8 Şubat 2019 Cuma

Badou Ndiaye, topla dripling yapmayacaksa ne farkı kalacak ki?


Geçtiğimiz sezon Fernando / Badou Ndiaye orta saha hattı kurulduğunda "takımın en güçlü tarafı" diyordum. An itibariyle ise Galatasaray'ın en yumuşak karnı. Fernando / Badou / Belhanda üçlüsü kağıt üzerinde 4-3-3 için birbirlerini iyi tamamlaması gereken bir hat. Maalesef beklediğimizi alamıyoruz.

Belhanda'yı tutsam, desteklesem bile elbette onun da eksikleri var. Tabela noktasına ben de takılıyorum, bu üçlünün hiç tabela yapamaması sorun. Fernando ise geçen sezon yaşadığı sakatlığın ardından hiç yok. Ne sertlik ne de tempo, hiçbiri kalmamış. Badou Ndiaye'yi ise daha detaylı konuşalım.

Stoke City'nin Premier Lig'e kalma ihtimali kalmadığından Badou Ndiaye'yi 1 yıl daha kiralamak istediğimiz söyleniyor. Orada devam etmeyeceği açık olsa da belki bonservis bedeli kazanmak isterler. Onlar adına ciddi yatırımdı ama geçen 1.5 yılda piyasası öldü. Maalesef Galatasaray'da da beklenen seviyeye çıkamadı.

Badou Ndiaye konusunda Tudor'u eleştiriyordum. Onu çok sınırladığını ve ekstra savunma görevleriyle doğru katkı almadığına inandım. Fatih Hoca geldiğinde ise Badou Ndiaye'den kaynaklı umutluydum ama sadece 2 maç izleyebildik. Haliyle bu sezon başı geldiğinde de çok heyecanlandım, kağıt üzerinde tam olarak hocanın kalemi bir orta saha.

Sezon başından bu yana ise oynadığı iyi maç sayısı 3-4'ü geçmedi. Tudor dönemindeki eleştirilerime geldik yine. Hoca mı veriyor mu görevi yoksa Badou Ndiaye mi şartlandı bilmiyorum. Çok fazla orta saha çizgisi ya da gerisinde, hücumu hiç düşünmüyor. O vakit Badou Ndiaye'nin bir anlamı kalmaz ki.

Zaten pasör bir futbolcu değil. En etkili özelliği driplingleri ve topla dikine oyunu. Rakip ceza sahası çevresinde hiç dolaşmıyor. Osmanlıspor günlerinde o bölgeye yakın oynardı ve 10 gol dolaylarında gezerdi. Tabii bunda Fernando'nun kötü oyunu da etken. O kötü olunca Badou Ndiaye de geriden top çıkarmak için biraz daha geriye geliyor.

Aslında son haftalarda 4-1-4-1'e biraz daha yakınız. Göztepe karşısında Badou Ndiaye'yi beğendim, hücuma yakın oynadı ve etkiliydi. Alanyaspor karşısında ise hiç beğenmedim, anlamsız defansif kaldı. Biraz daha dizginleri kılmalı ve topla dikine çıkmalı. Yoksa bir farkı olmayacak.

Takımda tutmak istiyorsak da gelecek sezondan itibaren bir 8 alacağız ve onun yanında Badou Ndiaye ön libero oynayacak. Trabzonspor'un Onazi'yi kullandığı gibi düşünebilirsiniz. Bu şekilde de etkili olabilir ama Fernando'nun varlığında biraz daha hücumu düşünmek zorunda.

10 yorum:

  1. fernando gereksiz artık bence mutlaka net bir 8 almalıyız

    YanıtlaSil
  2. fernando derhal gönderilmeli. 3 e 5 e de bakmamalı. gitsin yeter.
    ndiaye ön liberoya geçer. kayserili mensah'ı biz kiralayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou / Mensah bir arada tempo manyağı olurlar :)

      Sil
  3. Ndiaye'yi tanıyamıyorum gerçekten.Bu kadar silik performans göstermemeli.Eğer böyle devam ederse yerine iyileşen Emre dahil olur gibi.Böylece Fernando defansif orta saha , Belhanda merkez orta saha ve Emre de ofansif orta saha oynar.

    YanıtlaSil
  4. Fatih Hoca dener mi bilmiyorum ama Badou-Belhanda-Emre Akbaba üçlüsünü orta sahada gormeyi çok isterim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyebilir, ben şaşırmam. Selçuk İnan da girebilir o denkleme.

      Sil
  5. ndiaye nin dripling özelliği ve mücadele gücü iyi ama pasörlüğü oldukça düşük kalıyor bazen.bu piyasada üçü bir arada bulmakta zor.sezon sonu zaten sözleşmesi bitiyor.ben olsam fernando donk ikilisini yollamam.farnando gitsin gibi yorumlar yapılıyor.oldukça yanlış.fernando sahanın her yerinde.nasıl maç izliyorlar enteresan.

    zaten geçen sezon hedefe giderken en kritik maçlarda fernando donk ikilisi vardı sahada.

    yaz transferinde muhtemelen belhanda nın arızasız olanı ve feguli ninde istikrarlı olanı aranır.

    onyekuru belkide 1 sezon daha kiralanabilir.

    emre akbaba bu kalan sezonda büyük takım oyuncusu yada ilk 11 oyuncusu izlenimi verirse (ümidim yok) transferde belhanda nın yerine daha düşük bütçeli bir genç transferi olabilir.

    fernando ve donk un alternatiflerinden biri celil yüksel olur.oraya 1 transfer daha yapılır.

    yunuş akgün belkide feguli nin yerine gelecek sezon direk ilk 11 başlayabilir.son dönemde özgüvenle oynamaya başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pasörlüğüne takılmıyorum. En azından rakip ceza sahası çevresine daha çok girebilir ve orayı karıştırabilir. Bunu da yapmıyor maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir