20 Ocak 2019 Pazar

Marcao'nun ilerisi adına ne verebileceği noktasında iyi bir izlenim oldu


Marcao'nun özelliklerini, bize ne verebileceğini ve ne beklendiğini az çok yazmıştım. Fatih Hoca'nın stoperde aradığı özelliklerden biri de hız ve savunmadan topla çıkabilme durumu. Denayer'den maksimumu almıştı ve gelişim gösterdiğini görmüştük. Marcao'nun da iyi işler yapabileceğine inanıyorum.

Rakip ölçü olmasa bile en azından futbolcunun ilerisi adına ne verebileceği noktasında iyi bir izlenim oldu. Hazır gelmesi büyük avantaj, partnerlerinin de Brezilyalı olması (Mariano, Maicon, Fernando, hatta o dili bilen Muslera) uyumu noktasında avantajı olacak. 

Ayağı temiz, sezgileri iyi ve savunmadan topla çıkışlarıyla takımı oldukça rahatlatıyor. Hızı da hiç fena değil, özellikle Maicon gibi ağır bir ismin kademesi noktasında önemli. Sol ayaklı olması zaten en büyük avantajımız. Bu sayede Maicon ya da oynayacak herhangi bir sağ ayaklı stoperi solda oynatmak zorunda kalmayacağız.

Maicon'un vereceği reaksiyon daha önemli aslında. Yabancı hakkı olası 2 forvet transferiyle birlikte dolacak ve Avrupa Ligi adına da sadece 3 isim bildirebiliyoruz. Maicon'un verebileceği olası iyi performans ligin 2. yarısı adına yeni bir transfer etkisi verirdi. Transferini sezon sonunda konuşmak en doğrusu gibi görünüyor. Umarım kafasını odaklar ve sadece sahada kalır.

Marcao'ya dönecek olursak genç de bir isim. Mutlaka eksikleri var ve gelişim gösterecek. Kafa toplarına çıkarken ki zamanlaması mesela, en büyük eksiklerinden biri. Ankaragücü karşısında pek yapmasa da kontrolsüz müdahaleleri de olabiliyor, bunu da daha zorlu maçlarda görebiliriz. Zaman onun adına ilaç, potansiyel bir stoper olduğu da net.

Bonservisine takılmıyorum. Avrupa'da piyasa bu, rakamlar yükseliyor. Türkiye için bu paralar çok büyük ama yıllık ücreti fazla tutacağıma bonservisi yükseltmek daha doğrusu. Marcao da aldığı yıllık ücret itibariyle en az kazananlardan biri. Ben bu transferden dolayı çok umutluyum.

12 yorum:

  1. daha geçen betis meksikadan 18 yaşında ki bir savunmacıya 18 m verdi,bana göre de çok normal bu bonservisler,guardiola mesela sırf ayağı iyi diye 60 küsür verdirmişti laporte,günümüzde büyük takımlar sol da sol ayaklı ve ayağı iyi olan stoperler kullanmalı,h.balta nın farkı oydu mesela eskiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da piyasa bu ve rakamlar normal. Türkiye'de fazla gözüyle bakılsa da yapacak bir şey yok.

      Sil
  2. Topu kaybettigi iki pozisyon vardi hemen kosup araya girdi ve rakibin gitmesine müsade etmedi, su hareketleri en son Melo'da görmüstük, uyum saglarsa en az Serdar kadar oynar, ben gercekten begendim, özellikle sol ayakla temiz oynamasi ve sogukkanli olusu cok büyük arti bizim icin, su haliyle bile yeri garanti takimda. Ayrica senin de belirttigin gibi defans hattinin neredeyse komple Brezilyali olmasi da genelde basarili olmus bir formül, forvet alabilirsek en kötü ikinci oluruz. Zira Alberto Bartaliyi de biraz arastirdim hatta Italya'da Galatasaray'a transferini anlatan bir röportaji yayinlanmis gayet üst düzey bir adam Fatih Terimle ortak bir arkadaslari tavsiye etmis filan, sezon sonrasi icin icimiz biraz rahatladi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hareketli, hızlı da diyebileceğimiz bir isim. Hamle özelliği kıymetli ve biraz daha kontrol sağlarsa (yaşı genç) önemli bir stoper olacaktır.

      Sil
  3. Maasi az olunca oyuncuyu satmak kolaylaşıyor biraz daha gitmek icin sorun çıkarmıyor en azından... Ben giderken de güzel para kazandıracağını düşünüyorum. Oyununu da beğendim ilk maç için iyiydi. Savunma lideri olacak gibi duruyor. Bu şartlarda baska ihtimal de yok zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki. Cavanda örnek mesela, kar bile elde ettik. Maaş yükseleceğine bonservis yükselsin, ben razıyım.

      Sil
  4. Sol ayaklı stopere hasret kalmıştık bu bağlamda iyi transfer oldu. Tabi ki Ankaragücü maçı ölçü olamaz ama en azından attığı paslardan ayağının temiz olduğunu görmüş olduk. Serdar'ın yokluğunu arayacağımızı kesinlikle düşünmüyorum. Keşke Maicon'u gönderip lider stoper alabilsek Marcao'nun yanına. O zaman hem Marcao büyür hem de taş gibi defans hattı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayağının temiz olması kadar topla çıkabilme özelliği de o kadar kıymetli ki.

      Sil
    2. O kadar bilmiyorum ama dediğin gibiyse bizi deplasmanlarda rahatlatır. Deplasmanlarda baskı yediğimiz zaman çıkamamak bizim için önemli bir sorundu.

      Sil
    3. Denayer o işi iyi görüyordu. Hocanın yeni Denayer'ini buldu söylemim bu yüzden.

      Sil
  5. Topla çıkabilmesi Fernando'yu da rahatlatıyor.Ayağı iyi, sertliği de var.Hızı da iyi gözüküyor.Faydalı olacaktır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı dili de konuşuyorlar. Uyumu noktasında büyük avantaj.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir