21 Ocak 2019 Pazartesi

Semih Kaya Galatasaray'da


Birkaç gün önce Çekya basınının iddiası üzerine konuşmuştuk. Sparta Prag'ın takımın maliyetini düşürmek adına Semih Kaya'yı gözden çıkardığı, hatta bu transfer için herhangi bir bonservis beklentisi olmadığı yazılıyordu. Oradaki yıllık maaşı da 1.5 milyon avro civarındaydı.

Galatasaray'da daha yüksek kazanıyordu mesela. Galatasaray kendisini gözden çıkardığında ve böyle bir teklif geldiğinde hiç zorluk çıkarmadı. Hem daha düşük bir rakama, hem de alacaklarını bırakarak ayrılmıştı. 

Sadece bu da değil. Mangal yaparken gözüne kömür tozu kaçtığında takipçilerden biri "inşallah kör olursun" demişti. Onun da yanıtı "eyvallah kardeşim" olmuştu. Demek istediğim şu, müthiş bir karakterdir. Gel dersin gelir, git dersin gider ve asla sorun çıkarmaz.

Futboluyla doğal olarak eleştirildi tabii. Çünkü yaşadığı her sakatlık onu biraz daha geri attı. Fatih Hoca'nın, hatta Mancini'nin döneminde yaşadığı parlama büyüktü ama devamı gelmedi. Sonrası sakatlıklarla dolu zaten. Maalesef gerçek anlamda hiç geri dönemedi.

Ozan Kabak'ın yerine alınmıyor. Aynı gün içinde geldi gitti gibi bir durum oluşsa da olay çok farklı. Semih Kaya rotasyonda yeri dolduracaktır, Ozan Kabak'ın yerine fark yaratmaya gelmiyor. Fazlasını da beklemiyorum zaten.

Teknik / taktik detayda birkaç gün önce yazmıştım zaten;

Hayırlısı olsun diyelim. Bu şartlarda Semih Kaya neden transfer edildi diye isyan edecek değilim. Futbolunu ben de çok eleştirdim ama yakışan bir karakterdir. Galatasaray altyapısından çıkmış iyi bir örnek. Ben Semih Kaya'yı severim. Beklentiyi de doğru ayarlarsak bu transfer için isyan etmeye gerek kalmaz.

23 yorum:

  1. Semih ile ilgili çok yorum yapmaya gerek yok. Hepimizin bildiği bir oyuncu. Transfer olduktan sonraki sakatlık durumlarını bilmiyorum o ayrı. Severim kendisini.

    Neyse farklı bir mevzu, sen yazınca yazmak istedim. Bu tarz taraftarlar (!) artmaya devam ediyor. "kör olursun, sakatlanırsın" gibi sözler ediyorlar. Deliriyorum. İyi oynamış, kötü oynamış ne farkeder inşallah sakatlanırsın, inşallah kör olursun ne demek ya.

    YanıtlaSil
  2. 1 ay sonra falan senin blog da bol bol elestiri yazisi goruruz,bahsedilen rakam da 700 bin euro bu arada yaklasik 5 milyon tl,cok iyi gs li ve karakter diye oyuncu alinmaz,maicon da muhtemelen satilacak ve bu herif oynayacak simdiden hayal edebiliyorum yedirdigi golleri ama olsun iyi insan,iyi gsli falan filan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka eleştiri olacak, futbolu noktasında ben de beğenmiyorum ama hoca istediyse de bir bildiği vardır noktasındayım.

      Sil
    2. Rotasyon oyuncusuna 700 bin euro cok değildir kaldı ki yerli ve altyapi kontenjanını dolduracak.

      Sil
  3. 100 tane gol yediren adami ben gs ye istemiyorum kardesim istemiyorum,son sezonunda cok cok iyi hatirliyorum cengiz under bunu firlatmisti resmen o kadar da gucsuz,sakar ve konsantrasyonu rezalet bir oyuncu ,ayagi berbat,serdarin tirnagi bile olamaz ama olsun birader iyi karakter,cekler tarafindan bile begenilmeyen bir oyuncu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekya'da iyi maçları da oldu ama genel anlamda beklentiyi karşılayamadığı doğru.

      Sil
  4. Emre güngör diye bir oyuncumuz vardı sahi ne oldu o servetle bizi şampiyon yapmıştı diyebiliriz belki performansı için ya sonrası. Herkes düşer kalkar hayatta acaba biz son 2 sezonlarında dökülen hagiyi kaptırdığı topları maç seçen meloyu yürüyecek hali kalmamış sneideri göklere çıkarır iken neyi baz alıyorduk iyi işlerini sanırım. Bu tolerans yerli oyuncu olduğunda neden bu kadar acımasız oluyor bir gariplik yok mu bu durumda. Yabancı hayranlığı mı diyelim ne diyelim, muslera sendeler kredisi var deriz değil mi ama konu hayrettin ise o kötü kalecidir artık öncesi mi yok. Öncesinde hiç bir iyi işi yok.
    İyi karakter cümlesi herkese yakın ve sevimli gelmeyebilir bunu anlarım. Doğanın kanunu belki de.
    Destek olmak taraftarın 1.önceliği
    Eleştiri tabi ki şart ama bizim olayımız gömmek bayılırız kürek atmaya sevap netice de değil mi. Ozan için biraz da bu yüzden seviniyorum verilen emeklerin yapılan fedakarlıkların farkında bile olmadan kolayından eleştiren sadece skor delisi oyun kültüründen bi haber bazı büyük sevdalıların objektif gömmelerine maruz kalmayacak en azından.
    Öyle güzel bir döngü ki bu bütün değerlerine kör edilen heran medyanın sistemin yalakası bir kaç yorumcu parçasının sürekli saldırdığı Galatasaray gençleri onlara sahip çıkmak yerine bu işe çanak tutarcasına ilk fırsatta yerlere atıp fırlatan taraftar müsveddelerini fark ettiğinde neyi tercih etmeliler sizce.
    İmzası Terim e ait olan işler için biraz saygı bekliyorum açıkçası içine sinmeyebilir ama heran tetikte şok kriz kötü haber yazma uydurma hatta aşağılama peşindeki medyanın da biraz farkında olun be kardeşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Güngör de sakatlıklar kurbanı oldu maalesef. Kalli döneminin ardından bir türlü geri dönemedi.

      Sil
  5. 2015te sakatlandigi icin sampiyon olmustuk.
    Boyle bir stoperdir kendisi.
    Futbolu leştir ama karakterinden dolayi herkes 11e alir. Fatih hocamda oyle yapacak muhtemelen. Hamza hocam gibi.

    YanıtlaSil
  6. Benim anlamadigim al-sat dengesinde 14 milyon Avro artidayken neden Semih'i aliyoruz arkadas, Alex Telles'den de 4 milyon Avro civari para geliyormus ve defansimizda ilk 11 oyuncusu yok su an, bu sadece maddi imkansizlik da degil resmen beceriksizlik is bilmezlik. Su kadar net söyleyebiliriz ki eger birkac gün icinde cok iyi iki forvet ve stoper alinmazsa ilk 3 bile hayaldir bu kadro icin zira Kasimpasa, Besiktas ve Basaksehirden hicbirini bu kadro ile Mourinho bile yenemez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli çünkü, 2 tane yabancı hakkın var. Yerli stoper kimi alabilirsin?

      Sil
  7. Pek umudum yok.Şu ana bakınca ben hocanın Marcao'yla beraber onu oynatacağını düşünüyorum.Sık sakatlanıyor olması büyük sıkıntı.Umarım sakatlık konusunda şanslı olur.Ayrıca umarım az da olsa tecrübe kazanmıştır sonuçta Çek Ligi üst düzey bir lig olmasa bile farklı bir kültüre gitmişti.Şu an Galatasaray seviyesinde olmadığı acı bir gerçek olsa da umarım çok başarılı olur.İhtiyacımız var çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon kalması halinde oynar, 2. tercih de Donk olur.

      Sil
  8. Galatasaray'a aidiyeti olan bir oyuncu maliyeti de düşük bunlar olumlu yönleri.. sık sakatlanması ve gelişme gösterememesi kötü tarafları. Gelir savunmayı toparlar gibi bı iddiam yok ama rotasyonu tamamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rotasyon ve altyapı kontenjanı zaten mesele.

      Sil
  9. Umarım Fatih Terim Sabri Sarıoğlunu geri çağırmaz. Beni korkutuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna inanıyorsan sözüm yok :)

      Sil
    2. Ben Semih Kaya gelir haberlerine de inanmamıştım. Bir ay önce kime söylesen "Semih Kaya gelir diye" Hagi de gelir mi? diye dalga geçerlerdi. Galatasaray için Semih ile Sabri aynı seviyede. İkisinide göndermek için 40 takla attık. İkiside giderken uçağa kadar eşlik etme esprileri yapıldı.
      Ben valla artık hiçbir şeye olmaz demiyorum. Hiçbir açıklama Semih in gelişini mantıklı yapmıyor.

      Sil
    3. Semih Kaya gelir, beğenmesen dahi mantığa oturturum. Emre Çolak'ı veto etti mesela hoca, niye Sabri Sarıoğlu'nu alsın?

      Sil
  10. 6 aylık 650 bin euro biraz fazla olmuş. Eleştirilebilecek tek nokta bu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prag'da kazandığı ücretin yarım dönemlik maaşı karşılanmış. Kiralarken bu göz önüne alındığından bir şey diyemem. Buradaki artı da Semih Kaya'nın ücretini tl üzerinden almayı kabul etmesi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir