5 Ocak 2019 Cumartesi

Juan Jesus & Galatasaray, ille de sol stoper


Milliyet gazetesi ve dış basında yer alan bir iddia. Galatasaray'ın Juan Jesus'un peşinde olduğu konuşuluyor. Inter günlerinde de gündeme geldiğini hatırlıyorum. Şu sıralar 27 yaşında, Roma'nın rotasyonunda şans bulan bir isim. Öncelik olmasa da ciddi bir alternatifleri.

Zaten bir stoper transferi gelecekti. Serdar Aziz'in takımda düşünülmemesinin ardından bu kesinleşti, yerine göre 2 stoper bile gelebilir. O durumu da Maicon belirleyecektir. Takımda düşünülmediğini herkes bilse de Galatasaray'ın ondan ciddi bir bonservis beklentisi var. Bu da karşılanmadan takımdan ayrılması çok olası değil.

Konuştuğumuz isimler genelde "sol stoper". Mangala'yı da ciddi ciddi anıyoruz. Sol ayaklı, hızlı ve geriden oyun kurabilme meziyeti olan bir stoper alacak gibiyiz. Juan Jesus da bu tarzda bir isim. Yine sol ayaklı, hızlı ve pas / teknik özelliği olan bir stoper. Lider değil ama Ozan Kabak'la uyumlu olur, Fatih Hoca'nın oyun yapısında da iş görür.

Denayer sağ ayaklıydı ama hızı ve atletik özelliği o kadar ön plandaydı ki Fatih Hoca'nın gelmesiyle aşama kaydeden isimlerden oldu. Denayer / Serdar Aziz hattı kağıt üzerinde güven vermese de hocanın oyun düzeninde iş gördü. Ozan Kabak / Juan Jesus hattına da bu açıdan bakmalı. 

Juan Jesus'un sol bek oynama özelliği de var, tıpkı Mangala'da olduğu gibi. Mangala'nın artısı fizik gücüyle de öne çıkması. Dezavantajı ise sakatlıktan dönüyor olması, neredeyse 1 sene topa dahi değmedi. Juan Jesus'a göre şartları daha müsaittir. Roma'nın Juan Jesus'u kiralık olarak bırakması zor, Mangala'nın ise Manchester City'de geleceği yok.

Juan Jesus'u kiralasak dahi satın alma opsiyonu büyük olacaktır. 1.5 sezonluk düşünülebilir, bu bağlamda Roma'yı ikna etmek zor. Yine de adı geçen profilleri beğendim, doğru tarz. Sol ayaklı stoperin varlığı önemli, böylelikle Ozan Kabak da daha iyi olduğu yerde oynar. Lider stoper ihtiyacını ise Ocak ayında karşılamak zor. 32-33 yaşında isimlere dahi ciddi bonservis istiyorlar.

8 yorum:

  1. Mangala kağıt üzerinde çok mantıklı ama valencia ve city maçlarını izleyenler için ta bir saatli bomba artık atletik çabuk falan değil solak olması avantaj ama beklenildiği kadar üst düzey değil. Mangala kiralık denenebilir Maicon'u arasak da şaşmam.

    Juan Jesus da kağıt üzerinde harika bir seçenek hatta Galatasaray'ın tavanıdır. Ama stoper olarak çok iyi değildir. Zaten öyle olmasa adını bile anamayız. İnş alırız ama sanmıyorum. 8m civarı piyasası var minimum. Maicon'u araplara ya da çine satmazsak karşılıklı fesh edelim alıştık zaten kimyamız uymadı dersin hocam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangala sert bir stoperdir de, bence iş görür ama 1 yıldır topa değmedi neredeyse. Bu sorun.

      Jesus ise dediğin gibi biraz daha güvenli ama Mangala'nın sağlıklı hali bence daha net bir stoper.

      Sil
  2. 4 lu savunma icin mangala 3 lu savunma icin jesus.

    Tabi 3 lu savunma icin oynatcak stoper kalmadi 😊. Ozan Ahmet XX 3 stoper olacak elde. Maicon gider.

    Maicon gitse bile 2 yabancı stoper alamayiz kontenjan kalmıyor. Eren gitti Alan + uzun santrafor yabanci olacak. Garry yerine yerli kanat alman lazim Zenei yerine. Yerli oyuncu bolluğu olduğu icin sikinti yok I love you hocam Emrah Bulut Feti vari transferlerini ozledik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3lü savunma oynanmaz artık, hiç sanmıyorum. Bana da Mangala daha sıcak geliyor :)

      Sil
  3. Serdar gidince stoper rotasyonu ferahladı Ahmet Çalık 3.stoper olarak ciddi forma şansı bulur.

    Maicon yerine Cahill geliyodu hocam ne oldu Welbeck te de sikinti cıkmış cok gerçekçi bi liste vermistin yazın. Aralikta da benzer bi liste verdiysen 31 ocakta basin toplantısı yapip almadılar dersin de bu sefer kimse yutmaz bunu. Serdar 'i yonetimin onayı olmadan kovarak ipleri eline aldin planlama becerini göreceğiz. Italyan kondisyoner iyi cikar umarım geçte olsa doğru hamle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocalık bir şey yok burada, işi bitiremeyen yönetim. Hocanın yaptırımı istifa olur, o da tamamen sıfırlanmamız demek.

      Sil
  4. Parası neyse verip alalım bence daha sonra Beşiktaş veya Fenerbahçe nin stoper ihtiyacı olduğunda bedavaya veririz onlara... Hayır kurumu olduk iyice

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir