14 Şubat 2019 Perşembe

Avrupa'yı yeniden gelenek haline getirmeliyiz


Kulüpten beklediğimiz mesajlar bir süredir geliyor. Transfer döneminin bitmesinin ardından elimiz daha güçlü. Fatih Hoca'nın bahsetmiş olduğu iki kademeli değişimin ilk bölümü tamamlandı. Yazın da değişimin devamı halinde gelecek adına çok daha umutlu olduğumuz günler gelecek. Fatih Hoca da Benfica maçı öncesi yapılan basın toplantısında bunun altını çiziyor.

"Santrforun dışında başka bazı eksiklerle de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik. Buna rağmen iki Porto maçından birini kazansak farklı olabilirdi. İnşallah UEFA'da sonunda kadar gideriz."

Ocak ayında bazı futbolcuların ayrılığını yaşadık. Bazı eksiklerden kasıt denen şey bu. Santrafor sorunu apayrı bir olay. Yaz aylarında o açık kapanmadı ve bu da bizi Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamamız çok olası olan bir grupta 3. yaptı. Her iki Porto maçına baktığımızda da kazanmayı hak ettiğimizi ama bitirici noktada eksik kaldığımızı gördük. Buna Schalke 04 maçının ilk yarısını da eklerim. Tüm bu yaşananlar da beklenen değişimi daha erkene almış olabilir.

"Trabzonspor maçında gördük ki devre arasındaki değişikliğin bizi ne kadar ileri götürebileceği çok açık. Baskılı, oyunu elinde tutan, pozisyon bulan bir Galatasaray vardı. Bu oyun, seyircinin uzun süre koltuğuna oturmaması demektir. Bizim de isteğimiz budur."

Fizik anlamda toparlamaya başladığımız çok açık. Yeni kondisyoner hamlesinin mutlaka artıları var. Geç de olsa doğru alınmış bir karar. Gerçekleşen transferlerle birlikte oynamak istediği oyuna da biraz daha yaklaşan bir Galatasaray var. Stoperleriyle oyunu kuran, onların olabildiğince orta sahaya yakın oynamasıyla oyunu ön alana yıkan, Belhanda / Badou gibi isimlerin yükselmesiyle de temposunu olabildiğince arttıran bir takım izlemeye başladık. Umarım aynı etkiyi deplasmanlarda da görmeye başlarız.

"Benfica karşısında da hedefimiz oyunu elimizde tutmak, mümkünse gol yememek ve oraya avantajlı bir şekilde gitmek. İnşallah onu da başaracağız. Sonuç ne olursa olsun zevk alan ve keyif veren bir oyun anlayışı oturtmaya çalışıyoruz. Biz de kulübeden zevk almalıyız, oyuncular da oynarken zevk almalı. Bu oyun zaten sizi sonuca götürür."

Kendi sahamızda Porto'yla oynadığımız maç bizim için büyük bir kırılma noktasıydı. Sezon sonunda bunu tekrar yazacağım. Geriye düşmüş ama diğer maçların aksine pes etmemiştik. Oysa ligin ilk yarısında geriye düştüğünde kendi fişini çeken bir Galatasaray izliyorduk. O gün isyan geldi ve aslında neler yapabileceğimizi görmüştük. Oynadığımız o oyunun devamı gerekiyor. Şu an hem daha iyi bir kadro var, hem de fizik olarak çok daha iyi durumdayız. Benfica karşısında kendi sahamızda istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum. Avrupa'yı yeniden gelenek haline getirmeliyiz.

"Galatasaray taraftarı sabırsızdır ama bizim olduğumuz yerde sağ olsunlar sabırları sınırsızdır. Biz kendilerinden ne rica ettiysek bize her zaman anlayış göstermiştir. Daha önce birtakım değişimler olacağını ifade etmiştim. İki tane de hedef göstermiştim, biri ocak biri haziran. Ocak ayında ilk adımımızı attık, haziran ayında inşallah bu projeyi tamamlayacağız. Ben Galatasaray seyircisinin ne istediğini en iyi bilenlerdenim. Çünkü bu oyun temposunu, bu oyun yapısını 1996-2000 arasında, 1999 sezonundan itibaren yerleştiren ben ve ekibimdi. Galatasaray zaten o tarihten itibaren hiç geriye bakmadı."

Hoca, değişimin altını ısrarla çiziyor. Ocak ayında elimizin güçlenmesi de bizleri yaz ayları adına daha heyecanlı kılıyor. Eski geleneğimizi yakalamaya çalışıyoruz. Gençleşen, bir yandan takım içindeki maaş tablosunu biraz daha aşağı çeken, daha tempolu ve hareketli bir Galatasaray oluşturmaya çalışılıyor. Yeter ki hocanın önü açılsın ve işi kolaylaştırılsın. Geçtiğimiz yaz bu noktada kötüydü, Ocak ayı ise iyi. Doğru tarzı yakaladığımıza inanmak istiyorum.

8 yorum:

  1. Hocanın aklındaki oyun için temposu yüksek ve dikine oynamayı seven Ndiaye ve Belhanda satılmamalı ya da maaş bütçesi anlamında daha düşük rakamlar hedefleniyorsa yine aynı profilde kaliteli oyuncular bulunmalı. Çok merak ediyorum yaz döneminde Ndiaye'nin ve Belhanda'nın durumlarını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da şimdiden alternatifler belirlenmeli ve Marcao / Luyindama hamleleri gibi iş bitirilmeli.

      Sil
  2. bence ndiaye tekrar kiralanacak.
    belhanda satılacak trezeguet gelecek.
    orta sahaya da bi oyuncu alınacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Fatih Terim'in olduğu her dönem Avrupa'da etkili iddialı ve rakiplerin çekindiği takım olmuştur Galatasaray. Tek mesele takımın başında yeterince kalamamasi hocanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu dönem kalmasını umuyorum. Her zamankinden çok daha güçlü :(

      Sil
  4. uefa hayaline kapılıp ligi salmak tarihi hata olur. varsa yoksa lig! umarım güzel güzel eleniriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğin gerçekleşecek gibi ama katılmıyorum bu düşünceye.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir