12 Şubat 2019 Salı

Lucescu'nun geçen aylarda kazandığı maaşı neden konuşmuyoruz?


Bu algıyı hepimiz bekliyorduk. Haziran ayında sözleşmesi bittiği için "tazminat ödemeyeceğiz, sadece sözleşmesi biteceği tarihe kadar ki hak edişini alacak" diyeceklerdi. Dediler de, tazminat yok ve ücretinin bir kısmını alacak açıklaması geldi. Sanki çok küçük paralarmış gibi algı yaratılmaya çalışılıyor. Lucescu'nun maaşı asla konuşulmaz.

Ama aynı insanlar Fatih Terim'in aldığı ücreti ve tazminatı sonuna kadar konuştu. Orada da bir hak ediş vardı ama hakkı olana hakkı teslim edilmedi. Ayrıca her kesimden bu söylemleri duyduk. Neyse, demesinler, konuşmasınlar diyelim. Fark ortada. Bir tarafa Fatih Hoca'yı, bir tarafa Lucescu'yu koyun. Kim ne hak etti ve bu ülke futbolu adına ne verdi? Görmesi gereken her şeyi görüyor ve biliyor, hiç merak etmeyin.

Gelelim Lucescu'ya. Kendisine büyük bir saygım vardı. Galatasaray ve Beşiktaş dönemlerinde çok başarılı olmuş bir teknik adam. Her iki takım da Lucescu'dan o kadar çabuk vazgeçti ki 2000'li yıllarda "istikrar" şansını hiçe saydılar. Sonrasında gittiği Shakhtar Donetsk'de büyük bir hanedanlık kurdu ve o takımı Avrupa'nın en iyilerinden biri halime getirdi.

Türkiye döneminde "az para ama büyük icraat" söyleminin karşılığıydı. Shakhtar'da da ilk etapta böyle başlamış, kulüp büyümeye başlayınca da önemli bir futbol ekolü oluşturmuştu. Oradan ayrıldıktan sonra ise kendisini tanıyamadım. Zenit dönemi hayal kırıklığı oldu, Türk Milli Takım'ıyla ise tüm sempatisini sıfırladı.

Mevcut kadronun "çok keyifli" olduğunu düşünüyorum. Avrupa'da boy gösteren çok iyi gençlerimiz var ve geleceğe umutla bakmamak için hiçbir sebep yok. İsimleri tek tek saymaya gerek yok, Lucescu'ya rağmen keyif aldığım bir Milli Takım'dan bahsediyorum. Lucescu ise bu takımın üzerine düşmek yerine ısrarla "yabancı sınırı" dışında bir şey söylemedi. 

Sürekli mazeret. Hayatı sadece Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynayan futbolculardan ibaret zannediyor. Tüm yerliler bu üç takımda oynasın, derdi oydu. Shakhtar'da kaç yabancı oynattığını hatırlamaz bile, işin kolayına kaçmak varken neden hatırlasın ki. Oysa Fatih Hoca görevdeyken şu an uygulanan mevcut yabancı kuralını getirmişti. Farkı görün diye söylüyorum.

Ortada da çok büyük bir başarısızlık var. Uluslar Ligi'nde bir alt kümeye düşmemiz her şeyi açıklıyor. Bu göreve Lucescu niye geldi, neden bu kadar sabredildi gibi sorulara verecek cevap yok. Lucescu'nun geçen aylarda aldığı paraları konuşalım işte. O paralar havaya gitti, ortaya da Lucescu'nun imzası diyebileceğimiz tek bir şey çıkmadı.

Şenol Güneş'in göreve geleceği söylense de o konuda da büyük bilinmezlikler var. Lucescu'yla elemelere başlamamak en azından "doğru bir karar". Şenol Güneş hemen mi göreve başlar, yaz aylarında mı bu birliktelik konuşulur bilmiyorum. Bilgi kirliliği var, yapılan açıklamalar kafa karıştırıyor. Tek diyeceğim şu olur, gelen isim umarım "mazeretlere" sığınıp da gelmez. İlk işi "yabancı sınırı" konuşacak bir teknik direktörün ülkeye katabileceği çok fazla bir şey yok.

14 yorum:

  1. Senol Gunes de ayni, yabanci kuralini elestirip duruyor. Gerci Besiktas'a geldiginden bu yana susmasi gerekti. kendisi bu sene parasizliktan yerli oynatiyor. Yaslandikca da inatlasma huyu var. Senol Gunes'in hic sevmedigim bir huyu hep eski øgrencim eski øgrencim diye eski oyunculara yønelmesi. Bakmayin Besiktas'ta bunu pek beceremedi Burak disinda. Senol Gunes isim vererek transfer yampaya kalksa volkan sen, Ozan Tufan, Sener, Burak, Tolga, Olca hepsini toplar. Katki da alir o ayri konu. Ama yeter artik. Hep eski oyuncularini toplardi milli takima. Bence daha modern ve acik gøruslu Erol Bulut daha cok yakisir. Sergen Yalcin da guzel futbol oynatirdi milli takimda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milli Takım'da başarılı olacaktır, ondan kuşkum yok. Benim adayım Aykut Kocaman olurdu gerçi :)

      Sil
  2. ''Zenit dönemi hayal kırıklığı oldu, Türk Milli Takım'ıyla ise tüm sempatisini sıfırladı.''
    Bu cümlede Zenit yerine Milan'ı koy,Türk Milli Takımı yerine Galatasaray'ı koy ve Terim'in 2. dönemi biterken bu cümleyi Lucescu kadar hak edip etmediğini dürüstçe yorumla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim, Milan'dan ayrılırken kaç yaşındaydı. Ya da bugün Lucescu kaç yaşında ve nasıl bir gelecek onu bekliyor :) Şimdi sende bunu düşün ve bu yoruma asla cevap atma, cevabı sende kalsın :(

      Sil
    2. elma ile armut diyeceğim, onlar bile daha çok benziyor..

      milan hayal kırıklığı oldu. ve terim tekrar gs'ye geldi. ee? ilk sezon son viraja kadar şampiyonluk için yarıştı. adanaspor maçı gibi "tuhaf" maçlar olmasa inönü'ye 5 puan geride çıkılmayacaktı. ayrıca o sezon bjk net itelendi.

      ikinci sezon başarısız oldu. buna şüphe yok. ama kalkıp lucescu gibi birbirinden saçma, birbirinden tutarsız demeçler verip herkesin sinirini mi bozdu?

      Sil
    3. 1000 sene öncesi yorumlanıyor, kariyer kıyası yapılıyor. Ben öyle bir şey yazmadım ki. Ben günü konuşuyorum, bana 2000lerin başı anlatılıyor. Bir yarış yok yani :) Saçma sapan bir kıyas.

      Sil
  3. Geldigi nokta itibariyle Turk futbolu icin tam bir kanserdi. Basarisizligini Turk oyuncu tesvik sistemine atmaya calisiyordu kac aydir. Zararin neresinden donsek kardir, gitmesi cok hayirli oldu. Umarim guncel sistemden vazgecmezler. Keza zaten son yillarda azalan seyirci sayisi iyice dip yapar. Yerli futbolcunun gelisimi onunde ki en buyuk engel yabanci futbolcu kisitlamasi. Zaten akli olan herkes bunda hem fikir. Lucescu'nun parasi neden konusulmuyor'a gelecek olursak, Turkiye'de bu isler hep boyledir. Yabancinin magasi konusulmaz, yerlinin magasi goze batar. Bu ozel sektorde de boyle. Ayrica medyada ki Terim dusmanligida cabasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mazeretlere sığındı, her açıklamasıyla yeni bir skandal yarattı ve büyük hayal kırıklığıyla bırakmış oldu. Gelmesi de hataydı..

      Sil
  4. Günes erdi muradina Luce ciksin kerevetine.Adam aylardir bekliyordu gitsin artik ben de kurtulayim Orman in elinden diye.Senol Gunes Kore de Terim'in takimindan gelenlerle yürüdü bunu hatirlatalim..Yerli piyasamiz malum, kisa vade de sonuc gelmez. 2022 ye odaklanir iceriden bir damar bulup disardakileri buna monte ederse sonuc alabilir.Ekonomik kosullar giderek agirlasacagi icin yerlilere mecburen yer acilacak.İyi bir izleme takip ekibi kurup gencleri arastirmali uzun vade düşunmeli.Parama bakarim tazminat kopartirim derse milli takim büyük darbe yer.Reklama tiklandi.Saygilar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fikret Orman da bu süreçte federasyon başkanı olsa hiç şaşırmam :(

      Sil
  5. Bence lucescu maşa olarak kullanıldı.Sürekli aynı bahaneleri öne sürmesinin başka anlamı yok çünkü.Çok şükür kurtulduk ama bu yetmez.Çok iyi bir jenerasyon var ve bu jenerasyonu sürekli bahane üreten birine emanet etmemeliyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli bir takım olduğumuzu düşünüyorum. İyi gençler var, potansiyeli çok yüksek. İşi bilenin elinde görmek dileğiyle.

      Sil
  6. Sözleşmesinin Kasım ayında değil de şimdi feshedilmesinin sebebi de bu... toplu halde verilen para daha az olduğu için gösterilen tepki daha az olacaktı.
    Türk futbolu Yıldırım Demirörenle kayıp yıllar yaşamaya devam ediyorken Lucescu ile bunu katlamistik.En azından sorunlarin birinden kurtulmus olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Getirilmesi de hata, gönderileceği belli ama ısrarla beklenilmesi diğer bir hata. Uluslar Kupası yalan oldu işte.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir