30 Ocak 2019 Çarşamba

Yunus Akgün'den beklediğimiz oyun bu işte


Hocanın maç sonu Yunus Akgün'le alakalı yaptığı yorumun üzerine konuşmak gerekiyor. "Şans vermeye devam edeceğiz ama elde tutabilir miyiz bilmiyorum" dedi. Ozan Kabak mesajıdır bu, takımda kalmadığı için kızgın olduğunu söyleyebiliriz.

Bu futbolcularla hala yeni sözleşme yapılmaması büyük handikap. O dönem sözleşme yapılan herkesin 7.5 milyon avro'luk çıkış maddesi var ve bu da Galatasaray'ın elini kolunu bağlıyor. Futbolcular parladıkları ilk anda ciddi anlamda teklif alıyor, çünkü uzun zamandır takip edilen isimler.

Ozan Kabak'ın ardından en ciddi patlama yapmasını beklediğimiz isim de Yunus Akgün. O da Ozan Kabak gibi çok uzun zamandır A takımdaydı ama beklediğimiz çıkışı henüz yapabilmiş değil. Yavaş yavaş daha ciddi şanslar bulmaya başladı ve Boluspor karşısında oynadığı futbol oldukça etkiliydi. Onun adına yeni bir başlangıç olmasını umuyorum.

Patlayıcı özelliği olan, çok seri ve dikine oynadığında etkisi büyük bir isim. Forvet olarak oynuyorken sağ kanada çekilmişti. Attığı kafa golü tesadüf değil, rakip ceza sahası içinde veya etrafında bulunduğu sürece goller gelmeye devam eder. Yeter ki oralarda olsun.

Geçmiş haftalardaki hatası ısrarla topa basması ve arkasına dönmesiydi. Dikine oynamayı bu kadar zorlamamıştı. Öne oynamalı ve patlayıcı özelliğini daha sık kullanmalı. İyi bir bitirici, bu goller tesadüf olmayacaktır. Muğdat Çelik'le iyi bir uyum gösterdiler. İki hızlı ve patlayıcı özelliği olan isimle de sonuca rahatlıkla gittik.

Yine yazıyorum, bir an önce sözleşmesi uzatılmalı ve serbest kalma bedeli kaldırılmalı. Daha sık şans bulup, gelişim gösterdiği an o sözleşmeyi uzatmak o kadar kolay olmayacaktır. Ozan Kabak olayının ders olmasını umuyorum. 11 milyon avro kazansak bile çok daha büyük rakamları görmek olasıydı. Aynı hatayı diğer gençlerde yapmayalım.

6 yorum:

  1. Tek ayakla oynuyor hocam. Emre Çolak bile biraz sağ ayağa sahipti. Yunus'ta sağ ayak 0. Bu saatten sonra da geliştirebileceğini çok düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Atalay da biraz süre alsaydı keşke bu maçta. Selçuk üç maç üst üste on bir başladı ikinci yarı biraz dinlenebilirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla olacaktır. Hoca hazır gördüğüne mutlaka o şansı verir.

      Sil
  3. Biraz Fatih Terim kendisinden başka şeyler istiyor gibi. Yunus Akgünden Feghouli yaratmaya çalışıyor. Yani oyuncunun içinde Garry Rodriquez varken bir kanat playmaker dönüşümü. Enteresan bir dönüşüm olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dönüşebilir, yeter ki çalışsın. Biraz daha merkeze alma düşüncesi olduğunu ben de görüyorum. Garry atletik, istese de öyle olamaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir