30 Ocak 2019 Çarşamba

Mbaye Diagne Galatasaray'da


Son güne kalmamız eleştirilecek. Her transfer konusu geçtiğinde bahsediyoruz. Ara transfer yapmak zaten zor, plansız plansız Ocak ayına girip, işi de son günlere bıraktığında daha da zor. 2 liralık isim 5 lira oluyor, değeri 2 katı da aşıyor. Fırsat hamlesi de zor, çok iyi araştırmak gerekiyor.

Forvet transferi için de ciddi rakamları gözden çıkarmıştık. Gündeme gelen her isim için 7 - 10 milyon avro bandı konuşuldu. Geneli "potansiyelli" diyebileceğimiz genç isimlerdi. Burada scout ekibine güvenmek gerekiyordu ama yine de risk nihayetinde. Böyle bonservisler genç futbolcu için "anormal" beklentiyi de beraberinde getirir.

Diagne ise daha garanti bir futbolcu. 1 yıldır izliyoruz, 34 maçta 32 golü var. Golle yaşıyor, inanılmaz bir sezgisi var ve rakip cezası içinde etkisi büyük. Oyun onun üzerine mi evrilecek yoksa Fatih Hoca'nın ondan daha farklı beklentileri de olacak mı göreceğiz. Bu kadar istediğine ve böyle bir bonservis ödendiğine göre bildiği vardır.

Genelde "Anadolu'dan alınan yabancı futbolculara" soğuk bakarım. Tabii bazı istisnalar hariç. Bunun en büyük örneği Badou Ndiaye'ydi. Onun da bonservis bedeli yüksekti ve o dönem çok sert eleştiriler geldi. Ben ise bu parayı çıkartabileceğini ve kazancımız olacağını yazmıştım. Sadece 6 ay içinde 2 kat paraya satıldı.

Diagne'nin de bu piyasası var. Arap ve Çin kulüplerini geçiyorum, Avrupa'ya dahi transferi olası. Premier Lig sever bu tarzda forvetleri. Galatasaray da Badou Ndiaye için olduğu gibi Diagne için de güçlü bir marka. 27 yaşında olması büyük bir şans, 1-2 sezon içinde aldığımız bonservisin üzerinde bir rakama satışını oldukça olası görüyorum.

Şampiyonluğu olmazsa olmaz olarak görenlerdenim. Böyle paraları da bu hedef doğrultusunda gözden çıkartıyoruz. Diagne kendini kanıtlamış bir isim. Ligin 2. yarısında 10 - 15 gol arasında yapabileceği bir katkı bizleri fazlasıyla rahatlatır. Kendisinden fazlasıyla umutluyum, hayırlı olmasını diliyorum.

25 yorum:

  1. istediğimiz forvet değil bence. gol atar ama 10 gol zor atar diyorum. çünkü oyun tarzımıza uymuyo. pas yapamıyo hızı yok. bildiğimiz pivot santrfor işte. bize sahte 9 lazımdı. oyun tarzımız ona göre evrilirse belki iş yapar. diğer türlü iki hücumcu kanatla zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun tarzımız belki de ona göre değişecek ya da Diagne değişecek. Beklemek lazım.

      Sil
  2. 32 yaşında Pas yapamayan, hızlı olmayan gomis 29 attıysa, 27 yaşında ve gomisten daha güçlü diagne kaç gol atar.

    YanıtlaSil
  3. Sampiyonluk adina atilmis cok dogru bir adim oldu bu. Leblebi gibi gol atacak bu kesin. Acikcasi devre arasi doneminde parayi cok dogru harcadik. Gidip Brezilya'li gamsiz Alan'a bu kadar para gommek varken, daha genc ve garanti bir golcu aldik. Uyum sorunu soz konusu degil, koy 11 e ilk hafta golunu atsin. 2 sene elimizde tutabilirsek cok buyuk is, zaten 30 yasinda Arap yarim adasina gondeririz. Renkdaslari bilmiyorum fakat ben bu kadar karamsarliktan sonra - adi gecen isimler malum - cok ama cok sevindim. Hayirli olsun, vurdugu gol olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 - 12 arasında gezecek gol bandı bizi öyle rahatlatır ki. Ben de mutluyum.

      Sil
  4. Bence hertürlü iyi transfer ancak benim anlamadığım konu 10 milyon lar artık çok büyük paralar değil 4-5 sene önce olsa kesinlikle büyük para derdim biz ardayı yanlış hatırlamıyosam 12-13 sezonu başı satmıştık ve o zaman 10-15 milyonlar hem türkiye hemde avrupada önemli paraydı şimdi en basitinden her sattığımız heriften 10 milyon para kazanıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa için değil, bizim için yüksek maalesef.

      Sil
  5. Artık forvetsiz değiliz çok uzun zaman sonra... Umarim beklenen katkıyı yapar. Forvetsiz oyuna alışan orta sahalarımiz içerde böyle net bir golcü ile nasıl oynayacaklar (olumlu manada) cok merak ediyorum.
    Son olarak not: önce diagne transferini açıklayıp sonra da Serdar Aziz'i serbest bırakan beceriksiz yönetimimiz şark kurnazliklarina devam ediyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz beslemek, ceza sahası içinde aktif kullanmamız lazım.

      Sil
  6. Diagne mis transfer ancak ben Turgay Ciner'in tarzına bayıldım. keşke öyle başkanımız olsa. Adamın ödeyebileceği parayı veriyor futbolcuya. Alıcıdan da dünyaları alıyor. Bizi o kadar sağlam kazıkladı ki şampiyon olamazsak seneye tufan. Bu arada hazır mısınız klibi neydi öyle yahu. 7 ayda bir golcü aldın onu da dünyaları vererek aldın. O neyin yaygarası! Hagi geldi bu kulübe, Drogba, Popescu, Sneijder, UEFA Kupası geldi. Bir golcüye böyle atomu parçalama klibi yapar mı yönetim? Taraftar yapsa ses çıkarmam. Gene yönetime çakmadan duramadım :) Hayırlı olsun diye kapatayım bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıllı iş adamı işte. İş biliyor. Diagne için kazanabileceği maksimum rakamı aldı.

      Sil
  7. Hayırlı olsun yerinde bir transfer. Bizim zaten pozisyona girmekte sorunumu yoktu sadece iyi bitiriciye ihtiyacımız vardı. Diagne de ceza sahası içinde kesinlikle affetmiyor. Umarım Gomis gibi deplasmanlarda yatmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirme, finali yapamama konusundaki yorumuna katılıyorum. Ben de sık sık dile getirdim. Hayırlısı olsun, 10 - 12 arası gol bandı çok tatlı olur.

      Sil
  8. Gol atan forvet arıyorsak doğru bir tercih kesinlikle de iyi ama zaten elinde gol atan bir oyuncun vardı gomis gibi, oyun tarzına uymuyor diye defalarca tartışıldı burada da. Bunun da çok farkı yok. Gomis gibi net bir forvet. Çevresini oynatmak gibi bir derdi olan bir oyuncu degil diagne. Ha iyi midir? Kesinlikle iyi ve ben net forvetleri severim adı üstünde forvet işte. İleride oynuyorsa gol atsın bencil olsun biraz ama yakaladiginda da kaçırmasın atsın golü. Transfer konusu tutarsız gitti işte bu kadar süre boyunca. Oynatan forvet arandı bir sürü isim gündeme geldi ama sonuçta alınan oyuncu diagne. Kizdigim konu transfer işinin bu kadar allak bullak edilmesi .ne istedin ne aldın. Plansizlik programsizlik. Kafamdaki takımın forvetleri alan soriano ikilisi gibi .biri net santrofor diğeri oynatan forvet gibi. 4 4 2 gibi bence hücum oynayan bir takım için en ideal dizilim. Hocanın da bir dönem oynattığı gibi hatırlarsanız. Diyecek çok birşey yok .hayırlı olsun. Diagne başarılı olacak bu takımda eminim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis 33 yaşında, Diagne 27. O konu farklı biraz, Diagne belki de evrilecek, bilmiyorum. Gomis konusunda farklı problemler de oldu.

      Sil
  9. Umarim uyum saglar, Gomis'in rekorunu kiracaga benziyoruz, özellikle Mitroglou da gelirse cok net sampiyonuz diyebilirim.
    Hocam senden ricam su Serdar Aziz meselesinin tazminat olayini aciklaman, yöneticimiz özgur Savas Özudogru aciklamis ama parasini mi birakiyor, üzerine 2.3 daha mi veriyor belli degil, tam olarak bilginiz var mi bu konuda hakkinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdım, yarın yayında olacak. Net şekilde ifade ettim durumu.

      Sil
    2. Tesekkurler, millet cöp diyor ama ben Mitroglou'nun da bizde yeniden ayaga kalkacagini düsünüyorum daha birkac sene öncesine kadar cok büyük maliyette gözde bir isimdi, en az Diagne kadar heyecanliyim o transfer icin de, Bony'den falan cok daha garanti hamle bana göre tam derbi golcüsü.

      Sil
    3. Fenerbahce de yarayi kasiyacak sekilde, bonservisi elinde olan futbolcu Serdar Aziz ile sozlesme yaptigini acikladi hakkaten adama iyilik yapilmis son gun de olsa oynasin diye serbest birakilmis, yurtdisi teklifleri varken onlarin yaptigi gibi surada oynayamaz maddesi bile koymamisiz halen yapilan aciklamayla bir tansiyon yaratmaya calisiliyor, bu yaklasimi gercekten anlayamiyorum.

      Sil
  10. "diagne'yi istiyoruz arkadaş! illa bu adamı alacağız" desen ve ocak ayının ilk haftası parayı basıp alsan kimse bir şey demez. plan buymuş denir.

    ama bu şekilde olunca panik imajı, ne yaptığını bilmeyen kulüp imajı oluyor. kötü oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O dönem mali olarak rahat değildik. Satışlar ve gelinen süreç bizi böyle bir harcamaya yöneltti.

      Sil
  11. Komple golcü.Transferin bu kadar gecikmesi eksi yazar ama son gün olsa dahi böyle garanti bir ismi getirmek doğru hamle bence.Çünkü menajerler deli gibi oyuncu öneriyordu biz ise kendini kanıtlamış birini aldık.Faydalı olacağına inanıyorum

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir