14 Ocak 2019 Pazartesi

Şampiyonluğu isteyen takım Kasımpaşa mı yoksa Galatasaray mı?


Genç Galatasaraylı arkadaşlar kendisini daha çok "Galatasaray" dönemiyle hatırlarlar ama Mustafa Denizli bu ülkenin gördüğü en büyük futbol adamlarından biri. Ben de kendisini Galatasaray döneminde çok eleştirdim, sert de bir üslup kullandım. Bu ayrı bir konu, bugünü ya da geçmişi asla etkilemez. 

Hoca "puslu" havaları da çok sever. Şu an da Türkiye Ligi'ndeki "pus" seviyesi son yılların en yüksek düzeyinde. Fenerbahçe düşme hattında, Galatasaray ve Beşiktaş'ın yarın ne olacağı belli değil, ligin lideri Başakşehir, 2. ve 3. sırasında da Trabzonspor'la Malatyaspor var. Tarihin en düşük puanlı şampiyonu çıkacak gibi (3 puanlı sistem üzerinden yazıyorum). 

Mustafa Hoca da sürekli "27. , 28. haftalara liderin en fazla 4 puan gerisinde girersek şampiyon olabiliriz" diyor. En son bunu Beşiktaş döneminde haftalar öncesi söylemiş ve şampiyon olmuştu. O havayı iyi kokladı çünkü, istediğini de aldı. Söz konusu Kasımpaşa olunca insanlar "olmaz" gözüyle bakıyor ama lig öyle bir durumda ki aradan çıkıp şampiyon olsalar şaşırmayacağım.

Kasımpaşa iyi bir kadro, önce bunu belirtelim. Diagne / Trezeguet ikilisiyle farklarını bir kere ortaya koyuyorlar. Pavelka; Josue, Sadiku, Popov, Edouk gibi de iyi yabancıları var. Zaten bu konuda Kasımpaşa üzerine tez yazılır. Sadece bu yıl için de değil, yıllardır bu işi iyi yapıyorlar. Ucuz, maliyetsiz ve potansiyel yabancıları o kadar iyi kokluyorlar ki. Sadece o da değil, kiralık piyasasında da yaptıkları hamleler nokta atışı.

Bu kadrodan da kimse gitmedi. Ocak ayı için bazı ayrılıkları olası görsek de ne Diagne ne de Trezeguet yolcu oldu. Bu da yetmedi, tek sorunları olan "alternatifsizlik ve kadro derinliği" üzerine nokta atışı yapmaya devam ediyorlar. Hajradinovic gibi iyi sol ayağı olan, yetenekli bir 10 numara aldılar. Trezeguet'e bakan tüm yaratıcılık paylaşılmış oldu. Diagne herhalde ligin 2. yarısında 40 golü falan devirecek. 

Heintz de iyi hamle. Sarpsborg formasıyla Beşiktaş karşısında izledik. Yaşı henüz 20 ve potansiyel sahibi, mücadele gücü olan bir kanat oyuncusu. Azap Toptik de yetenekli bir gurbetçi, henüz 19 yaşında. En büyük sorunları ise kaleciydi, oraya da Udinese'den Simone Scuffet geliyor. Sessiz sakin bu hamleler, çok çaktırmadan. İmza törenlerinde görüyoruz bu futbolcuları ve tamamen hedefe odaklılar.

Biz de hala kimi alırız, kimi kaybetmemeliyiz, yarın acaba nasıl bir kötü haber alacağız diye düşünüyoruz. Şampiyonluğu isteyen takım Kasımpaşa mı yoksa Galatasaray mı? Buradan Kasımpaşa gibi görünüyor. Kimseyi kaybetmemeleri ayrı, bir yandan alternatif üretmeleri apayrı. Dediğim gibi, olası şampiyonlukları beni şaşırtmaz. Havadaki pus oranı yüksek ve Mustafa Hoca da heyecanla ligin 2. yarısını bekliyor. Bu iş 2. yarı başlangıcına bakar. Seri 2-3 galibiyetle bir anda havayı yakalarlar.

16 yorum:

  1. Monaco,bvb tarzi hamleler yapiyorlar,benim de gs da istedigim bu,daha fazla marcao tarzi hamleler gerek hem potansiyel sahibi hem de dusuk maasli,belhanda yerine manuel fernandes,yok cabaye konusuluyor hala,artik bizde kasimpasa gibi hamleler yapmaliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum yorumuna. Genç / potansiyel ya da geri dönüşü olacak isimler lazım.

      Sil
  2. tepeden gelen bir talimatla şampiyonluktan vazgeçtiğimizi düşünmeye başladım. oysa ilk devre bittiğinde sinan engin gibi gs düşmanları bile gs favori diyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamadığımız hamlelerle dediğin eksendeyiz, çok doğru. Sadece biz de değil üstelik.

      Sil
  3. Tüm bunların yanında sempatik de bir takım.Malum takım gibi değiller.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de oynadıkları futboldan keyif alıyorum.

      Sil
  4. Kasımpaşa bana daha sempatik Başakşehir'e göre ayrıca yaptıkları transferler gerçekten başarılı scout hamleleri. Mustafa Denizli iyi hocaydi ama bıraktı gibi dusunuyordum artık ben burda ondan geçmediğini hâlâ başarabileceğini ispatlıyor o da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamleleri akıllı, oynadıkları futbol güzel.

      Sil
  5. Sadece bizmi? Bence şampiyonluk kararı sezon başında verildikulüplere de sus payı olarak borçlarınızı yapılandıracağız denildi. Başka da bir söze gerek yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beşiktaş'ı falan da dahil. Ben Galatasaraylı olduğum için bizden örnek verdim.

      Sil
  6. Savunmaya takviye yapmaları gerek. En büyük sıkıntısı savunmaydı. Her zaman yendiğin kadar gol atamazsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper alırlar belki, bilmiyorum. Orada alternatif sorunu olduğu doğru.

      Sil
  7. İşte bu yüzden kulüpler dernekler yasasından çıkmalı, sahipleri olmalı diyorum. Bay Ciner parası buhar olmasın diye işi ehline veriyor. Resmen nokta atışı yapıyorlar transferde. Transfer risktir uymayabilir ama yol doğru. Ayrıca uymayanların da maliyeti düşük olduğundan vedalaşman kolay oluyor. Biz de yerini nasıl dolduracağımızı bilmediğimizden oyuncu satmaya korkuyoruz. İpler Ardırın elinde olunca ister istemez bu korku oluşuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa doğru bir politika uyguluyor. Dediğin gibi, burada kar elde etmek istiyor kulübün sahibi. Haliyle de işi bilen yönetiyor.

      Sil
  8. kasımpaşa daha sempatik çünkü (akp iktidarı sonrası süper lige çıkmış olsa da) 20'li yıllarda kurulmuş, belli bir kökü olan, taraftarı olan, bir semt kulübü. bu kadar basit.

    diğeri ise tamamen sonradan uydurulmuş, son derece suni, köksüz, saçma, gereksiz, taraftarsız bir proje!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasımpaşa doğru yönetiliyor, bu yönüyle de fazlasıyla sempati topladılar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir