1 Şubat 2019 Cuma

Böylesine iyi transferler için maddi noktayı doğru kurguladık


Düne dair bir tek "maddi detayları" konuşmadık. Kap açıklamalarıyla birlikte tüm detaylara hakim durumdayız. Genel olarak yorumlamak gerekirse, böylesine iyi transferler için "maddi" noktayı doğru kurguladık. Rakamlar özelinde herhangi bir yangın yok, aksine şartların ne kadar iyi olduğundan bahsediyoruz. Oysa geçtiğimiz yıllarda özellikle "sözleşmeler" bazında çok anlamsız paralar harcadık.

Diagne'nin bonservisi 10 milyon avro. Transfer öncesinde 2.8 - 3 milyon avro arasında dolanan "şampiyonluk bonusundan" bahsedilse de böyle bir şey yok. Futbolcu ise kalan yarım dönem için 1 milyon 150 bin avro, diğer iki sezonda 2 milyon 350 bin avro ile ondan sonraki iki sezonda 2 milyon 400 bin avro kazanacak.

2.5 milyon avro alır diye düşünüyordum. Bu transfer için ısrarla Badou Ndiaye örneğini verdim. O da Anadolu'dan gelen bir yabancıydı ama yüksek bonservisinin yanında 2 milyon 750 bin avro'luk yıllık ücreti vardı. Ayrıca herhangi bir maç başı, bonus ücreti de yok. Bu açıdan bakınca Eren Derdiyok'dan ucuza oynayacak. Mükemmel bir iş olduğunu söyleyebilirim.


Kostas Mitroglou ise 1.5 yıllığına kiralandı. Marsilya'ya herhangi bir kira bedeli verilmiyor. Futbolcu ise kalan yarım sezonda 1.5 milyon avro, ertesi sezon ise 2.6 milyon avro kazanacak. Medyada bahsi geçen rakamlar 3.5 milyon avro'dan başlıyordu. 

Marsilya'ya herhangi bir kira bedeli verilmemesi başlı başına müthiş. 15 milyon avro'luk bir yatırım olsa da 1.5 yıl içinde bedelsiz kiralanacak noktaya geldi. CV'sine baktığımızda Türkiye adına profili yüksek, yıllık ücretini böyle okumak gerekiyor. Diagne'yle yakın rakamlar alıyorlar, bu dengeyi sağlamak da güzel. İsteyince olabiliyor, bunu görüyoruz.


Luyindama satın alma opsiyonuyla kiralandı. Burada bir ffp ayarı olduğunu söylemek lazım. Maicon satışı gerçekleştiği anda satın alma opsiyonu kullanılacaktır. 3 milyon avro kira bedeli var. Satın alma opsiyonu olduğu belirtilse de rakam yazılmamış. O rakamın 5 milyon avro olduğu söyleniyordu. Futbolcunun ederinin bu olduğunu söylemek lazım.

Yıllık ücreti ise kalan yarım sezon için 600 bin avro. Opsiyonu alındığında bu rakam 1.2 milyon avro'lara çıkacaktır. Luyindama ve Marcao'nun aldığı ücretleri topladığınızda Maicon'dan daha ucuza geliyorlar. Hem kaliteniz yükseldi, hem de maaş noktasında maliyet düştü. Gençleşmek, bu tarz isimlere yönelmenin artısı işte. Bonservis büyüse bile yıllık ücretler düştüğü için sonraki satışlarda eliniz rahatlıyor.

17 yorum:

  1. Mustafa Cengiz yönetiminin bu konuda hakkını vermek lazım. Transferlere gayet makul bonservis ve yıllık ücret ödüyorlar. Kendilerinden sonraki yönetimin elini kolunu bağlayacak türden sözleşmeler yapmıyorlar kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ücret konusunda katılıyorum. Belki Donk / Garry kontratlarını eleştiririm, Linnes'le hala uzatılmayan sözleşmeyi de eleştiririm :)

      Sil
  2. Dursun Özbek yönetiminin yaptığı sözleşmelerin hepsi mi problemli olur ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yerliye kapıyı 2, yabancıya da 3'den açıyorduk.

      Sil
  3. Hoca ısrarla istedi luyindamayi,o surekli soz ettigi degisimin ciddi bir kismi oldu bence,hem genclestik hem maliyetleri dusurduk,kagit uzerinde oldukca guclu bir kadro var,herkes satmaya odakli ama sunu da unutmamak lazim,diagne,luyindama,marcao uzun yillar katki verebilecek oyuncular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü tarzına uyuyor, hoca savunmada atletizm istiyor.

      Sil
  4. Diagne nin hocanin elinde gelisebilecegini dusunuyorum,tarz olarak biraz daha gomis gibi 18 icinde cok etkili bir oyuncu,ben onun hoca ile birlikte daha pivot santrfor gibi oyunun icinde daha fazla etkisi olacagini dusunuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha farklı özellikler katabilir bünyesine. Hoca Burak Yılmaz'ı da böyle dönüştürüyordu ve ondan bir CL golcüsü yaratmıştı.

      Sil
  5. Uzun vadede düşünüldüğünde yuksek maaşlar daha çok zorluyor takımları. Maaşlara baktığımızda gayet makul görünüyor ücretler. Maaş bütçesinin böyle aşağı çekilmesi elimizi rahatlatır maaş ödemelerinde de sorun yasamayiz bu da futbolcu performanslarını olumlu etkiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satamıyorsun da o futbolcuları. Arap ülkeleri dahi mali açıdan cazip gelmeyebiliyor.

      Sil
  6. Mitroglu biraz şüpheli ins tutar, Pandev vari akıbeti de olabilir. 2 hedef santrfor tercihi ekestirilebilir ama sahte 9 vs oynayamiyoruz. Biz klasik hedef santrforla daha rahat daha ezber oynamayı seviyoruz daha doğrusu becerebiliyoruz. Maicon Donk tan daha iyi santrfor oynar herhalde Mitroglu. Fit mi ??? Soru işareti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kendisini diri tuttu diye düşünüyorum. Pandev akibeti olmayacaktır.

      Sil
  7. Söylentilere göre belhanda sezen sonu 9 m€ gidiyormuş fernandes ile sözleşme imzalanım free transfer olarak o para ile trezeguet in işi şimdiden sene sonu için bitirilmelidir seneye onyekuruyu tutamayacağımız aşıkar sonuçta

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden planları yapmak gerekiyor. Gidecek / gelecek isimlerin bugünden belli olması güzel bir şey.

      Sil
  8. Bir takımda en fazla maaş alan oyuncu genelikle forvetler olur
    Bundan sonra yapılacak transferlerdede 2,5 üst sınır olmalı ki bence maaş baremi 900-2200 arasında olmalı
    D.özbek dönemi yapılan anlaşmalara ilerdede dönülmez inşallah 3'ler 3,5'lar bunlar facia ücretler
    Ayrıca bundan böyle hocanında dediği gibi yaşı büyük olmayan başarıya aç maddi olarak geri dönüşü mümkün olan futbolculara yatırım yapılmalı
    şahsi fikrim 27 yaşından büyük adamları almamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerliye fix 2, yabancıya fix 3 verilen dönemlerden geçtik. Şu an maaş sınırının aşağıya düştüğünü görüyoruz. Umarım böyle devam eder.

      Sil
  9. Gayet doğru ücretler.Bana sadece Mitroglou'nun maaşı biraz yüksek gibi geldi o kadar.6 transfer yaptık ikisi kiralık ve kiralama ücreti ödemedik.Luyindama kiralık gibi gelse de 8 milyon euroya aldık diyebiliriz ki bu da bu kalitede ve bu yaşta biri için ideal bir bonservis oluyor.Emre bonservissiz geldi.Marcao'yu da zaten daha önce konuşmuştuk.Diagne'ye verilen bonservis de bence yüksek değil sonuçta kendini kanıtlamış biri ve transferin son gününde geldi.Yönetim kötü başladı ama iyi bitirdi transfer dönemini

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir