17 Ocak 2019 Perşembe

Kadronda düşünmediğin futbolcu böyle satılır işte


Trabzonspor geçmiş dönemin enkazından kurtulmaya devam ediyor. Kucka da o isimlerden biri işte. Beklentiyi karşılayamamış, çok ciddi bir kontrat. İş "karşılıklı feshe" doğru gidiyordu ki ortada 1.4 milyon avro'luk bir kazanç var.

Muharrem Usta döneminde bir enkaz oluşturulduğunu düşünüyorum. Onlar da göreve geldiklerinde "herkesin kulağına hoş gelecek" futbol dünyasından örnekler verseler de enkaz oluşturdular. Belki önemli isimler geldi ama Trabzonspor'un bu sözleşmeleri karşılaması mümkün değildi.

Ahmet Ağaoğlu döneminde ise doğru işler yapılıyor. Trabzonspor kendi değerlerini tekrar hatırladı. Bu değerler kendini özel kılıyor ve ortaya keyif veren, parlayan gençleri olan bir futbolcu topluluğu çıktı. 

Sosa gibi katkı verenler, fark yaratanlar takımda kaldı. Onur Kıvrak, Burak Yılmaz ve Kucka gibi sorun çıkarmaya müsait isimlerle ise yollar bir şekilde ayrılıyor. Bu isimlerin yerleri de genellikle alttan doluyor. Bu da altı çizilesi noktalardan biri.

Kucka önemli bir futbolcu ama 31 yaşındaydı. İmaj haklarına kadar ciddi bir kontrat sahibiydi de. Parma'nın bu noktada ilgisi doğru kullanıldı ve hem bonservis girdisi oldu, hem de Kucka bazı alacaklarından fedakarlık etti.

Ortaya da hem bonservis girdisi, hem ertelenmiş borç, hem de hibe edilmiş para çıktı. Doğru bir satıştır bu. Bir futbolcunun iyi cv'si böyle kullanılır işte. Konu yine ister istemez Galatasaray'a geliyor. Biz gözden çıkardığımız futbolcularla bu şekilde yolları ayırabiliyor muyuz?

Eren Derdiyok mesela. Şu an değersiz görüyoruz ama hiç de fena kariyer değildir. Sözleşmesinin bitimine 6 ay da kalmışken talipler bulunabilir, sözleşmeden rahatlıkla çıkılabilirdi. Serdar Aziz'e girmiyorum bile. Değerli isim ama biz değerini aşağıya çekmek adına uğraşıyoruz.

6 yorum:

  1. Hoca degersizlestirdi eren ile serdari,eger hic kimseye ben bu oyunculari istemiyorum demese degersizlestirmeden satardin ama simdi alici avantajli konumda,serdar bedava fb ye giderse ciddi olaylar kopar cok net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadroda düşünmedi ve başka olaylar vardı. Eren Derdiyok'u göndermek istemesine rağmen tuttu kadroda, şans da verdi. Olmadı bu adamdan.

      Sil
  2. Burak, Jucka ve Onur'dan vazgeçerek Jose Sosa dışında maaş sınırını 2'nin altına indirdi. Burak ve Onur olayında hocadan yana tavır alarak Ünal Karaman'ın otoritesini güçlendirdi. Hoca da çare gençlerde diyerek Hüseyin Türkmen gibi gençlere forma verdi. Planlı bir gidişat mı bu bilemem ama şu ana kadarki manzara umut verici. Ancak bu kadarı yeterli olmaz gelire oranla borcun döndürülmesi bize kıyasla çok zor. Ağaoğlu gelir arttırıcı projeler üretmek zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maaşları ödemeleri imkansızdı ki bu baremi olabildiği kadar aşağı çektiler. Üstelik katkı alamadıkları futbolculardı.

      Sil
  3. Burada yine muhalifim sizlere, ki günün birinde birisi Fatih Terim'i savunacaksın dese inanmazdım. Hocam satış listesine koyduktan sonra zaten istemediğini açıkça belirtmiş olmuyor musun? Çıkıp planlarımda yok demekle ne farkı var bunun anlamış değilim. Kucka da satış listesine düştü, adamın iyi / kötü Milan geçmişi var, bizim kıçı kırık Eren'i ile ya da yine de durup dururken talibi olmayan Serdar ile kıyaslamak abesle iştigal.. Hani sizde oynarken bir piyasası olur oyuncunun, zaten gelip gidip fiyat yoklaması ya da direk satın alma talebi ile çıkar bir takım kulüpler, sonra çıkar bir idari ya da sportif yönetici bunları yapar anlarım. Eren'in değeri neydi allahaşkına düşüreceğiz. Serdar Aziz'in piyasası mı vardı da ölü fiyatına almak isteniyor şimdi? Bazı futbolcular vardır, kulübün oyun tarzı, ülke içi koşullar (yabancı kuralı vs) ya da geçmişi itibariyle bir kulüp için vazgeçilmesi zor olan.. ama dışarıya 3 kuruş fiyat biçilen. Serdar da en fazla bu oyunculardan oldu bizim için. Hele ki Eren'in olsa olsa (yurtiçi dışında) İsviçre veya Bundesliga 2'den alıcısı olur onlar da para vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok'u yarım sezon oynattı, bu adamın satılık listesinde olduğu herkesçe biliniyordu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir