12 Şubat 2019 Salı

Beklenti yüksek ve ilk maçı olması nedeniyle de gerginliği yüksekti


Diagne'den beklentimiz büyük. Ligin ilk yarısında yaşadığımız en büyük sorunlardan biri "forvetin" olmayışıydı. Bunun da acısını özellikle Şampiyonlar Ligi'nde yaşadık. Deplasmanda oynanan ve kaçan golleri hatırlayın. O gruptan çıkamamayı konuşurken ilk sıraya forvet rotasyonunun olmayışını yazarım.

Ligin 2. yarısı itibariyle güçlü bir rotasyona sahibiz. Mitroglou'nun da zaman içinde çok önemli işler yapacağını göreceksiniz. Hazır olmasını bekleyeceğiz ve olduğunda da neden bu ligin forveti dememi anlayacaksınız. Bu tarz forvetlerin Türkiye'de ayağa kalktıklarını ve önemli işler yaptıklarını biliyoruz. Mitroglou da Diagne'yi en iyi şekilde tamamlar.

Diagne için de tam anlamıyla hazır diyemem. Trabzonspor maçının 2. yarısında düştü mesela, ilk yarıdaki etkisi yoktu. Alıştığımızın aksine çok daha hareketli oynamaya çalıştı. Orta sahaya kadar gelip kaptığı ve hızlıca başlattığı hücumlar dahi var. Kasımpaşa'daki futbolu yetmez, Fatih Hoca mutlaka ondan daha farklı şeyler de isteyecektir. Burak Yılmaz'dan hatırlayabilirsiniz.

Her şeye rağmen gole çok yakın işte. İlk yarıda kaçırdığı 3 net pozisyon var. Kasımpaşa günlerinde çok rahat gol yaptığı pozisyonlardan bahsediyorum. Beklenti yüksek ve ilk maçı olması nedeniyle de gerginliği yüksekti. Bu performansı doğal, çok yakın zaman içinde fabrika ayarlarına geri döner. Trabzonspor karşısında varlığının dahi önemli etkisi vardı.

Penaltıdan da olsa golle başlaması mühim. Oynadığı her maçta gol atmaya çok yakın bir futbolcu. Jardel etkisi gibi, golü kokluyor ve daima pozisyonun içinde. Trabzonspor maçının ilk yarısında duvar özelliği de gösterdi, Galatasaray'ın yeniden forvetle oynamayı hatırlaması güzel. Zaman içinde uyumun yükselmesiyle de Diagne'nin gollerini konuşmaya başlayacağız.

8 yorum:

  1. Büyük ihtimal tek santrafor ile devam edip, maçın durumuna göre sonradan iki santrafora döneceğiz. Peki Mitroglou yedekliği sorun yapar mı? Her oyuncu oynamak ister, o da ilk santrafor olmak istiyordur ama Diagne varken bu zor. 1,5 sene yedek golcülüğü veya maçına göre ilk 11'de yazılmayı kabul ederek mi geldi acaba? Böyle bir alternatifin elimizde olması harika bir şey, ama sonradan sorun olur mu merak etmiyor değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun yapar gibi geldi bana, yüksek profil çünkü. Buraya da gelmeyi başka türlü kabul etmezdi. İş hocada bitecek.

      Sil
  2. Badou ve Belhanda'nin ileri çıkmalarında da Diagne'nin sahada olması önemli bir etken oldu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top tutan, servis yapan, duvar olabilen, atlet bir forvetin varlığı elbette etki etti. Top hücumda kalıp, oyun orada oynanınca bu isimlerin hücumdaki varlıkları etkinleşti.

      Sil
  3. Ben hala Mito kendine gelince Diagneden formayi alir diye dusunuyorum. Oli ve Benficada adam hep kapali savunmalara karsi oynadi basarili oldu Birkez fulhama gitti genis alanda yetersiz kaldi. Isi bu yani buyuk takimda oynayip kapali savunmalara gol atmak. Bu 6ayda etkisini ne kadar gösterir bilemem kendi özverisine bagli ancak seneye burada kalirsa diagne formayi unutur. Ayrica ben kendisinden gecen sene sinanin konya macinda yaptigi gibi bir sansasyonel kurtaricilik bekliyorum. Alanya macinda oyundayken top gelmedi ciktiktan sonra ona gelmesibgereken top tarzlari sinana geldi. 2 pozisyonda saga mi sola mi derken pozisyonu yedi. Diagne gelelden beri 34 gole katki verdi duyiruz da mito senelik o kadar atiyor zaten. Sadece c.sahasina giren oyuncunun basini kaldirmasi gerek. Kupa macinda her zaman pas veren linnes bile birnpozisyonda kaleye vurdu mito elleri onunde bakakaldi. Mito istedigi paslari alamadigi icin biraz bozulmus gibi. Aslinda cok hirsli lider oyuncu Arka planda kalmak onu rahatsiz eder. Ts galibiyet pozundaki hali de buna örnek. Sırtı dönük oyunu da Diagneden daha iyi. Diagne elini kolunu cok kullaniyor hele ki ts macindan sonra her hareketi goze batacak. Kaleye giden topa elle vurmasi cok sacmaydi. Var kuralindan haberi yok galiba.
    Biz Mitoyu begenmiyoruz diagneye cok dustu taraftar ancak Mito cok daha kaliteli bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin piyasası var, her an bir satış gerçekleşebilir. O olunca da açıkta kalmamak adına Mitroglou'nun varlığını önemli görüyorum.

      Sil
  4. İkinci sarıyı görebileceği pozisyonlara çok girdi.Umarım bu durum ilk maçındaki heyecanından ve kendini göstermek istediğinden kaynaklanıyordur.Eminim hoca da uyarmıştır bu konuda çünkü maçı izlerken ikinci sarıyı görecek diye tedirgin oldum.Geriye gelip top alıp takımı atağa çıkarması ve topu önde tutması çok değerli ayrıca.Bunu uzun zamandır görmüyorduk forvetlerimizden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gergindi bence, buna veriyorum. Mutlaka uyarılmıştır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir