26 Ocak 2019 Cumartesi

Wilfried Bony & Galatasaray, çok büyük bir kumar değil mi?


Yaz aylarında da gündeme gelmişti, transferde son günlere kaldığımız sürece de gündeme gelmeye devam edecek. Wilfried Bony profil noktasında hiç de fena bir isim gibi durmasa da son yıllardaki sakatlık durumuyla iyi bir hamle olmaz. En azından büyük kumar diyelim.

Vitesse'den Swensea City'e 16 milyon, Swensea City'den Manchester City'e ise 32 milyon avro'ya transfer olmuştu. O dönem gücü ve bitiriciliğiyle "yeni Drogba" yorumları olsa da Manchester City dönemi irili ufaklı sakatlıklar geçirdi. 

Manchester City için büyük hayal kırıklığı oldu. Devamında Swensea City'e kiralandı, sonrasında 13 milyon avro'ya bonservisi alındı ama son 2 yıla bakınca neredeyse doğru dürüst maça çıkmış değil. Bu sezon da Swensea City formasıyla Championship'de 7 maça çıkabildi ve sadece 1 golü var.

Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Görünen o ki Swensea City'nin de herhangi bir bonservis beklentisi olmayacak. Wilfried Bony de cv'sine güvenerek kapak atıp iyi bir kontrat alabileceği takım bakıyor. Yana yakıla forvet arayışı olan ama aylardır kimseyi alamamış Galatasaray'a da doğal olarak önerildi.

Sanki biraz daha garanti işler yapmalıyız. Bony'nin sakatlık geçmişi kabardı, bu anlamda büyük kumar. Şampiyonluk hedefimiz var ve geldiği gibi katkı sağlayacak bir isim gerekiyor. Demba Ba ismi dahi şu anlamda daha mümkün, en azından ligin 2. yarısı adına ne vereceği az çok belli.

Böylelikle forvet arayışını yaz ayına sarkıtabiliriz. Bugün Bony şu haliyle gelse dahi önemli bir yıllık ücret konuşulacak. Bu parayı da vermek istemem. İyi bitiricidir, güçlüdür, pivot özelliği vardır, mücadelesi iyidir ama yeniden toparlanması, ayaklanması, hatta sakatlanmaması soru işareti.

Bu tarz forvetler Türkiye'de iş yapar yoksa. Genelde ayaklanırlar ve kariyerleri ne ölçüde düşüşte olsa da yeniden doğarlar. Bony'nin de sakatlık durumu olmasa bu yorumu yapardım. Kariyeri düşüşte olabilir ama yaşı 30, yeniden ayaklanmaması adına nedeni yok derdim.

17.01.2019 tarihli yazı..

14 yorum:

  1. Milan Baros'un da gelmeden önce benzer bir istatistiği vardı.Hatta 12 maç 0 gol gibi. Wilfried Bony kalitedir. Kalıcı bir sakatlığı yoksa ve futbol oynamaya odaklıysa mutlaka katkı verir ve büyük kazandırır. Bence olayın maddi boyutundan çok manevi boyutu önemli.Adam para alıp yatmaya mı gelecek yoksa yeniden çıkış yapacağı bir yer mi arıyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bony kalitedir ama sakatlık durumu söz konusu. Sıkıntı burada.

      Sil
  2. Bu adama bakınca direk Gomez geldi aklıma haksız mıyım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mario Gomez de istikrarsızdı ama bu denli sakat değildi :(

      Sil
  3. Yönetim tutuştu. Panik halinde menajerlerin repertuarından takım oluşturma çabasına giriştiler. Riskli, pahalı ve yaşlı. Geleceği sat son kullanıcı olacağın futbolcuyu al. İyi günler beklemiyor bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Panik halde transfer yapmak da çok acı sonuçlar ortaya çıkarabilir.

      Sil
  4. kesinlikle bony'i tercih ederim demba ba yerine.
    bjk ile ilişkili bir isim ba. bilerek gol kaçırdı deseler asla şaşırmayacağım bir karakter. en azından bony'de içim rahat eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Demba Ba'yı seçerim, o da biraz daha istikrarlı olmasından.

      Sil
  5. Hocam son 2,5 senede 38 maça çıkmış, bu maçlarda sahada kaldığı dakika ise 22-23 maça tekabül ediyor. Ve çapraz bağlarının yırtıldığı söyleniyor. Çapraz bağlarda böyle ağır sakatlık geçirip de geri dönebilmek hele ki 30-31 yaşlarında bir futbolcu için fazlasıyla zor. Yukarıda Baros ile benzeştirmiş bir arkadaşım, orada bir karışıklık var Baros bize gelmeden önceki sene 37 maça çıkmıştı, pek gol atamamıştı ama maç sayısı az değildi. Bu adamı getirmek kumar falan değil bildiğiniz Rus Ruleti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük sakatlıklar yaşadı. Onlar olmasa bugün ismini dahi anamazdık. Büyük kumar olacaktı ki neyse başka bir takıma kiralandı.

      Sil
  6. Bony sakatlık döneminden sonra sürekli bize ve fener ile beşiktaş'a önerildi ve önerilmeye de devam ediliyor.Keriz bi kulüp arıyorlar Bony için.Umarım yalan haberdir

    YanıtlaSil
  7. Eski Bony olsa cok isterdim ama su anki hali bende de soru isareti en son care olarak kimseyi alamazsak hayir demem yine de benim asil merak ettigim konu Adebayor meselesi, alabilirsek muhtesem olur, bana göre Adebayor tam aradigimiz isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük sakatlıklar yaşadı, haliyle de kumar bir o kadar büyük. Bizim sanki daha garanti işlere ihtiyacımız var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir