13 Şubat 2019 Çarşamba

Adebayor, Robinho, Demba Ba gibi isimler karın tokluğuna mı oynuyor?


Başakşehir FK'nın Twitter hesabındaki paylaşımı herkes görmüştür. Robinho, Adebayor, Demba Ba ve Bajic forvet rotasyonunun toplam bonservis bedeli üzerinden bir algı yaratmak istemişler. Bu dört ismin toplam bonservis bedeli 2 milyon avro. Onu da Robinho için Sivasspor'a vermişler.

Bu takımın gelir / gider dengesini uzun zamandır konuşuyoruz. Herkesin bildiği gibi aldıkları bir destek var ve son yıllarda "şampiyonluk" yolunda para harcamaktan geri durmuyorlar. Kısa vadeli, belli bir yaş üstünde birçok futbolcu bu takımın formasını giyiyor. Böyle bir yol belirlemişler ve şampiyon olmayı olmazsa olmaz görüyorlar. 

Ben buna takılmıyorum, yaratmak istedikleri algıdayım. "Ama biz Cengiz Ünder'i sattık" üzerinden uzun zamandır konuşuyorlar. Sadece 1 sezon içinde müthiş bir bonservis kazandıkları gerçek de bu para hiç mi bitmedi, bunca zamandır kulübü idare etmeyi başardı mı?

Ya da her şey bonservis mi diyelim. Algı da tam olarak burada başlıyor. Yıllık ve imza ücretlerini kimse konuşmuyor. Adebayor, Robinho, Demba Ba gibi isimler karın tokluğuna mı oynuyor? Günün birinde Başakşehir forması giymek için mi yanıp tutuştular? Bunun elbette ciddi bir bedeli vardı ve Başakşehir de geçen yıllarda bunu göze aldı.

Yanlış anlaşılmasın, saygı duyuyorum. Onların kararıdır. Ben yaratmak istedikleri algıya takılıyorum. Bu büyük bir transfer başarısı mı? Arda Turan, Clichy gibi isimler var daha, çok büyük maaş bareminden bahsediyoruz. Ciddi paralar ödeniyor, bonservis vermemeleri onların doğru yolda olduğunu göstermiyor.

Bu "algıyı" oluşturmak istedikleri için de sevilmiyorlar. Antipati oluşmasından daha doğal bir şey yok. Taraftar desteği pek yok, sürekli bir yaşlı futbolcu sirkülasyonu var, maaşlar çok ciddi noktada ve doğal olarak bu etmenler oynadıkları futbolun önüne geçiyor. 

15 yorum:

  1. hayatımda gördüğüm en itici takım ve camia. yorum yapmaya, üzerine yazı yazmaya dahi değmez. emeğine yazık ;) umarım bu sene de şampiyon olamazlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, yine de değinmek istedim :)

      Sil
    2. camia olduklarını söylenemez.ne için var olduklarını bilinmiyor.

      avrupada başarı için mi? sürekli elemelerde eleniyor bu takım.tek katıldıkları avrupa ligi gruplarından ise çıkamadılar

      genç oyuncuları yetiştirmek için mi varlar? o da değil.avrupanın ve belkide dünyanın en yaşlı kadrosu.

      kupa kazanıp taraftarlarını mutlu etmek için mi var? o da değil.ortada taraftar yok

      karanlık bir oluşumdan başka bişey değil.

      Sil
  2. Başakşehir kadro planlaması açısından nispeten doğru bir örnek olsa da Turkiye'nin geleceğini kurtaracak plan onların planı değil. Yaşlı futbolcuları alıp bir şekilde verim alıyorlar ama bunun geri dönüşü asla yok. Geri dönüşü düşünmüyorlar da çunku maddi anlamda bir sıkıntılari yok. Devlet, siyasiler, federasyon ve yapay sponsorlar tarafından destekleniyorlar.
    Ardaya kırmızı kart gösteren hakem bı daha maçlarını yönetmedi mesela. Hiçbir maçta onların aleyhine hata yapılmıyor. Bu şekilde başarılı (!) olmaları da gayet doğal. Abdullah Avcıyı bir de böyle desteklenmeyen bir kulüpte görmek isteriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 sezon önce o söylediğin geçerli olabilir ama son dönemde sürekli geri dönüşü olmayan yaşlı ve pahalı isimleri alıyorlar.

      Sil
  3. bu kadar utanmazlık görülmedi. halkın parasını çalarak kulüp idare et bi de video çek. sadece türkiye'de olur bu. her köşe başında ispark a para ödüyoruz niye? robinho'yu alsınlar diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz gerçekten. Dünya üzerinde başka bir örneği var mıdır bilmiyorum.

      Sil
  4. Son zamanlarda okuduğum en güzel yazı. Kalemine sağlık. Tutturmuşlar bir Cengiz'den gelen para diye. Bıraksınlar borservis yayinlamayi, senin dediğin gibi maaşlardan bahsetsinler. Bugün bir fenerbahçeli, Başakşehir olacağına Galatasaray olsun yada tam tersi bir Galatasaraylı, Başakşehir olacağına Fenerbahçe olsun diyorsa nasil bir antipati yarattıklarını düşünmeleri gerek. Sen Adebayoru Clinchyi Ardayı Robinhoyu öyle az maaşla adı sanı olmayan bir takıma getiremezsin. Nasıl ki kendi takımımızda bile şeffaflık istiyorsak,Basaksehirde çıksın ödediği maaşları ve imza ucretlerini açıklasın biz de öğrenmiş olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bonservis üzerinden algı yarattıklarını zannetseler de bu oyun o kadar kolay bozulur ki.

      Sil
  5. Kafaya oynayan takimlarin en yaslisi, Galatasarayin devre arasina kadarki yas ortalamasi 22 küsürken Basaksehir'in ortalamasi 28 küsür, adamlarin tek sezonluk düsündügü o kadar bell ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna saygı duyarım, kendi tercihleridir ama algı yaratmaya kalkarlarsa tepki gösteririm.

      Sil
  6. oynadıkları düşük tempolu pas oyunuda uyku getiriyor açıkcası.hiçbir sempatik ve meşru tarafı yok bunların.

    en önemli geliri naklen yayınlardan kazanıyorlar.basit bir hesaplama yapalım.geçen yıl 100 milyon lira naklen yayından almışlar.yani 16 milyon avro.

    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/galatasaray-21inci-sampiyonluk-ile-rekor-gelire-ulasti-763-000-000-tl-40842371

    son 3 sezonda bonservisten kazandıkları eksi artıları hesaplarsak sadece 3 milyon avro. bakınız:

    https://www.transfermarkt.de/istanbul-buyuksehir-belediyespor/alletransfers/verein/6890

    sponsor gelirleri taraftarı olmayan bir kulüp için söylenilen rakamlar meşru değildir.sponsor önce taraftara bakar çünkü.haliyle sponspr gelirlerini geçiniz.kimseye anlatamazlar.
    sanırım bir sezon avrupa ligi gelirleri aldılar.7-8 milyon avro dur.sürekli elemelerde eleniyorlar.

    haliyle toplam maaş bütçesinin 20 milyon avro olduğunu zannetmek zırvalıktır.naklen yayından 16 milyon avro geliyor.ıvırı zıvırı eklesen 20 milyon avro olur.gençlerle oynayan trabzonsporun toplam maaş bütçesi 13 milyon avro civarlarında.keza anadolu kulüplerininde 10 milyon avrodan aşağı değildir.

    özetle başakşehir maaş yükünden her yıl en az 20 milyon avro eksi yazması lazım bütçeye.bu kadronun maaş yükü en az 40 milyon avrodur.demekki başka yollarla karşılıyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynadıkları futbol onları bağlar, ilgilenmiyorum. İstikrarlı bir görüntü var gibi bize satıyorlar, ona takılırım. Maliyetli, pahalı bir kadrodan bahsediyoruz çünkü.

      Sil
  7. Kendilerini aklama peşindeler ama böyle yaparak daha çok dikkat çekiyorlar farkında değiller

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir