27 Ocak 2019 Pazar

Şu haritada gözüme ilk olarak Marcao çarpıyor


Topsuzoyun'un müthiş paylaşımı. Galatasaray'ın Göztepe karşısındaki pas haritasını futbolcular özelinde çizmişler ve bizlere birçok noktada cevap verecek nitelikte olmuş. Öncelikle bu paylaşım için teşekkür edelim ve müthiş işler çıkarıyorlar.

Şu haritada gözüme ilk olarak Marcao çarpıyor. Meziyetli ve potansiyel sahibi bir stoper. Bu noktada Denayer'in önüne dahi koyarım. Denayer'e oranla konsantrasyon sorunu yaşamıyor ve daha agresif bir isim. Kıymeti ise sol ayaklı olması, daha da önemlisi ısrarla dikine oynaması. Haritada da bunu görebiliyoruz. Israrla öne oynamış ve topla çıkabilmesi bizler adına büyük artı.

Böyle bir zeminde Selçuk İnan'ı da beğendim mesela. En azından beklediğimden çok daha iyi durumdaydı diyebilirim. O da ısrarla rakip savunma arkasına ve arasına toplar hattı, hatta bu işi tek başına yapmaya çalıştı diyelim. Böyle bir zeminde dahi pas oyunu oynamaya çalıştık, bunda da başarılı olduk diyebilirim.

Onyekuru da ısrarla dikine oynamış, 2. bir forvet gibi etki göstermeye çalıştı. Feghouli ise kenar oyun kurucu görevindeydi. Bu tarzda iki kanat birbirini çok iyi tamamlıyorlar. Onyekuru sola geçtikten sonra potansiyelini göstermeye başladı diyebiliriz. Göztepe karşısında dahi birçok kez gol pozisyonu içindeydi. Zeminin azizliğine kurban gitmemiş olsaydı da en az 2 golü vardı.

Mariano'nun yükselişinin altını çizmek gerekiyor. Fizik olarak çoğu futbolcu toparlamış durumda, en önemli çıkışı da Mariano sağladı. Temposu yükseldi ve geriden oyunu kurma özelliğiyle de farkını ortaya koyuyor. O da bek olmasına rağmen "kenar oyun kurucu" gibi. Sadece çizgiyi kullanmıyor, gerektiğinde orta saha olabiliyor. 

Fernando için ise "8" ısrarının bitmesi önemli. 6 numarada çok daha etkili ve o da fizik olarak toparlamaya başladı. Yine de en büyük artıyı Badou Ndiaye'ye yazarım, tempo noktasında olmazsa olmaz. Şu zeminde bile pas hatasını neredeyse görmedim, Fernando'yla birlikte ortayı süpürdüler, takımın da tempo unsuru oldular. Özellikle de Fernando'nun 80. dakikadan sonraki etkisini konuşmak lazım. Hücuma çıkışlarıyla da nefes aldıran isimdi.

18 yorum:

  1. yazdıklarını ve görsel olarak paylaştıklarını çok begenıyorum kardeşim umarım daha büyük kitlelere ulaşıp daha fazla kendini tanıtabılırsın saygılar :)

    YanıtlaSil
  2. serdar aziz ve marcao nefis bir ikili olacaktı. serdar sağ stopere geçecekti. maicon'u satamadık araplara, da costa'yı aldılar. serdar da hoca ile kriz yaşadı. her şey berbat oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muazzam ikili olurlardı. Ozan Kabak kalsa o da müthiş olurdu.

      Sil
  3. Selçuk bu dakikadan sonra tekrar bir çıkış yapabilir mi diye düşünmeye başladim bu grafikle birlikte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından rotasyonda iyi bir yer tutabilir, bu da bir şey.

      Sil
  4. marcao scout transferi olmuş.

    yalnız tetteh transferi olursa bu scout transferi değil yeni bir tarık çamdal transferi olur.

    marcao yu videolardan falan izlemedim.lakin tetteh i izledim.ve vasat bir santrafor görüntüsü var.zaten praga transferide beleşe olmuş.ışık olan bir oyuncuyu belçikalılar bırakmaz hocam.kariyeri 9 golden ibaret .doğu avrupa liglerinde bu tür gol sayılarına ulaşan onlarca oyuncu var.
    uzak durmakta fayda var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tetteh konusuna katiliyorum, potansiyeli var ama 10 milyona alinirsa basarili olsa dahi Bruma gibi kar edilmesi zor bir meblag olur ki attigi güzel bir gol göremedim hep karambol ya da düz plaseler bence de uzak duralim.

      Sil
    2. Soru şu. Galatasaray'ın x futbolcuya böyle bir bonservis lüksü var mıdır? Bence yok ama bu durum Tetteh'i kötü kılmaz. Ederinin olacağını düşünüyorum, önemli bir potansiyel. Videolardan forvet seçilmez, sadece gol anını gösteriyorlar.

      Sil
    3. golcü alıyorsun hocam.elbette gollerine falan bakacaksın videolarda.top tekniği vasat altı izlediğim videolarda.önemli bir potansiyel göremedim.uzun boylu forvetlerde teknik vasatsa hiç çekilmez o santrafor.demedi deme hafız.izlediğim oyuncuda yanılmam genelde.
      marcao yu sadece kağıt üzerinde değerlendirdik.izlemediğiz için.tetteh in ise videolarından bazı çıkarımlar yapabiliriz.

      Sil
    4. Pato bir istisna ama sadece son sezon performansini izleyince bile 2 dakikada adamin ne kadar özel bir futbolcu oldugunu hissediyorsun, videolar belirleyici degil katiliyorum ama Bruma bize gelirken bile cok az maca cikmasina ragmen klasini gösteriyordu scout videolarinda ben 10 milyon Avroluk bir cevher görmüyorum Tetteh'de kesinlikle.

      Sil
    5. Servis / duvar olabiliyor mu, oyun içinde ne kadar etkin buna da bakacaksın. Bu mantıkla Elmander'i videolardan izleseniz çöp derdiniz. Neyse ki o kadar yaygın değildi o dönem bu işler.

      Sil
    6. hocam bizim golcüye ihtiyacımız var duvara değil :)
      duvar eren de olur zaten.
      galatasaray zaten topu ceza alanına getiriyor.feguli belhanda ve kanat beklerinin ileri çıkması ile.ceza alanına gelen topları içeri atması önemli.
      bu arada tırnak içinde bir duvara 7-10 milyon avro arası verilmez.
      elmander necati elmander baros ile oynadık o dönem.

      özetle tetteh transfer edileceğine sinan gümüş oynasın daha iyidir.

      forvet mevkisi transferi biraz garanti transferi olur hocam.yani tecrübeli daha önce büyük takım yada büyük lig görmüş .baros drogba gomis elmander bu tarz forvetlerdi hocam.çek liginden çaylak forvet transferi risk dir.ve seni hedefinden alıkoyar.beşiktaş 50 tane forvet aldı.ama bir gomez etmedi.misal

      Sil
    7. Duvar Eren olamıyor, sorun o. Galatasaray'ın gol noktasında sorunu önde top tutamamak, servis yapamamak, mücadele edememek üzerine. Tetteh yerine Sinna Gümüş oynasın yorumu yanlış bence. Benim fikrim tabii.

      Forvet mevkisi de geleceğe dönük bir hamle istiyor.

      Sil
  5. Selçuk artık kariyerinin son demlerini yaşıyor. Ona rağmen ara sıra iyi iş çıkarıyor. Ama yine de gitme vakti çoktan geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaşla alakalı bir sorun var, eleştiriler haklı olarak bundan. Bence bunu düşünmek yerine ne alırız ona bakmalıyız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir