22 Şubat 2019 Cuma

Bernard Mensah & Galatasaray, Anadolu'nun değerli yabancılarından biri


Anadolu kaynaklı alınabilecek 2. yabancının da Bernard Mensah olduğunu düşünüyorum. Yıllık ücreti 2 milyon 750 bin avro'larda olan Badou Ndiaye'yle yola devam edilmeyeceği kesin gibi bir şey. Yazın yaşanacak değişimin temelinde de orta saha olacak. Badou Ndiaye ayrılığı sonrası da Mensah'ın düşünülebilir bir alternatif olacağını söylemeliyim.

Kendisi Atletico Madrid'in futbolcusu ve 2 yıldır Türkiye'ye kiralanıyor. Geçtiğimiz sezonda Kasımpaşa performansı dikkat çekiciydi. Hikmet Karaman'ın Kayserispor'u için de bunu söyleyebilirim. Kayserispor'un dikkat çeken bir yükselişi ve mücadeleci bir futbolları var. O futbol içinde de Mensah'ın tempo, atletizm ve dikine futboluyla yarattığı farkın altını çizmeli.

Badou Ndiaye'nin kendisini 6 numara olarak tanımlaması sorun. 6 numara gibi oynamasına, sahada zaten bir 6 numara olduğu için takılıyorum. Fernando veya Donk sahadayken, Badou Ndiaye'nin 6 numara gibi oynamaya çalışması Belhanda'yı da düşürüyor ve onu rakip kaleden mümkün olduğu kadar uzak kılıyor. Bu da hücumun yaratıcılığı noktasında büyük tehdit.

Badou Ndiaye'nin temposu ve topla dripling özelliği kıymetliydi. Maalesef bunu ara ara yapıyor ve iyi de bir pasör olmadığı için sorun yaşıyoruz. Ya direkt olarak 6 oynamalı, ya da aksiyonu biraz daha hücuma vermeli. Hepsinin temelinde ise maaşının çokluğu yatıyor. O maaşın futbolcusu olduğunu söyleyemem. Premier Lig'deki 6 ay Badou Ndiaye'yi çok fazla geriye attı.

Bernard Mensah'la alakalı Atletico Madrid'in herhangi bir hayali olduğunu düşünmüyorum. 2 yıldır kiralıyorlar ve sezon sonunda makul bir rakama satacaklardır. Belki Kayserispor'un opsiyon hakkı da vardır, bunu bilmiyorum. Opsiyon hakkı yoksa eğer, düşünülebilir bir hamle diyebilirim. Bonservis ve yıllık ücret noktasında çok fazla zorlamaz. Doğru da bir katkı alabiliriz.

Tarz olarak Galatasaray'daki Badou Ndiaye'ye fazlasıyla benziyor. Osmanlıspor'daki Badou ağırlıklı olarak 10 numara oynuyor ve bu sayede tabela yapıyordu. Mensah ise Kayserispor'da 6-8 arası oynuyor diyebilirim. Mücadele özelliği yüksek, atlet, topla dripling yapan, biraz daha şutör ve dikine oyun için iyi bir isim. Maaşları da düşürme noktasında elimizi oldukça rahatlatırdı. Anadolu'nun değerli yabancılarından biri.

11 yorum:

  1. mensah için söylenen canı isteyince oynayan bir oyuncu olduğu,yoksa bu yeteneği ile burada işi yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç seçtiği doğru. Ben alternatif olması açısından yazdım.

      Sil
  2. Orta sahamıza Selçuk - Melo ikilisi lazım. Tabii ki bu isimlerin genç hallerinden bahsediyorum. Mensah değerli bir yetenek ama ben takıma uyacağını düşünmüyorum. Burada bir parantez açmak lazım. Sene sonu orta saha ve kanat/lar değişeceği için sadece Mensah üzerinden yorumlamamak lazım. Yanına öyle bir isim gelir ki ikisi iyi bir uyum yakalar belki. Futbol bu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mensah zor ama scout ekibine güvenmek lazım, dediğin gibi orta sahada da iyi bir ikili, hatta üçlü gerekiyor.

      Sil
    2. O yüzden şu gelmeli bu gelmeli diye yorum yapmıyorum. Fatih Terim'in elinde her oyuncunun yükselme ihtimali var.

      Sil
  3. mensah iyi bir oyuncu o da olur başkası da olur. kesin olan şu ki orta sahaya 3 adam almalıyız. tam 3. umarım bulabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu dakika çalışılıyor ve hedefler belirlendiyse bu dediğin gerçekleşebilir.

      Sil
  4. Belhanda sezon sonunda gidecek sanırım. Fernando düşüşte. Badou da böyle devam ederse çok zor orta sahayı baştan sona yenileyecek gibiyiz. Öne Emre Akbaba'yi yazarsak geriyi mücadeleci ve iki yönü de oynayabilen iki tane Box to Box'la doldurabilirsek çok güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübe de mühim, sadece 3 isimle bitmiyor. Alternatif üretmek zorundayız.

      Sil
  5. Fernando satılmalı N'Diaye zaten dönüyor Mensah'ı kaçırmamalıyız tam bir 8 numara yaşı 25. Beşiktaş almaya çalışıyor. 3m a bonservisini alabiliriz belki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir