22 Ocak 2019 Salı

SC nostalji #106; Emre Güngör


Bir ara transfer ancak bu kadar takıma etki edebilir. İsim ve profil noktasında mutlaka çok daha iyi ara transferler yazarız. Son örneği Nagatomo, profil olarak Sneijder / Drogba, ondan öncesi Necati Ateş diye uzar bir liste. 

Emre Güngör gerçeği de vardır yalnız. 2007 / 2008 sezonunda 700 bin avro karşılığında transfer edilmiş ve geldiği gibi Servet Çetin'le birlikte oluşturdukları stoper tandemi şampiyonluğun kilit noktalarından olmuştu.

Servet Çetin'in de çok hakkı verilmez mesela. O sezon kariyerin en iyi dönemidir ve kendisi için gelecek 7-8 milyon avro'luk Marsilya teklifi de boş değildi. Emre Güngör ise aynı istikrarı gösteremedi. Yine de o ara dönemde geldiği sezonda yaptıklarının büyük hatırı vardır.

O performans kendisini Euro 2008'e de taşıdı mesela. Kariyeri için müthiş bir dönem olsa da ertesi sezon Meira transferiyle birlikte kenara gelmiştir. Hatta sezon içinde sık sık sağ bekte dahi izledik. Rijkaard ise yeri geldiğinde Servet Çetin'in yerine kendisini kullandı ama o eski performansını bir türlü yakalayamadı.

Galatasaray'a transfer olurken Song'un o dönem Afrika Uluslar Kupası'na gidişi etkiliydi. Song geri döndüğünde ise formayı bir türlü Emre Güngör'den alamadı ve Galatasaray'daki son sezonu da o olmuştu. Sonra Trabzonspor'a gitti zaten, biraz da orada lider stoperlik yaptı.

Emre Güngör hızlı ve özellikle hava toplarında etkili bir isimdi. Servet Çetin'i hızı sayesinde çok iyi tamamlamıştı. Geriden oyun kurmamız sorun olsa da o genç yapıda bu ikili iyi iş çıkardı. Ertesi sezon teknik stoperlerin şahı Meira gelse de o stoper etkisini bir türlü izleyememiştik.

Galatasaray sonrası Gaziantepspor'a gitti, devamında da mini bir Anadolu turu yaptı. Son olarak Bandırmaspor'da forma giymiş ve geçen yıl futbolu bıraktığı yazılıyor. Şu sıralar 34 yaşında aslında, hala devam edebilirdi de. Maalesef Galatasaray'daki 2007 / 2008 sezonunun ardından bir türlü o çizgiyi koruyamadı. Koruyabilse iddialı bir stoper olabilirdi.

10 yorum:

  1. Çok severdim kendisini... 2008 şampiyonluğunun yeri de bambaskadir. Futbolcuların şampiyonluğudur o. Emre de gelip kırk yıllık Galatasarayli gibi oynamaya başlamıştı hemen. Sanırım sakatlık problemi vardı. Devamlilik gösteremedi o yüzden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt etki vermişti ki bu beklenmeyen bir şeydi. Devamında Song dönmesine rağmen bir daha forma bulamadı. Aslında o şampiyonluğu da uzun uzun konuşmalı. Güzel pas attın :)

      Sil
  2. Askerdeydim o zaman hey gidi ilaç olmuştu şampiyonluk kısa sürede gerçekten inanılmaz uyum yakaladılar . Benzeri ve devamlısını dilerim mevcut oyuncularımız için.
    Bir sorum olacak konudan bağımsız transfer sezonu bittiğinde feghouli, fernando, belhanda, mariano dan birini göndermiş olmayız dimi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç zannetmiyorum. Direkt şampiyonluğu satmış oluruz.

      Sil
  3. Muhteşem bir oyuncuydu. Ayağı iyi, hızlı ve uzun boylu. Galatasaray dergisinde Sergio Ramos ile karşılaştırmışlar ve yerli Ramos demişlerdi.(Aynı dergi Ayhan Akman'ıda Xavi ile karşılaştırmıştı. )
    Ben diyeyim bu oyuncunun tutmama nedenini. 2009 sezonunda bir maç sağ bek oynaması. Biliyorsun o dönem Sabri laneti vardı. Kim onun mevkisinde oynasa sakatlandı ve bir daha tutmadı. Emre Güngör, Uğur Uçar, Tobias Linderoth, Hasan Şaş liste uzar gider. Şimdi hatırlayınca ne tuhaf takım olduğumuzu anlıyorum. Hasan Şaş sağ bek oynar, Kewell stoper oynar Riera sol bek oynar. Varmıdır dünya üstünde böyle tuhaflıkların yaşandığı başka takım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Euro 2008'de de sakatlanana kadar oldukça iyiydi. Şanssızlığı sakatlığı oldu.

      Sil
  4. Türk futbolunda sıkıntı çektiğimiz çabukluğa sahipti, doğru zamanda da geldi takıma. İyi de oynadı ancak iki sebepten hem GS'dan hem de futboldan koptu. Biri kronik sakatlığı. Diğeri de çabukluğuyla yetinmesi. Biraz fiziki özelliklerine aklını katabilse, duracağı yeri, kademeye girmeyi, hamle zamanlamasını geliştirse belki sakatlıklar gene olurdu ama daha iz bırakırdı futbolumuzda. Bunlara rağmen az zamanda güzel iş yaptı parçalı içinde. Sevgiyle anıyorum kendisini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlıklar üst üste binince gelişimi geçtim, iyi olduğun özellikler de körelebiliyor. Emre Güngör bunun sıkıntısını çok yaşadı.

      Sil
  5. İsmi pek anılmaz ama çok değerli bir Galatasaray kariyerine sahipti.Song'a formayı kaptırmamak öyle az buz bi olay değil çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yarım sezonda kaldı o performans, sorun bundan kaynaklı. Keşke istikrarlı devam edebilseydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir