12 Şubat 2019 Salı

Marcao / Luyindama ikilisinin farkı tam olarak bu


Topsuzoyun 'un paylaştığı "pas haritası" üzerine konuşmaya devam. Trabzonspor karşısındaki 4-1-4-1 düzenini özellikle Belhanda ve Badou Ndiaye kaynaklı çok beğendiğimi söylemiştim. Merkezde tempolu ve hareketliydiler. Bu da Galatasaray'ın Trabzonspor karşısındaki en büyük farkı oldu. Tabii bu ikiliyi rahatlatan, özellikle oyun kurma noktasında ön plana çıkan isimler var.

Stoperleri ilk sıraya yazmak gerekir. Defansif noktada Marcao'yu önceki maçlarına oranla iyi bulmadım desem de 77 tane isabetli pası var ve neredeyse hepsini öne oynamış. Luyindama da 60 isabetli pasla oynamış. Galatasaray her iki stoperiyle hem iyi oyun kuruyor, hem de stoperlerin dikine çıkışlarıyla da savunmasından çok rahat çıkmayı başarıyor.

Donk'u da ilk yarıda defansif noktada sorunlu bulsam da pas noktasında kilit bir isim. Fernando'nun Alanyaspor deplasmanında zorlandığını görmüştük. Bu yüzden de Badou Ndiaye'yi onun yanına çekmek zorunda kalmıştık. Bu sefer Donk bu işi iyi yaptı ve Marcao / Luyindama gibi öne çıkan stoperlerin arasına girerek onları tamamladı. En azından oyunu kurma noktasında şu aşamada Fernando'nun önünde olabilir.

Diagne de oyunun biraz daha içinde. Orta sahaya kadar gelip sürpriz top kazanımları yapıyor ve birçok atak başlattı diyebiliriz. İsabet yüzdesi çok yüksek olmasa da bu denli oyunun içinde olmasını önemli görüyorum. Tabii Badou Ndiaye ve Belhanda gibi isimlerin ona yakın oynaması da beraberinde etkili pozisyonlar getirdi.

Nagatomo'nun geri dönmesi de bize sol bekten çıkabilme, oyun kurma imkanı tanıdı. Sağ bekte Mariano oynadığında bu anlamda çok daha iyi olsa da Linnes'in de kıymetli bir alternatif olduğunu söylemek gerekiyor. Feghouli bildiğimiz gibi, kenar oyun kurucu rolünde ama Belhanda / Badou ikilisi öne çıkınca o biraz geride kaldı. Onyekuru ise aldığı her topta golü düşünüyor, pas oyununda bir şeyler yapmasını beklemiyorum.

Pas oyununda Selçuk İnan da ön plana çıkar. Oyuna girdikten sonra 7 isabetli pası var ve hepsini öne oynamış. Oyunu tutmanız ve tempoyu düşürmeniz gereken anlarda en önemli alternatifimiz diyebiliriz. Emre Akbaba da biraz daha hazır olduğunda kulübeden gelecek en büyük hücum kozumuz olacak.

10 yorum:

  1. Güzel ve teknik yorumlar. En başta gün içerisinde bu işlere fırsat bulmak çok emek istiyor. Haddimi aşmadan bir eleştiri yapmak istiyorum çok özür dileyerek.. her yazında "noktasında" cümlesi artık o kadar çok rahatsızlık vermeye başladı ki, ne zaman gelecek o kelime diye düşünmekten o güzel yorumlarını okuyamaz oldum.. Her yazıda 1 ile 4 arasında değişiyor genelde cümlelerin içinde kurduğun "noktası", "noktasında" gibi "nokta" odaklı kelimeler.. Bunu yorum olarak onaylama lütfen nereden yazacağımı bilemediğim için buraya yazıyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah. Eleştirin için teşekkür ederim, her şey den önce düzgünce, kibirli bir tavırla belirtmediğin için. Daha dikkatli olmaya çalışacağım :) Bazı kelimeler istemsiz olarak sık kullanılıyor. Böyle bir sorunum var :)

      Sil
  2. Onyekuru'nun golü düşünmesi güzel ama çok fazla düşünmesi çoğu zaman zarar veriyor. Nagatomo ile solda ikili oyunlar oynaması gereken yerde içeriye gidiyor. Nagatomo'yu sol kanatta yalnız bırakıyor. Bu da Nagatomo'nun hücum performansını düşürüyor. İçeride Diagne gibi bir isim varken kanat organizasyonları çok daha kıymetli ama Onyekuru bunu bozuyor işte. Onyekuru'nun bırakıp içeriye gittiği pozisyonları Trabzon maçında Belhanda zaman zaman destekledi ve güzel sonuçlar aldı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rodrigues böyle değildi işte, asisti de zorluyordu. Onyekuru ise aldığı an direkt vuruyor, hiç pası düşünmüyor. Kim boşta, kimler ceza sahası içinde umrunda değil.

      Sil
  3. Bu arada Burak abi, bizim baskan ilk defa dogru durust aciklama yapti imza tøreninde. O tøren de søyledikleri icin de bir yorum bekliyorum. Orkestra lafi cok guzel di. Ilk defa eveliyip gevelemedi aciklamalarinda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konu hakkında detaylıca yazacağım. Katılıyorum, müthiş bir basın toplantısıydı. Demek ki zamanla öğreniyor.

      Sil
  4. İki stoperimizin de geriden oyun kurabilmesi çok değerli.Pasla veya topla çok rahat çıkabiliyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu özellikleri nedeniyle transfer edildiler. Şu ana kadar izlenimleri çok iyi.

      Sil
  5. Merkezin sağlam olması uzun dönemli başarı getirir. Marcao Luyindama ve Badou Belhanda iyiler onların bağlantısını sağlayacak parça da belirlenirse iş tamam olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz dönemi orta sahadaki değişim de mühim olacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir