15 Ocak 2019 Salı

Renato Augusto & Galatasaray, Belhanda'nın yokluğu ancak bu şekilde telafi edilir


Gider mi gitmez mi bilmiyorum (belki de bu yazı yayına girdiğinde gitmiştir) ama Belhanda'yla alakalı ayrılık durumu var. Mevcut yönetimimizi düşününce de yerinin dolmayacağına, bu yüzden de şampiyonluk şansının ateşe atılacağına inanıyorum. Ne kadar büyük kazanırsanız kazanın, bu transferin zamanlamasını hatalı görüyorum.

Beijing Guoan, Mousa Dembele'yi transfer etti ama yabancı hakları dolu. Bu hakkı boşaltmak adına Renato Augusto'yu gözden çıkardılar, hatta serbest bırakacaklar. Bu gerçekleştikten sonra da transferin bir numaralı gündeminin kendisi olacağını söylemek mümkün. Takıma büyük seviye atlatacak bir futbolcudan bahsediyoruz.

Renato Augusto için bir hücum jokeri diyebiliriz. Forvetin arkası, kanatlar ya da orta sahanın göbeği. Belhanda'nın pozisyonunda rahatlıkla oynar ve ondan beklenen hücum katkısının çok daha fazlasını izleriz. Daha yetenekli olduğunu düşünüyorum. Bitiriciliği, dripling özelliği ve tekniği oldukça kıymetli.

Serbest kaldığı an birçok takım onun için teklif yapacaktır ama o teklifler Premier Lig'den gelmediği sürece şansımız var. Avrupa'nın zirve takımlarında kendisini göreceğimizi düşünmüyorum. Premier Lig bu noktada mali ve lig anlamında önümüze geçer. Ülkesine dönüşü de oldukça olası. Bizim avantajımız "para" olur, ancak bu şekilde ilgi çekebiliriz.

Çin Ligi'nde biten sezonda 26 maçta 10 gol 14 asisti vardı. Çin Ligi ne denli ölçüdür tartışılır ama 32 kez Brezilya Milli Takım forması giydiğini eklemek lazım. Son döneme kadar da o rotasyonun bir parçasıydı. Yeteneğiyle burası için fazla bir futbolcu. Belhanda'nın yerini doldurur, özellikle de hücum noktasında çok daha fazlasını verir.

Belhanda'nın olası ayrılığı ancak bu şekilde telafi edilir işte. Gençleşmek iyi ama bu tarz fırsatlar için "yıllık ve imza ücreti" noktasında kesenin ağzını açabilirsiniz. Fark yaratmaya da ihtiyacınız olacak. Renato Augusto o farkı yaratır, bir futbolcuyla en az 4 pozisyonu alternatif altına almış olursunuz. 

11 yorum:

  1. Yas 30 ama fatih hoca genclesecegiz dedi gelmesine cok isterim fernando ile iyi ikili bile olabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özel oyuncu için her zaman bir yer açılır.

      Sil
  2. Fernando’yu PSG’ye gönderip Renato Belhanda Ndiaye üçlüsü ile sahaya çıkmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum ve tempo kalitesi inanılmaz yükselirdi.

      Sil
  3. Belhandanin gonderilmesinde ki amac maas birimini dusurmek bence cunku maaslari odemek de zorluk cekiyoruz bildigim kadariyla,boyle pahali transferler yapacagimizi da dusunmuyorum,s.ligi yok,lig de sampiyonluk cok zor yani bosuna o paralari vermeye gerek yok artik bir yerden baslamak lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'yı gönderemeyecekler, hoca tutuyor. Hep diyorum, hocanın oyun düzeninde bu adam olmazsa olmaz.

      Sil
  4. Böyle herkesin gözdesi olan bir oyuncuyu alacaklarını hiç sanmıyorum bu yönetimin tarzı değil kesinlikle bu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor zaten. Serbest kalacağı an birçok talibi türüyecek.

      Sil
  5. O zaman Emel Sayin'dan gelsin... ruyalar! ruyalar! ruyalar gercek olsa .....
    Ben iyice umidimi kestim artik transferlerden. Sinan ve Mugdat ile devam. Belki birde olusu cikmis Demba Ba. Sanki hic bir topcu kalmamis gibi bir haftalik dolapta bekleyen yemek gibi isitip isitip ayni futbolculari suruyorlar onumuze.

    YanıtlaSil
  6. Renato temposuz bir adamdır leverkusende pek etkili olamadi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir