4 Ocak 2019 Cuma

Ortada başarılı bir yöntem var, bunun da hakkını vermek gerekiyor


Malatyaspor'u ciddi şekilde övmemiz ve konuşmamız gerekiyor. Doğru bir futbol aklıyla hareket ettiklerini düşünüyorum. En azından şu ana kadar yaşananlar bize bunu gösteriyor. Süper Lig'de henüz 2. sezonları ama ligin ilk yarısını 3. sırada ve 29 puanla tamamladılar. Yönetenlerin de, Erol Bulut'un da hakkı verilmeli.

Azubuike gibi bir futbolcuları vardı mesela, sadece 200 bin avro ödeyerek transfer etmişlerdi. Ondan kazandıkları rakam 2 milyon avro ve sonraki satıştan pay. Son olarak Boutaib de Mısır yolunu tuttu ve 2.5 milyon avro'luk bir bonservis bedeli elde ettiler. Üstelik bu isim 32 yaşında ve Malatyaspor'a bedelsiz olarak geldi.

Hala da para edebilecek birçok futbolcuları var. Eminim ki bu isimler gittiğinde yerlerini doldurmak adına yine büyük paralar vermeyecekler. Doğru futbol aklının olduğu ortamda buna gerek yok zaten. Scout ekibi midir, doğru menajer ya da futbol aklıyla mı çalışmaktır bu bilmiyorum. Ortada başarılı bir yöntem var ve Kasımpaşa için yazdıklarımdan belki fazlası Malatyaspor için geçerli.

Biz de kimi satabiliriz diye düşünüyoruz işte. Futbolculara öyle bonservisler ve özellikle de yıllık ücretler ödüyoruz ki önemli rakamlar kazanmak imkansız oluyor. Arap piyasasında dahi bizim verdiğimiz rakamların çok üstüne çıkmaları imkansız oluyor. Gomis'i dahi ne kadar zorlu şartlar altında sattığımızı gördünüz. Bu diğer isimler için de geçerli olacak, elden çıkaramıyorsun.

Boutaib de ligin önemli forvetlerinden biriydi. Gol sayısına takılmamak lazım, ön alandaki çalışkanlığı oyun düzenlerinde belki de en önemli unsurdu. Mücadele ediyor, servis yapıyor, topu tutuyor ve etrafını oynatıyor. Malatyaspor bu özelliklerde kimi bulacak merak ediyorum. Eminim ki bulacaklar, ondan kuşkum yok.

Mısır kanalını da iyi buldular mesela. Satışları oraya ve kendileri adına ciddi rakamlar kazanıyorlar. Bizim de böyle bir kanal bulmamız gerekiyor. Fenerbahçe de yaz aylarında 3 futbolcusunu Suudi Arabistan'a gönderdi ve büyük paralar kazandı. Orada doğru futbol aklı olmadığı için yer dolmadı ve paralar buhar oldu, bu başka nokta. Biz de Gomis'den gelen rakamı kullanamadık mesela.

6 yorum:

  1. malatya,göztepe gibi kulüpler süper lige çıktıkları anda çok doğru işler yaptılar özellikle malatya örnek alınacak kulüp,ben seviniyorum anadolu kulüplerinin böyle iyi yönetilmesine,özellikle bu yabancı kuralının inanılmaz bir etkisi var,bugün büyük takımlarda oynayacak bir sürü yabancı oyuncu var mesela

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yönetildiklerini gösteriyor tablo. Şimdi Sadık Çiftpınar'dan da kazandılar mesela, büyük iş. Sene sonu sözleşmesi biten isim 1.5 milyon avro bonservis getiriyor.

      Sil
  2. Boutaibin yeri dolmaz. Malatya 2.yarı düşüş yaşar. Tabi ki satilmamasi gerekirdi diye demiyorum ama dolmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki transfer yaparlar, vardır belki anlaştıkları isim.

      Sil
  3. Dogru yonetilen takımlar başarılı olsun. Parası, yüksek mevkilerde adamı ya da taraftarı cok olan degil. Ama ben Malatyaspor'u hep Ziya Dogan ve 7 ön liberolari ile hatırlarim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malatyaspor'un doğru yönetildiğine inanıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir