31 Ocak 2019 Perşembe

Konstantinos Mitroglou Galatasaray'da


Transferde umutlu olduğum noktayla başlayalım. Bu tarz forvetler ne ölçüde düşüşte olurlarsa olsunlar Türkiye'de yeniden doğuyorlar. Bunun birçok örneğini verebilirim. Mitroglou'nun da bu isimlerden biri olması oldukça olası. Marsilya dönemi kayıp olsa da henüz 30 yaşında ve geri dönmesi için şansı büyük.

Kiralanması da bir avantaj. Kira bedeli olmayacak, sadece futbolcunun maaşını karşılayacağız. Tabii bu da yüksek bir bedel. O da futbolcunun profiliyle alakalı. 1.5 sezon önce Marsilya'nın 15 milyon avro ödeyerek gerçekleştirdiği bir transferdi. Marsilya günleri hayal kırıklığı olsa da Olimpiakos ve Benfica döneminden fazlasıyla umutluyum.

"Türk düşmanlığı" diye lanse edilen olay da yalanmış. Mitroglou'nun bu konuda yalanlaması varmış, haliyle bir yargı daha kırılmış oldu. Bu noktada da Fatih Hoca'nın isteği önemli olacak. Gerçekten istedi mi yoksa son günlere kaldığımızda tercihlere bakarak mı "gelsin" dedi. Çünkü Diagne ile aynı tarzda isimler.

Kafamdaki soru da şu. Her iki futbolcu da yedek bırakılacak isimler değil. Diagne oynar, Mitroglou kenarda bekler diye düşünülse de biraz lüks bir hareket olmaz mı. Bence oynama garantisiyle geliyor, çünkü Benfica gibi ciddi talipleri de vardı. 1.5 yıllık kiralanması da ikna edilmesi yönünde bu transfer için ikna unsurlarından olmuş olabilir.

İyi bitirici, rakip ceza sahası içinde etkisi yüksek, savaşçı bir futbolcu. Noksanı ise oyun içi katkısı, hücumun ona kurgulanmak zorunda olduğu ve son zamanlarda düşüşte olması. Toparlayabilir, burada iş Fatih Hoca'ya düşecek. Diagne'yle birlikte nasıl kullanılacak sorusuna ise ben bir yanıt veremem, izleyip göreceğiz.

En azından Alanyaspor maçında direkt oynayacaktır. O maçta Diagne cezalı olacak. Hafta içi de Hatayspor karşısında takıma uyumu, maç eksiği gibi sıkıntıları atlama yolunda şansı olacak. Olası iyi performans en azından 2-3 hafta Diagne'yi kenarda dahi bekletebilir. Sıfır olan forvet rotasyonu bir anda değer kazandı.

32 yorum:

  1. Açıkçası soyledigin her şeye katılıyorum fatih hoca muhakka bir sistem düşünmüştür. Zira yedek olacak kişiler degiller

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak ediyorum o planı da, izleyip göreceğiz.

      Sil
  2. Hocam oyun formatında 4 4 2 gibi de düşünülebilir diagne ile belki tam terim istemese de düşünür bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 4 4 2 maç başı için imkansız gibi ikiside önde baskı yapmayan savunmaya yardım etmeyen oyuncular

      Sil
    2. 4-4-2 için de ön alanda baskı yapacak, birbirini tamamlayacak forvetler pek değiller.

      Sil
  3. Fatih Terim belli bir taktiğe bağlı kalmadan esnek oyunlar oynayabilir. Elinin geniş olması büyük avantaj.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif üretmiş oldu, kulübesi de güçlendi.

      Sil
  4. Diagne ile birlikte oynayacakları şekle evrilebilir taktiğimiz. Birlikte oynayabilecek profiller. Hocanın da çift forveti daha önce severek oynattığını düşününce olmayacak gibi görünmüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-4-2 zor, mevcut yapıda pek bilemiyorum. Biri bir şekilde kenarda bekleyecek gibi.

      Sil
  5. Formda olan bir diagne oynayacaktir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu Kostas'ın Alanya performansı belli eder :)

      Sil
  6. Hava toplarinda da iyi bir isim bircok acigimizi kapatacaktir, uyum saglarsa cok iyi transfer eger Uefa'da bu turu gecersek belki yeni bir kupa daha gelebilir ülkemize o derece güzel bur kadro oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rakip cezası içinde de çok iyi bitiricidir. Sadece yerden değil, dediğin gibi havadan da etkili.

      Sil
  7. Güzel degerli iki ön oyuncuyu kadroya kattık birbirine benzer yanları var fakat farklılıkları var.fatih hoca için mac önü ve içinde taktik zenginlik sansı dogdu. Şimdi önemli olan uyum, perfonmans, aidiyetleri olacak, bizlere trübün de ilk maçtan itibaren yanlarında olduğunu hissettirmek düşer...şimdi son hamle olarak "luyan "da olursa mucadele gücü hava hakimiyeti açısından müdafamız harika olur yada macion u bir kaç tık daha yukarı çıkarmak gerekecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne daha atlet tabii, fark orada. Kostas ise bence biraz daha komple bir futbolcu.

      Sil
    2. Evet..kostas ayrıca avrupa tecrübesi,deneyimi olarakta katkısı farklı olacak..yanlız burak bey sosyal medyada galatasaray da olan hiç bir şeyden mutlu olmayan sürekli birilerini eleştiren gommeye çalışan bunu dahada ileri götürüp hakaret edenler (macion yapılan gibi)..bu gemide bunlarla yok almak ızdırap verici değilmi..

      Sil
    3. Yazdım o konu hakkında. Görmezden geliyorum o doyumsuz tayfayı.

      Sil
    4. Sağ olun okudum elinize sağlık..

      Sil
  8. acaba 4-1-2-1-2 mi düşünülüyor?

    fernando
    ndiaye belhanda
    feghouli
    diagne miroğlu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, izleyip göreceğiz :)

      Sil
    2. Hatta şöyle diyeyim, bu ikilinin birlikte oynayabilecekleri tek düzen :)

      Sil
  9. İstemediğim transfer. hem pahalı hem de 1 2 senedir serbest yatışta. Bir de ağır. Umarım Rum çocuk atacağı gollerle beni yanıltır. Maicon gitti Luyindula geldi haberi gelirse bu geceye kadar mutluluğun resmi yüzümde oluşur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yatışta forvetler geldi buraya, neredeyse istisnasız hepsi büyüdü :)

      Sil
  10. Ikisi beraber olamaz, ikisi de net santrafor ve günümüz futbolunda buna yer yok. Kim iyiyse ya da rakibin sistemi ve kadrosuna hangisi daha çok sıkıntı çıkaracaksa o oynar. Ikisini de degerlendirdigimde iç saha maçlarında mitroglou, diş saha maclarinda diagne daha iyi olabilir. Ikisinin beraber oynayabileceği tek durum son yarim saatine veya 20 dakikasına berabere veya geride girdiğimiz maçlarda oluşabilir. Ayrıca Anderlect Yunus arasında son dakikada gerçekleşmediği iddia edilen durum doğru mu? Bir bilgin var mi? 3.5 m. Euro ve sonraki transferden yüzde 30 pay onu bu kadar açık bir oyuncu için çok çok az. Eğer iddia doğruysa yönetim bir hata daha yapacakmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence iç sahada diagne dış sahada savaşçı yunan oynar.

      yunus da keşke gitseydi. o para çok bile. asla gelişmez onun fiziği. tipinden belli. emre çolak gibi.

      Sil
    2. Arda Turan örneğini vereyim o zaman ben de sana? Fiziği gelişmemiş halde Atletico Madridde yıldız oldu. Yunus sadece ama sadece 18 yaşında. Yani ehliyeti bile yeni alabilir;) bu nedenle o fizik daha çok gelişir. Diagne mitrouglu karşılaştırmasına gelirsek benim ki sadece bir tahmin. Hoca bilir zaten doğrusunu.

      Sil
    3. arda 19 yaşındayken rakibe sırtını dayayıp top alıyordu. çok farklı fizikleri. yunus da çelimsizliğine bağlı olarak açık alanda daha süratli mesela.

      Sil
    4. İkisi birlikte bence de zor olur ama kullanılabilir. Onun yolu 4-1-2-1-2 gibi bir düzen. Yunus için masada dediğiniz teklif vardı ama menajeri kaynaklı bir sorun doğdu sanırım. Ya da hoca istemedi.

      Sil
  11. Alınmadan soğuk bakıyordum ama formayla görünce birden kanım ısındı.Burda tek sıkıntılı durum alacağı maaş olacak gibi çünkü yedek gözüyle bakacağız büyük ihtimalle.Marsilya günleri çok kötü geçti onun adına ve yeniden ayaklanmak için tam sırası

    YanıtlaSil
  12. Kapanan takımlara karşı alternatif yoktu kadroda. İkisi de aynı tipte olsalar bile formda bir mitroglou rakip stoperleri sırtında taşır yine golünü atar. Çok güçlü mücadele eden her türlü vurup gol atmaya çalisan bir oyuncu. Kafayla atar her iki ayağıyla atar. Keza diagne de öyle. Çok gollü maçlar izleyeceğiz bence. Kolay gol yeme huyumuz da azalacak gibi görünüyor. Özellikle havadan ve yan toplardan gol yeme oranimiz ciddi şekilde düşecek. Keşke alabilseydik dediğim tek oyuncu tolgay oldu. Serdar la takas yapabilseydik orta sahada top tutabilen iyi bir alternatifimiz daha olacaktı. Maicon giderse onyekuru tekrar gelmezse trezeqe yi de aldık mı yaz dönemi taş gibi takım oluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirici eksikliği vardı, iki isimle de bunu en iyi şekilde çözdük diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir