26 Şubat 2019 Salı

Beklemek, zaman tanımak gerekiyor


Marcao da dahil olmak üzere gerçekleşen her transfere bir kulp bulundu. Marcao'nun bonservisi çok yüksek, küme düşecek takımdan geliyor dendi. Diagne, Mitroglu 1-2 maçlık performanslar üzerinden eleştirildi. Luyindama da Galatasaray'a geleli 24 saat olmamışken çıktığı Alanyaspor karşısında dahi yerden yere vuruldu.

Beklemek, zaman tanımak gerekiyor. "Uyum" diye bir şey var. 10 milyon avro'ya gelen isim için de bu geçerli, 1 milyon avro'ya gelen isim için de. Luyindama hakkında birçok içerik hazırladım, direkt Belçika'dan arkadaşlarla yaptığım konuşmaları burada paylaştım ve soru / cevaplar hazırladım. O gün konuşulan her şey bugün gerçekleşiyor. 

Luyindama'nın gelişimi beklenti dahilinde ilerliyor. Tam bir "risk" stoperi. Topla çıkabilen, mümkün olduğu kadar orta sahaya yakın oynayan ve hücum ekstrası olan bir isim. Birçok maçta takımını ipten alabileceğini belirtmiştik ki Benfica karşısında bunu yapıyordu. Akhisarspor karşısında da Mitroglou'ndan daha fazla pozisyona girmiş olabilir.

Akhisarspor karşısındaki ısı haritası her şeyi açıklıyor. Futbolcu yerleşimlerini paylaştığımda da orta saha çizgisinde oynadığını görmüştük. Sağ tarafa daha yakın olmak şekilde, sanki bir 6 numara edasıyla orta saha etkisi vardı. Rakip ceza sahası içinde de çok aktifti ve pozisyonlara da girmeyi başardı. Çok agresif, hırslı, sürekli isyan halinde. Bayrak adamlardan biri olacak.

Bu tarzda bir isim de 8 milyon avro eder. Allah scout ekibinden razı olsun, Ocak ayında stoper tandemi için müthiş iş çıkardılar. Yaz döneminde aynı etkiyi orta saha adına da bekliyorum. Luyindama için "çok risk alıyor, dağılabilir" tarzı eleştiriler yapanlar adına da "onu özel kılan bu" demek isterim. Bunları yapmasa Luyindama olmaz.

6 yorum:

  1. luyindama ve marcao rahatlıkla Dos da oynayabilirler bu arada ki zaten oynuyorlardı diye biliyorum takımlarında,marcao sol bek de oynar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Luyindama'nın o özelliği var zaten, orta saha olarak oynuyordu.

      Sil
  2. Marcao ve Luyindama gayet iyiler. Ekstraları fazla olan oyuncular. Sene sonu orta saha için de bu tarz hamleler gelir umarım. Orta sahadaki değişim gerçekleştikten sonra Marcao ve Luyindama'nın ne kadar iyi olduğu daha iyi görülecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Orta saha da atletizm kazandığı an bu stoperlerin kıymeti daha da büyüyecek.

      Sil
  3. Ben hala daha pahalı olduklarını düşünüyorum. Scout iyi oyuncular buluyor ama oldukça tuzlu oyuncular buluyor. Takımın geleceğini düşünüyorsak maaş gibi bonservisi 4 milyon euro seviyesine indirmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pahalı değil, Avrupa için çerez parası. Piyasa maalesef bu. Daha ucuzunu zor bulursun, bu kalitede arıyorsan.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir