyum sağlamak zorunda.

Alan'la alakalı Çin'den gelen bazı haberler var. Sözleşmesinde opsiyon olduğu ve kulübünün bunu kullandığı yazılıyor. Doğruluğu olduğuna pek inanmıyorum, çünkü transferi açıklandığında o şartlar net şekilde anlatılmıştı. 19 Ocak 2019 tarihi itibariyle serbest kalacak. Buradaki mesele onu 19 Ocak öncesinde takıma katmak. Bunun yolu da kulübünün yeni bir forvet transferi yapması.

Demba Ba'yı bekletmek doğal. Ne kadar garanti bir forvet görünse ya da şartları itibariyle uygun dursa da soru işareti çok. Sakatlık durumu, bu aylarda ısrarla Çin'den kopması, Beşiktaş dönemi gibi sorunlar var. Ligin 2. yarısını Demba Ba ile geçmek, bu anlamda ffp'yi zorlamamak iyi bir fikir olabilir. Yine de daha iyi alternatifler varsa bunu zorlamalı.

Geçtiğimiz günlerde Fernando Llorente'yi yazmıştım, önce onu paylaşayım; 

Forvet konusunda yaşa değil, garanti adıma takılıyorum. Llorente'nin de Türkiye'de yeniden doğacağını ve iyi iş çıkaracağına inanmaktayım. Bu noktada yaşının 33 olmasına takılmam. Hem tarz olarak bize çok uyuyor, hem de bonservis şartı olmayacak. İmkan varsa transferi gerçekleşmeli.

Ortaya atılan çok fazla isim var. Hemen hemen hepsini de bloga yazmaya çalışıyorum. Forvet konusunda odak bu isimler gibi duruyor. Falcao işinin çok fazla budaklanmadan gerçekleşmemesi güzel, çünkü olmayacak bir işti. Hayal sattılar, bazı menajer oyunları vardı ve belki de hiç ilgilenmediğimiz bir isim için yaygara kopacaktı.

20 yorum:

  1. Demba ba,selezynov,alan,llorente,bu dortluden ikisini alacagimiz kesin

    YanıtlaSil
  2. bizim ihtiyacımız llorente tarzı düz pivot değil ki. ha yedekte dursun diye olabilir. ama takımın ihtiyacı alan tipi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takim top tutamiyor on alanda surekli kos kos oyunu oynuyoruz set hucumu yapamadigimiz icin. alan tipi fv trde islemez rakipler cok alan daraltiyor kalesine yakin oynuyor.

      Sil
    2. tam tersi ihtiyacımız olan "siz şişirin ben de indireyim" adamı değil, sık sık yaptığı koşularla rakip defansı rahatsız eden, ver kaç yapabilen, boşluk yaratabilen biri bence.

      Sil
    3. Llorente düz bir pivot değil, ceza sahası içinde etkisi yüksek ve iyi bitirici. Fırsatçıdır da.

      Sil
  3. llorente+alan süper olurdu. kovacevic+nihatı hatırlattı bana. arkalarında solda belhanda, sağda emre, ortada feghouli, daha derinde ndiaye, fernando. geride de serdar, ozan, transfer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarzlar yakın cidden, öyle bir etki bence alınmaz ama örnek güzel :)

      Sil
  4. Llorente Alan ve kaliteli bir stoper bizi şampiyon yapar bu sene de... Avrupa'da çok fazla ilerlemeye çalışmak bize zarar vereceği için pek istediğim bı şey değil. Şampiyonlar ligi olsa mevzu bahis tamam ama Avrupa Ligi'nin getirisi pek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu denli değişime bakınca hoca da Avrupa Ligi'ni 2. plana atmış gibi. Saygı duyarım, lig şampiyonluğu bence de daha mühim.

      Sil
  5. Alınacak iki forvetten biri Demba Ba olacak bence,Alan iyi güzel de deli paralar konuşuluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok, diğer türlü ikna edemiyorsun.

      Sil
  6. Şu Telles 40 milyona transfer yapsa keşke. Yıllardır bekliyoruz ama bir türlü olmuyor. 40 milyona gitse bize 4 milyon kalıyor. O parayla bir stoper veya orta saha alabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 yıldır bekliyoruz da o transfer bir türlü gerçekleşmedi :)

      Sil
  7. Telle'te Kardan yüzde 5 ya da 10 payımız çok cüzi bir para gelecek yani 1-2m euro gelir yani. Linnes'i kaptırmayalım da...

    YanıtlaSil
  8. Asil gereken hedef santrfordur biz sahte 9 yada hareketli forvet ile oynayamiyoruz cunku takim oturmadi taktik olgunluk zayıf ve topsuz oyun nerdeyse yok.

    2.forvet olarak da 3.5 maas arti imza parasi verilip Alan olmasa da olur batshuyahi hareketli adamdir dortmundta statik oynamadı. Alan da sorun çıktıysa demba ba + batshuyahi de olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek başına yetmez hedef santrafor. Alan gibi bir isme de ihtiyaç büyük.

      Sil
  9. Alan takim oyununa katilan bi adam sayilmaz misal burak yilmaz da oyle biri. Sag forvet alan sol forvet onyekuru cok motive ve istekli olmalari lazim oyundan cok dusuyorlar.

    Orta saha topa sahip olsa nispeten rahatlariz ama ikili mücadele kazanma yuzdemiz düşük. Fernando gitse üzülmem üzüleceğim oyuncu var mi demek daha dogru

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan topsuz oyunda iyi, top ayağındayken de çok teknik ama savunma tarafında onu koşturmak, mücadele ettirmek bence de zor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir