31 Ocak 2019 Perşembe

Sözleşme feshi şartlarına bakınca "kötünün iyisi" diyebileceğim bir tablo var


Bu konuda Fatih Hoca'yı hatalı görmeyen taraftayım. Futbolcunun alacak sorunu yönetimi bağlar ve bu transferde elimizi güçsüzleştiren onlar oldu. Galatasaray'ın bu konuda "bonservis bedeli olmadan göndermeyeceğiz" şeklinde açıklaması vardı. Sözleşme feshi şartlarına bakınca "kötünün iyisi" diyebileceğim bir tablo var.

Futbolcunun 1.8 milyon avro civarında bir alacağı varmış ya da en azından söylenen bu diyelim. Bunun üzerine Serdar Aziz de belli bir rakam koyarak 2.3 milyon avro civarında bedelle bonservisini almış oldu. Buradaki artı şu, 2.3 milyon avro'yu transfer bedeli olarak yazabiliyoruz. Bu da ffp için büyük bir avantaj.

Al / sat dengesine 2.3 milyon avro daha yazmış olduk. Ayrıca hocanın düşünmediği bir isim elden çıktı, sözleşme yükümlülükler bitmiş oldu. Serdar Aziz de bu 2.3 milyon avro'yu Fenerbahçe'den imza parası gibi alacaktır, haliyle o da kazançlı. Ayrıca Fenerbahçe de bonservis vermediği için kendileri için ffp artısı yazdı.

Ozan Kabak'ı bir kenara koyuyorum, Serdar Aziz benim için en iyi yerli stoperdi. Fenerbahçe bu noktada iyi iş çıkardı. Tolgay Arslan ve Serdar Aziz'le birlikte iki iki yerlileri oldu. Galatasaray için mutlaka kayıp, böyle bir yerliden vazgeçmek mutlaka kolay değildir. Ama Fatih Hoca'yı hatalı görmüyorum, Florya'yı yaşayan o ve mutlaka bardağı taşıran bir şeyler oldu.

İnandığım bir futbolcu olsa da hayal kırıklığı yaşıyorum. Fulham ve Lazio istemesine rağmen gitmedi, ille de Fenerbahçe dedi. Fenerbahçe'ye gitmek için bu kadar yanıp tutuşan bir futbolcu için de üzülmek içimden gelmiyor. Hayırlısı olsun diyorum, katkıları için de teşekkür ediyorum. Bu konuda önümüze bakmak en iyisi olacak.

Tabii bu profilde bir futbolcudan daha yüksek bonservis kazanılabilirdi. Yazın daha ciddi teklifler vardı, satılmamıştı. Süreci ne kadar iyi yönettiğimiz de tartışılır. Alacak sorunu ise başlı başına yönetime yazar. Düşünün, Serdar Aziz'in böyle bir alacağı varsa Selçuk İnan'ın kim bilir nasıl bir alacağı var. Ya da diğer yerlilerin.

35 yorum:

  1. galatasaray serdara herhangi bir ödeme yaptımı yoksa 2,3 direkt kasayamı girdi

    YanıtlaSil
  2. Alacak konusu kronik hastalıklar Türk futbolunda benim merak ettiğim yabancı sınırı tartışmaları ne zaman başlar hocam tahminim 2 3 hafta içinde sen ne dersin?

    YanıtlaSil
  3. Fulham ve Lazio istemesine rağmen gitmedi, ille de Fenerbahçe dedi. Fenerbahçe'ye gitmek için bu kadar yanıp tutuşan bir futbolcu için de üzülmek içimden gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de üzülmüyorum zaten, Allah yolunu açık etsin.

      Sil
  4. Yønetim cok yalanci. Serdar Aziz in gelen tepkiler sonrasi bonservisiz verilmeyecek dendi, hemen Diagne aciklandiktan sonra Serdar'i fesih ettiler. Turkiye disinda, hicbir baska ulkede, hatta Galatasaray disinda deyim, hicbir kulup bonservisiz bøyle oyuncuyu gøndermez. Eminim Tolgay'in da alacagi vardir. Ama adamlar yine kapti parayi az da olsa. Øde Serdar'in alacagini. Sonra Fener'e deki getir 5 milyon. Herkez bilmiyormu Fener'in de stoper ihtiyaci oldugunu. Ben hicbir sekilde bu transferi bizim acimizdan basarili veya karli bulmuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada bir oyun yaptılar ama bu işi bonservis girdisi olarak göstermek en azındna kötünün iyisi oldu.

      Sil
  5. mesala fenerbahce icin yabanci siniri duserse avantajli olur diyorlar ama yabanci siniri biranda dusmez bence. dusse bile kademe kademe duser. simdi tolgay ve serdar 90 li ikiside. yabanci siniri dusene kadar zaten 30 kusur olacaklar. genc yaslarda bile sakatlik vs. bi sekilde devamliligi olan oyuncular degillerdi. bir iki yil icindr iyice duser bunlar. yine bunlar sezin basinda bir ton para vererek genc oyunculsr aldilar. bu cocuklar bu kadar kitu gecen bir sezonda bile oynayamiyorsa fenerin durumu duzelince hic oynayamaz. bak bizim genclere aslan gibi tek tek cikacaklar ins. kisaca yabaci siniri gelse bile yine en uzun vadede bizim isimize daha cok yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Super ve dogru yorum, yerli acisindan bir mantigi yok ki istatistik büyük bir bilimdir Serdar'in oynadigi mac sayisina bakarsaniz aldigi para oraninda verimli biri olmadigini anlamak da zor degil.

      Sil
    2. Düşüremezler. Digitürk'ün sahipleri buna asla izin vermez. Marka değeri ve kaliteyi düşüremezler.

      Sil
  6. Cok net sekilde Fenerbahce icin savasti adam, Lazio'nun teklifi de ciddiydi ve mazisi efsane level atlatacak bir takim ve Serdar kolayi secti ki zaten o karakterde bir sporcu ve cok istikrarsiz bir isim hemen hicbir kritik maci kurtarmisligi yok, agir ve kart görmeye müsait.
    Rakam olarak bana göre de ucuza gitti yani bir Besiktas yanda Fenerbahce bu sekilde hele de bize kimseyi birakmaz, daha gecen seneler sözlesmelere suraya gidemez diye özel madde koydurup geberik Love icin 3 milyon para isteyen kulüpler bunlar, umarim düzelir bu durum ama sonucta üzülecek bir durum da yok böylesi verimsiz ve Fenerbahce icin yirtinan birine acikcasi üzülmem ancak Serdar bizde göstermedigi özveriyi Fener'de gösterecektir zira bu son olaylardan büyük bir ders aldigini düsünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ailesinin isteğini yerine getirdi diyelim. Hoca haklı, aidiyeti olmayan herkesi temizledi. Bunu görüyoruz.

      Sil
  7. Abi bence burda 1. Faktör serdarin feneri istemesi değil. İstanbulda yaşamak istiyo olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar'in esi hocam, kadro disi kalmasindaki bütün sorun da Istanbul'da kalmasi da esinin istekleri dogrultusunda gerceklesti cok net.

      Sil
    2. Beşiktaş için heveslenmedi ama, direkt Fenerbahçe dedi.

      Sil
  8. Ben bu işe futbol dışı bakacağım. Hem GS hem Serdar süreci güzel yönetti. Hoca karalamadan, taraftarın önüne atmadan "çalışma prensiplerimiz uymuyor" dedi. Serdar ben hocamla görüşmeden ayrılmam dedi. Elbette o sıra FB ile iş pişmişti ama görüntü güzel oldu. Ne kulüp direk ya da yazarlar aracılığıyla Serdar'ı kötüledi, ne Serdar kulübe laf sokup nankörlük yaptı. Ayrılınca da hesabından kulübe teşekkür etti. Bütün bu pozitif ortamda GS-FB arasında kavgasız gürültüsüz transfer yaşandı. Taraftar da çıt çıkarmadı. Demek ki holiganizmi yöneticilerin kışkırtıcı sözleri körüklüyormuş. Sonuçta kulüp istemediği oyuncuya geçmişten kalan 2.4 sözleşmesini sayarsak toplamda 5.4 vermekten kurtuldu Serdar da bir büyükten diğerine gitti. Ölçü bu olmalı. Oynatmadığına beleşe para ödemektense bırak istediği yere gitsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harfi harfine katılıyorum. Ayrıca Avrupa ligi varken neden tarihin en kötü Fenerbahçe'sine gitti onu da anlamış değilim. 2 sene sonra da Beşiktaş'a gider herhalde.

      Sil
    2. Kendi bilir, bu saatten sonra üzülmem. Aidiyet yok çünkü, taraftar doğal olarak isyan etmiyor.

      Sil
  9. serdar'ın alacağı malacağı bilmem ben. bu transfer için kasamıza para girdi mi? 500 bin euro'ya sattık deselerdi bari. yönetim sınıfta kaldı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ffp'ye 2.4 milyon + yazdın, kasandan çıkması gereken paralar çıkmadı.

      Sil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok bir şey kaybedildiğini düşünmüyorum. Daha iyisi olabilirdi ama şu tablo o kadar da kötü değil. Serdar Aziz için bu üzüntüyü yaşıyorsanız bilemem, o sizin için bu kadar üzülmüyor.

      Sil
    2. Su kadroya Serdar zaten giremeyecekti bir de üzerine ciddi para ödeyecektik, Semih de asagi yukari onun yaptigi isi cok daha uyguna yapacak, sonuc bizim icin her türlü avantajli oldu tek sorun rakibimizin zor durumunda onlarin bize asla yapmayacagi sekilde yardim eder gibi ucuza adam birakmak oldu.

      Sil
    3. Serdar bence en iyisi, o ayrı da gönderilmesi doğru kararmış. Ben bunu görüyorum.

      Sil
    4. Olaylara bastan sona bakinca hocanin kaliteden önce aidiyete baktigini anliyoruz hocam, tamamen kendini adamis savasan takim istiyor, zaten Real Madrid'e kafa tutan da bu mentaliteydi zamaninda yoksa kalite olarak zaten Real'i yakalamak zor savasacaksin ve Serdar tatile gitmeyi tercih ederek sonuclarina katlandi, dedigin gibi su an bakinca hocaya hak vermemek mümkün degil.

      Sil
    5. Aidiyet arıyor bence. Görmediği isimlerle de yolları ayırdı.

      Sil
  11. Luyindama-Marcao varken yedek kalırdı. Gitmesi son gün de olsa takım için faydalı oldu. Serdar olmadığı için Luyindama alındı cunku... Ailesi fenerbahçeyi istiyorsa gitsin fenerbahçeye... Semih Ahmet Gökay da savunmayı yedekler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk da yedekler, bence o da ciddi alternatif.

      Sil
  12. Maşallah zamanında ilerleyen yıllarda kaptan olur dediğimiz arkadaş çok karakterli çıktı gerçekten.Kendisine yurtdışından iyi teklifler varken bence misilleme amaçlı fenere gitmesi bunun üstüne yaptığı açıklamalar ve Instagram hesabından Galatasaray ile ilgili paylaşımlarını silmesi müthiş bir karakteri olduğunu gösteriyor.Hoca bunun ne mal olduğunu anlamış da yollamış.Yazıklar olsun diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de güveniyordum, geleceğin kaptanı diyordum ama adam sıfır aidiyetli çıktı. Hocaya bu noktada hak veriyorum işte.

      Sil
  13. Video çekmek de Terim'e yazar... Tolgay'da kadro dışı alacagi da vardır bjkden. Beşiktaş video cekip tu kaka yapmadı oyuncusunu. Tolgay 3.5m euroya giderken en iyi yerli stoper 500 bin euroya gitti (alacağı düşüldükten sonra) terim de yönetim de süreci kötü galatasarayın zararı olacak şekilde yürüttü. Oyuncuya borcun varken büyük laflar etmek niye... serdar fifaya gitse ne yapcaktik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garry ve Ozan satışlarından gelen para da hocaya yazar. Hep negatif konuşuluyor, en azından Terim sevmeyenler bunları dile getirir. Ben de seven olarak pozitifi konuşayım. Video konusu yok. Herkes merak etti neden kadro dışı diye, hoca da açıkladı. Açıklamasa bu sefer suçu ne denirdi. 2 gün sonra Fenerbahçe armasını öpen, en büyük camia burası diyen ismi sizlerden iyi kimse savunamaz :)

      Şimdi ne yapsaydı diyeceksiniz. Demek aynı şeyi siz de mi yapacaktınız?

      Sil
    2. Burak, yukardaki yorumu ben yazmadım ama bu yorumdan Serdar'ın savunulduğunu nasıl çıkardın? Hocayı ve yönetimi eleştirmek Serdar'ı savunmak değildir. Arkadaş haklı, hoca Türkiye'nin en iyi yerli stoperini degersizlestirdi, yönetim de "kendine uygun şekilde" komik bir paraya gönderdi. Bide ozan ve garry örnekleri vermişsin de yine alakasız olmuş. Bir profesyonelin 2 isi doğru yapması 3.işi yanlış yapmasi konusunda ona hak doğurmaz. Özetle hocanın serdarı istememesi ne kadar normalse, sonrası tamamiyle yanlış.

      Sil
    3. Hoca kimseyi değersiz kılmadı, hak edene hak ettiğini verdiğini an itibariyle gördük bence :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir