8 Ocak 2019 Salı

Ragnar'dan sonra pek çekilir halde değil ama alışkanlık, yine de izliyorum


Deadline'ın haberine göre Vikings, 6. sezonuyla birlikte final yapacak. Çok sevdiğim bir dizi olsa da her sezonuyla birlikte kademe kademe düştüğünü düşünüyorum. Hele ki Ragnar'ın ardından çok çekilir halde olmasa da alışkanlık, yine de izliyorum. Her şeye rağmen unutmayacağım bir dizi.

Bu sefer biraz spoiler'lı konuşacağım, şimdiden özür dilerim. Çünkü başka türlü yorumlamak zor olacak. "Yabancı dizi" olayına çok geç başladım, ilk izlediğim dizi de Vikings olmuştu. Geride bıraktığım, izlemediğim ve izlemem gereken birçok dizi var. Bu dizileri de izledikçe blogda paylaşmak istiyorum.

Bu dizi tamamen Ragnar Lothbrok'la açıklanır, önce bunu söyleyelim. Müthiş bir karakter ve Travis Fimmel'in muhteşem oyunculuğunu izledik. Önce hayal ederek başlıyor, bilmediği diyarlara akınlar yaparak Viking evrenini geliştirmek en büyük hedefi. İlk sezonunda o heyecanı gördük. İngiltere'ye yaptığı akınlar, bu sayede ününün artması ve krallığa kadar yükselmesi.

Zaman içinde de bundan duyduğu pişmanlık. Bir yanı o basit çiftçi hayatını özlerken bir yanı da yeni diyarlar keşfetmek istiyor. O süre zarfında kendi diyarındaki iç karışıklıklar, dostlarını kaybetmesi ve pişmanlıkları derken hayallerini tam anlamıyla gerçekleştirdi diyemeyiz. 

Ragnar'ın çocukları bu havayı vermiyor mesela. İntikamı aldıktan sonra bir anda birbirlerine düştüler ve sadece bu savaşı izler olduk. Ragnar'ı çok sevdiğimden de olabilir ama Vikings bu değildi. Floki'nin hikayes anlamsız, Kemiksiz Ivar'ın kendini Tanrı zannetmesi ayrı, bir tarafta İngiltere'deki mücadele ayrı anlamsız gelmeye başladı.

Ragnar'ın "çocuklarının intikamını alacağını bilerek" kendini feda etmesinden bu yana izlediğim çok iyi bir bölümleri yok. Şu sıralar izlemiş olmak için izliyorum. Bu yüzden de 6. sezonuyla birlikte final yapacak olmaları doğru bir hareket. Hikayenin gittiği bir yer yoktu, Ragnar'ın yokluğunda da olacak gibi görünmüyor.

2 yorum:

  1. Bu diziyi izlemek için defalarca basladim güzel de dizi ama ikinci sezondan öteye gidemedim. İlerilerde Ragnar in öldüğünu bilmiyordum ama diziyi götüren o adamdı zaten o yoksa izlenmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spoiler oldu biraz da yapacak bir şeyim yoktu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir