17 Ocak 2019 Perşembe

Ozan Kabak Stuttgart'ta


Bu karar Fatih Terim'e rağmen alınmıştır. Fatih Hoca bu transfer için "onaylamak zorunda kaldık" gibi bir tarzı açıklama da yapabilir, fikrim değişmez. Bu transferin sezon sonunda gerçekleşmesini istese de yönetim bekleyemedi. Maalesef tek bildikleri politika bu, teklif alan her futbolcuyu satmak istiyorlar. 

Belhanda'da başaramadılar, Fatih Hoca o oyunu bozdu. Devamında da Belhanda olmazsa Ozan Kabak diyerek bu transfer gerçekleşti. Hocayı öyle bir noktaya getirdiler ki "Belhanda mı Ozan Kabak mı gitsin, 3. bir seçenek yok" denildi resmen. Haliyle de Ozan Kabak tercih edildi. Yapacak bir şey yok, burada kimse hocaya suç bulamaz. Ozan Kabak kalacak derken tüm planı "kalması" üzerineydi.

7.5 milyon avro'luk serbest kalma maddesinin olduğu ortamda 11 milyon avro'ya transfer oldu. Bu da Ozan Kabak'a yazacak işte. İsteseydi kimseye sormaz, bankaya satın alma opsiyonu yatırılır ve dilediği takıma giderdi. O ise Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda hareket etmiştir. Kimse yeni sözleşme falan demesin. Bu yönetimin tek derdi Ozan Kabak'ı satmaktı, takımda tutmak, yeni sözleşme yapmak için çabaladıklarını düşünmüyorum.

7.5 milyon avro'luk serbest kalma maddesini baz alırsak 11 milyon avro'luk bonservis geliri gayet büyük. Ben zamanlamaya takılıyorum, bu iş Ocak değil de yazın olmalıydı. Şu an kısıtlı bir zaman var ve bu bonservis girdisini Ocak ayında harcayamazsak yaza 0 olacak. Ayrıca para edecek herkesi şimdiden yolladık, yeni sezonda kimi satacağız? Galatasaray'ın şimdiden harekete geçmesi ve geri dönüşü olacak, genç isimleri kadroya katması gerekiyor.

Ozan Kabak adına mutluyum. Stuttgart onun adına en iyi adreslerden biri. Pavard'ın Bayern Münih'e transferi gerçekleşti ve belki de yazı değil de bugünden kadroya katacaklar. Stuttgart tarihinin en pahalı transferi de oldu, beklentiler yüksek olacak. Bu tarz takımlar Bayern ve Dortmund gibi takımların arka bahçesi. Bundesliga'da gelişimine çok daha hızlı devam edebilir ve 2 sezon içinde çok daha iddialı bir takımda görebiliriz, o potansiyeli var.

Yolu açık olsun, benim hakkım helaldir. Sadece 6 aylık performansla 11 milyon avro kazandırarak gidiyor, keşke bütün ayrılıklar böyle olsa. Burada en büyük imza da Fatih Hoca'nın. Ozan Kabak'ın altyapıya alınma sürecinden, şu an bulduğu şanslara kadar. Ozan Kabak adına en iyisini olmasını ve Galatasaray'ı başarıyla temsil etmesini dilerim.

40 yorum:

  1. Pavard yazin gidecek bayerne ,ozan da yaza kadar biz de kalsaydi keske tabi oyle becerikli bir yonetimimiz yok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pavard'ı birkaç milyon daha fazla verip şu an almayı düşünüyorlar.

      Sil
  2. Bence haklisin, ama artik Hoca bazi seyleri yerine koyacak gibi. Sakatsiz bir Emre sol kanatta harikalar yapabilir. Marcao yanina guvey veya hic beklemedigimiz ahmet calik monte edilebilir. Benim hocaya guvenim tam. Her zaman defans konusunda sikintilari asmistir. Simdi ise hucum hattini guclendirmek lazim. Elimizdeki silahlar iyiler ustune katarak ve akilli hamle yaparak bence bu isi bir porto dortmund gibi yapabiliriz ama hocanin hayal degildz hedefi sampiyonlar ligi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akbaba'nın dönüşü en iyi ihtimalle Mart ki nasıl döneceği muamma. Çalık olmaz, olsa şimdiye olurdu. Stoper almadan gün geçilir belki ama hücum kesin hamle istiyor.

      Sil
  3. böyle devam etmeliyiz, 20-27 yaş aralığında oyuncular almalıyız ve maaşlarını düşük tutmalıyız,türkiye de pazar açıldı artık önemli satışlar yapıldı yurt dışına, artık kulüpler şuraya da bakalım diyorlar,bonservis önemli değil bence zaten bir kere veriyorsunuz asıl maaş önemli,yıllık 3-4 verdiğimiz adamları ancak körfeze satabiliyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizi maaşlar batırıyor, bonservislerden öte.

      Sil
  4. Eğer serdar ile bu olaylar yaşanmasaydı şu an burada olacaktı ve yanına marcao alınmış olacaktı yani bir nevi ozanın yeri doluyordu aslında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz'le olaylar yaşanmasa şu an kara kara düşünmüyorduk.

      Sil
  5. Diyelim transfer yapmadık bu parayı neden yaz transfer döneminde harcayamıyoruz böyle bir kural duymadım ben?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer bütçeleri yıllık (sezonluk) ayarlanır. Mali bünye / denge göz önüne alındığında hele ki bizim gibi cayır cayır zarar yazan bir kulüp olduğunuzda oyuncu satışından gelen bu para mali bünyeye doğrudan katılır, zaten zamanı gelen borçların falan ödenmesinde, oyuncu ücretleri, banka kredi/ teminatlarında kullanılır. Doğal olan da budur. Şöyle düşün, maaşını aldığında ilk yaptığın iş varsa borçlarını kapamak ve ödemelerini gerçekleştirmek değil mi? Birkaç günlüğüne ek iş yaptın ve kendine yeni gelir kaynakları elde ettin diyelim, eğer borç / ödemelerin masşından yüksekse bu ek geliri cebine koyup ileride başka harcamalar için kullanırım der misin? Bu örnekte mantık o ek gelirin yine ödemelere aktarılmasını gerektirir söz konusu şirket olduğunda yasal bir takım çerçeveler de vardır yani bir zorunluluk olur. Bunun yanında UEFA ile yapılan anlaşma da bu temel mantıkla sezonluk değerlendiriliyor diye biliyorum. Yani atıyorum 3 senelik bir anlaşma yaptıysak 3 senenin sonunda kümülde sattığın kadar al denmiyor her sezon için bu kaide geçerli

      Sil
    2. Kesinlikle harcayamıyoruz. Her sezon al / sat dengesi sıfırlanıyor.

      Sil
  6. Bence su an gelisen hicbir olay kontrollu gelismiyor. Plansiz ve programsiz. 2 as stoperimiz Serdar ve Ozan yoklar. Biz 2 forvet eksik derken eksik bølgeler cogaldi. Bu takima sadece Garry'nin satisi ve 2 forvet transferiyle bu transfer dønemi kapatilirdi. He Eren'de Tarik da gidebilirdi. Kimse aramaz. Ama biz eksigimiz var derken saglam bølgelerde gereksiz yere bozuldu. Bu Serdar konusu da, Ozan konusu da sezon sonunu bekleye bilirdi. Serdar'i hocaya, Ozan'i yønetime yazarim. Ne fatih terim egosu yenip, 6 ay daha sabretmeyi tercih etti Serdar konusunda, nede yønetim Ozan konusunda. Basaksehir Robinho'yu aliyor sampiyonluk icin, biz elimizdekiler cikartiyoruz kuculmeye gider gibi. Unal Aysal'i øzler oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kontrol ya da plan yok. Doğaçlama hareket ediliyor, gün ne emrediyorsa o şekilde.

      Sil
  7. Bence yönetim bu sezon şampiyonluktan umudu kestiler. Ffp ın geleceği için yatırım yapıyorlar. Unutmayalım 15 milyon euro ödememiz gerek uefa ya. Altyapıdan yapılacak santrafor ve stoper takviyesi ile bu sezon ikincilik bizim adımıza iyi olacaktır. Bu sayede Fatih Terim in kadroyu kurması için baya bir zamanı kalıyor. Ekonomimiz kötü her zaman al al ile olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfer döneminin sonunda bu konu hakkında yorum yaparım. Şu aşamada Avrupa Ligi'nden ümit kesildiğini söylerim.

      Sil
  8. Yazın 7.5 a gidecekti belki. Ozan istedikten sonra yapacak birşey yok. Zamanlama diye birsey yok Serdar'ı gonderiyorsan evzinmeyeceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey bence var, bu teklif yazın da gelirdi. Yönetim satmak için çabaladı.

      Sil
  9. Serdar'la tekrar bir araya gelinecek bence... Hatta transfer yapılacak gibi görünmediği için Eren için de aynı durum söz konusu olabilir. Fatih Hocaya rağmen Ozan'i gönderen yönetim ikinci devre taraftarın hedefinde olacak... Hep diyorum, degerlerine sahip cikamayanlar elinde tutamayanlar büyük kulüp olduklarını iddia edemezler. Sıradaki hamle Serdar Aziz'in Fener'e bir şekilde gönderilmesi olacak gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç zannetmiyorum, hoca geri adım atmaz.

      Sil
    2. Kendimle celismisim soylediklerimde ama şöyle diyeyim iki ihtimalden biri Serdar la ilgili

      Sil
  10. Henüz galatasaray (A) takımın da 20 maç bile oynamamış bir oyuncuyu üstelik alt yapıdan herdaim iyi oyuncular çıkaran bir ülke takımına bu paraya satmak bir hayli iyi bir iş dortmund geçen gün bu piyasa da ozan a göre daha potansiyeli diye bahsedilen brezilyali genç oyuncuyu 15 milyona almıştı. .ozan için bir "peri masalı" gibi bir 6 aylık süreç oldu kariyer ve para olarakta çok iyi bir baslangıc ..dilerim eksik yönlerini de geliştirir "masalını" romana dönüştürür...galatasaray mı son dönemlerde yanlış yönetimler yanlış yada olmayan tranfer politikalarının bedelini ödemeye daha doğrusu ödetmeye çalışıyor bu yöntemlerle. son dönem şampiyonluklar geldi iyi topcularla (drogba ,sneyder, gomis vs ...) ama bu güzel yemeğin safraları (ontivero,hajrovic,dzemali,pandev, tarık camdal, cris, burdiso, yiğit gokoglan , endogan adli vs..) bünyede hasar meydana getirdi, biraz gaz biriktirdi. özlenen başkanlarımız da özlemediklerimiz de güzel atlarına binip gittiler geriye bitmek bilmeyen sorunlar bırakarak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi para, ona hiç lafım yok. Ben sadece zamanlama kısmındayım. Bir sezon kiralık da devam edebilirdi bizimle.

      Sil
    2. Burak bey temenniniz de olabilirdi ama metin oktay dediği gibi galatasaray dan gitmek isteyen gider ama kalkmak isteyenler de kalır sözü şiar benim için.. yani ozan ve manejerinin kalmak istememesini biliyoruz..biz yeni denizlere acılalım belki bu sefer gökay yıldızını parlatır neden olmasın..

      Sil
    3. Gökay Güney zor bence, o potansiyeli görmüyorum :(

      Sil
  11. Çocuğu satmak istediler tespitine aynen katılıyorum. Yönetim gitsin istedi sonunda da başardılar. Ozan adına sevinçliyim. Bu rezil yönetimle, bu adaletsiz futbol anlayışıyla geleceği karanlıktı ama çok erken gitti. Hocaya en az 2 sene geçirmeli iyice pişmeliydi. Neyse ki Alman Ligi gelişimine katkı bulabileceği bir ortam. Terim'in işi biraz daha zorlaştı bu transferle. Öte yandan Belhanda kalsın diye zam yaptıklarını duydum. Eğer öyleyse bundan sonra iki hafta formda olan zam ister. Geçmiş ola. Bu arada o da gitmeliydi. Mental olarak geçen seneden bu yana kopuş yaşıyor. Nice, Arabistan vb zaten çok sahiplenen biri değil. Şimdi iyice naza çekecek. Allah Terim'e sabır versin. Benim bu yönetim olduğu sürece takıma inancım kalmadı artık. Dualarım Terim için olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca tutmak istedi, onlar satmak için ellerinden geleni yaptı. Ozan için sevinçliyim sadece, çok iyi bir lige gidiyor.

      Sil
  12. Ozan'a hayirli olsun da hemen Semih Kaya ile anlasilmis, Serdar'i kadro disi birakip Semih ile anlasilmasi bana cok mantikli gelmiyor hocam acaba sana göre Serdar'in affedilmesi söz konusu olabilir mi, ne düsünüyorsun bu Serdar ve Semih konularinda merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz konusu tüm bu yaşanan stoper krizinden bağımsız bir konu. Serdar Aziz geri dönemez, Semih Kaya da Ozan Kabak'ın yerine gelmiyor.

      Sil
    2. Fatih Terim Arda ile Burak i milli takimda kısa süre affetmisti Serdar için de kısa süre aynısı yaşanamaz mi?

      Sil
    3. Gönlüme almadım dedi, affetmedi. Zorla çağırmak zorunda kaldı, buna mecbur bırakıldı en azından.

      Sil
    4. Orada zor durumdaydık. Burada da aynısı yaşanamaz mı? Burada Galatasaray'ın çıkarına deyip takıma dahil edebilirse bir anda sıkıntılarımız geçici de olsa çözülür.
      (Başkanda bir rica etse.)

      Sil
  13. gayet iyi bir para. zaten bu yaşananlar yüzünden çok kişi soğudu ondan. biri de benim hatta. iyi oldu gitmesi.

    eee fatih hocam. hadi bakalım sen misin serdar'ı kesip atan... yönetim böyle bırakır kucağına bombayı.

    bu arada asla önemli bir oyuncu olamayacak olan yunus a 3 milyon verdikleri doğru ise hemen satalım. çok bile!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben satmam Yunus Akgün'ü. Almak isteyen 7.5luk serbest kalma maddesini kullansın. Ama kiralanmasına varım.

      Sil
  14. Yönetim şu an satmakta hatalı olsa da Ozan da gitmek istiyordu işte.O fotoğraf paylaşımı falan bahane.Avrupa kaçmıyor bir yere.Hoca sana güvendi ve gitmen için doğru zaman olmadığını söylemesine rağmen sen ısrar ettin ve gittin.Hocaya çok büyük ayıptır bu.Yönetim istediği kadar satmak istesin sen gitmek istemedikten sonra kalırsın.Neyse ne diyelim hayırlı olsun.Sonraki satıştan pay olsa çok iyi olurdu da yönetim beceriksiz işte ne yapalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetim sattı, ben hala o noktadayım. Ozan Kabak sezon sonuna kadar kalacaktı en azından.

      Sil
    2. Yönetimden istifa edecekler varmış.Seçim yakın

      Sil
  15. türk futbolunun rekor satışı ile gitmesi gereken adam sadece 11m€'ya satildi. bu ayip serbest kalma maddesini koyan ve onu kaldırmayan özbek ve cengiz yönetimine yazar. umarım bi sonraki satıştan iyi pay maddesi koyarlar diyeceğim ama biliyoruz ki olmayacak. çünkü hatırlarsan ne demiştik "dünyanın enayisi galatasaray" ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu üzücü taraf. Maalesef o madde elimizi kolumuzu bağladı ve bu sonuç ortaya çıktı.

      Sil
  16. Sezon sonu Stuttgarttan da ayrılırsa şaşırmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayern Münih bu transferin içinde, mutlaka rotası orası olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir