28 Ocak 2019 Pazartesi

Paul Onuachu & Galatasaray, bu transferler için scout ekibi önemli bir referans


Futbolcu hakkında fikrimin olmadığıyla başlayayım. Ben de çoğunuz gibi videolardan gördüğüm kadarıyla yorum yapabilirim. Bunu yapmamak adına da bilen, izleyen, takip eden arkadaşlarıma sordum ve ortaya çıkan "çıkarımı" yazabilirim. 

Marcao transferi benim için önemli bir referans. Scout ekibinin büyük başarısıydı ve bu dönemde de fazlasıyla aktif olduklarını söylemek mümkün. Henüz 2 maç olsa da Marcao transferini başarılı oldum. Yüksek bonservisi eleştirilse de düşük yıllık maaşıyla bu tolere edilebilir bir durum.

Onuachu için de onayları varsa (öyle görünüyor) ben bu transfere tamam derim. Yeni izlemeye başladıkları bir isim de değildir. Daha önce de adı çıkmıştı diye hatırlıyorum. 24 yaşında, 2.01 boyuyla dikkat çeken, fiziğine oranla da tahmin edebileceğiniz özellikleri iyi bir isim.

2.01 boyu görünce doğal olarak "ağır mı" sorusu sorulur. Hızlı bir isim değil tabii ama fiziğine oranla da hızlanması fena değil. Ağır tabirle "kazma" bir isim de değil, yine bu fiziğe oranla teknik özelliği de fena durmuyor. 

Ona uygun bir oyun yapısı oluşturmak sorun. Fatih Hoca'nın pivot isteği bir gerçek. Ön alanda hareket ve mücadele istiyor, hücumcularına duvar olabilecek, servis özelliği olan bir forvet arıyor. Onuachu da rakip ceza sahası içinde fizik özelliğini iyi kullanıyor. Güçlü, hava toplarına doğal olarak hakim.

Şu yaşa kadar sıçrama yapamaması soru işareti tabii. Bahsi geçen 7.5 - 10 milyon avro'lar da eder mi bilemem, yakından takip edenler cevaplasın. Benim buradaki güvencem scout ekibi olur. Marcao konusunda iyi iş yaptılar, Onuachu diyorlarsa da mutlaka bildikleri vardır.

Kesin olan şu. Nereye gitsek kapı 10 milyon avro'dan açılıyor ve biz de 7-8 milyon avro'ları gözden çıkarmış gibiyiz. Bu da Ocak ayının son günlerine kalmanın acı faturası. Herkes yana yakıla forvet aradığımızı ve ciddi 2 satış sonrasında para harcayabileceğimizi biliyor. Fiyatlar da doğal olarak yüksekten uçuyor.

11 yorum:

  1. 2016-2017 sezonunda ilk defa Avrupa Ligi Ön Elemelerinde izleme şansı buldum.Boyu uzun hava topları çok etkili.Ama çok ağır bir isim ,bitiriciliği standart pas alışverişi iyi değil.Hani teknik olarak bizim ligin altında fizik olarak çok üstün bir fizik.Teknik özellikleri,ağırlığı en büyük eksiği bence 10 Milyon Euro etmez.Çok daha iyi oyuncular var.Topa göre pozisyon almasını da bilmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır olsa da o boya göre oldukça hareketli, geziyor. Rakam bence de fazla.

      Sil
  2. Yeni dunya oyun duzeninde bu fizikte ki oyunculara yer var mi emin degilim... Bize cabuk ayagi top yapan ve bitirici bir forvet lazim. 2 metre uzerinde ki adamlari alacaksak direkt basketbol takimindan bir afrikali monte edelim, belki basketbol bransinda ki para sikintimizda cozulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir profil olduğu kesin. Bitiriciliği iyi yalnız, boy üzerinden ön yargı kurmamalı.

      Sil
  3. İçime sinen bir transfer olmaz. Yaşı 24 olmuş ne adını duyan var ne bir yerde kendini gosterdigi. 3-4 milyon isterler tamam dersin de bu adama 7.5 milyon verilir mi... Son gün kerizi yakalayan kaziklamaya çalışıyor. Durumumuz o şu anda. Gidip yarım sezon için Drogba'yi getirsinler yaptiklari en iyi hamle olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi bazen sekiyor işte, alabiliyorsun, buluyorsun böyle isimleri.

      Sil
  4. 3 yıldır takip eden birisi olarka, adı geçen Alan'ın yanında kendisinin lisansını iptal edebilirsiniz. Öyle bir kalite farkı var. Kötü futbolcu değil ama nerenin iyi futbolcusu olur derseniz cevabım Konya,Kasımpaşa ortalaması olur. 7-8 milyon eurolardan bahsediliyorsa hele aman diyelim. 2 hafta kondisyon ile sonra ki maça ben çıkabilirim maçlara :)

    YanıtlaSil
  5. bu boyda topçu olmaz + milli bile olamamış.

    YanıtlaSil
  6. Konuşulan rakamlar çok fazla ve Galatasaray seviyesinde bir futbolcu olduğunu düşünmüyorum

    YanıtlaSil
  7. Scout ekibi gelişim göstereceğini tahmin ederek bir kıvılcım görmüş olabilir haklı da olabilirler fakat her taraftarın gönlünde yatan hızlı hücum,hızlı futbol takım hayali bu tarz forvetle olmaz sanırım.Kaldı ki avrupanın keyifle izlediğimiz başat takımlarının tercihleri ortada.Nedense aklıma gelen görüntü kenardan merkeze orta ve doldur boşat.Allah muhafaza..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir