4 Ocak 2019 Cuma

Her şekilde kazanan Dortmund oluyor


Dortmund'un Pulisic konusunda eli kolu bağlıydı. Chelsea'nin bu transfer için ödediği 64 milyon avro düşük bir ücret gibi görünse de ortada kazan kazan durumu var. Pulisic'in sözleşmesinin bitmesine 1.5 yıl kalmıştı ve sözleşmeyi uzatmamaya kararlıydı.

Premier Lig onun hayali, saygı duymak gerekiyor. Bu hayali de mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirmek istedi. Chelsea için büyük kazanım, hem önemli potansiyel, hem de ABD'li olması itibariyle oradaki pazarı da iyi şekilde kullanacaklar.

Gerçi her şekilde kazanan Dortmund oluyor. Son 3 sezonda satışlardan kazandıkları rakam 475.8 milyon avro oldu. Pulisic de Dortmund'a bedelsiz şekilde katılan bir isimdi ve 64 milyon avro kazanmış oldular. 1.5 sezon sonunda bedelsiz şekilde de takımdan ayrılabilirdi.

Ayrıca Pulisic bu sezonu Dortmund'da tamamlayacak ve sezon sonunda Chelsea'ye katılacak. Bu sezon itibariyle rotasyonda yer bulsa da kadronun önemli isimlerinden. Favre'nin düzeninde biraz daha arka planda kaldı gibi. Bu noktada da satışı çok sorun çıkarmayacaktır.

Pulisic'in aşması gereken nokta "skor". Bitirme noktasında zayıf, bu noktada Sancho gibi isimler onun fazlasıyla önüne geçti. Reus da istikrarlı şekilde çarkın içine girince Pulisic'i ana planın dışına çıkarken gördük.

Chelsea'de Hazard'ın yerine düşünülmüyordur. Sarri'nin onun üzerindeki etkisini görmek lazım. Biraz daha farklı bir profil, skor noktasında işin içine sokmak zorunda. Büyük potansiyel tabii, yaş henüz 20. Uzun zamandır izlenen bir isim olduğu için daha yaşlı gibi düşünülüyor ama hala işin başında.

4 yorum:

  1. Çok büyük saygı duyuyorum Dortmund'a... Peki Pulisic'in serbest kalma maddesi var mıymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serbest kalma bedeli yoktu ama sözleşmesi bitecekti.

      Sil
  2. Aslında uzun uzun tartışabilecek bir konu. Başarı sadece para kazanmak mıdır? Bana göre değildir. Üzerine sportif başarı da eklemek gerek ki o sene bu sene olmalı artık. Ligde 6 puan farkla lider durumda ama bayern ilk yarı çok kötüydü. Sonlarda toparladılar ve bence 2.yarı ilk yarıdaki gibi anormal puanlar kaybetmezler. Dortmund'un herhangi bir birkaç maçı içeren formsuzluk dönemi olmamalı. Lig şampiyonluğu ile beraber Cl'ye gelirsek bana göre en keyifli ve şartların en eşit olduğu eşleşmede Tottenham'ı geçerlerse sezon geneli için iyi iş başarmış olurlar. Peki ya hem şampiyonluk gider hem de Tottenham'a elenirlerse? Sadece senin yazıda verdiğin bilgi gibi para kazanmış olacaklar bu sene de!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dortmund sportif başarı da elde ediyor bence. Bayern büyük bir hanedanlık, yıkmak zor. Bu sezon da yıkılması fazlasıyla olası.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir