10 Şubat 2019 Pazar

Bu heyecanda en büyük unsurlardan biri de Diagne'nin ilk maçı olacak olması


Trabzonspor maçının heyecanla bekliyoruz. Bu heyecanda en büyük unsurlardan biri de Diagne'nin ilk maçı olacak olması. Forvet hasreti malum, bugünleri çok bekledik. Diagne de bizi fazlasıyla heyecanlandıran bir transfer.

Diagne'yi Kasımpaşa'ya geldiği günden bu yana izliyoruz. Uzun uzun da konuştuk, bu yüzden üzerine yazacak çok fazla bir şey yok. Beklentimiz yaptığı en iyi işe devam etmesi, yani gol atmaya devam etmesi. Belki gol konusunda sorunumuz yok ama bitirme etkimiz o kadar düşük ki.

Bu hücum etkisine iyi bir bitirici olmasını bekliyoruz. Hocanın ondan uzun vadede farklı beklentileri de olabilir ama şu aşamada "gol" atması tek beklenti. Oyun yapımızın Diagne'ye uyarlanması gerekecek. Forvetle oynamayı unuttuğumuzu yazmıştım, umarım hatırlamaya başlarız.

Mitroglou'nu kesik kesik de olsa iki maçtır izliyoruz. Fizik olarak düşmüş, hiç hazır değil ama bu ayrı bir konu. Her iki maçın ortak noktası hiç pas alamamasıydı. Diagne mutlaka ona göre çok daha hazır ve hareketli bir isim. Bir şekilde kendi topunu alır, hareketliliği etki eder. 

Tam anlamıyla performans almak için ise oyunumuz Diagne'ye odaklanmalı. Onu mümkün olduğunca rakip ceza sahası etrafında ve içinde topla buluşturmamız gerekiyor. Müthiş bir bitirici, golü kokluyor ve her şekilde atıyor. Yerden de havadan da etkili.

Mitroglou'nu da böyle kazanabiliriz. Onu da rakip ceza sahası içinde topla buluşturmamız gerekiyor. Diagne için devam edelim, diğer beklentim duvar olabilmesi. Garry / Gomis etkisi gibi düşünün, Onyekuru / Diagne birlikteliği oluşturabiliriz. Onyekuru ne kadar bencil olsa da o da golcü, forveti ikilemesi önemli.

Diagne'nin performansı tüm takımın kaderini belirleyecek. 10 - 12 gol aralığında oynamasını bile başarılı görürüm. Yine de her maç bir gol ortalaması yakalayabilecek potansiyeli fazlasıyla var. O ortalamayı yakaladığında da şampiyonluk yolunda en büyük adımı atmış oluruz. Maçlara 1-0 önde başlamak demek bu.

8 yorum:

  1. gomis de 18 içinde müthiş bir bitirici santrfordu ve onu besleyen adam garry idi, diagne yi de besleyen trezeguetti ama onyekuru böyle bir kanat değil,keşke trezegueti alabilseydik o zaman garanti her maç en az 2 gol atardık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin farkı biraz daha gezerek oynaması ve atlet özelliği olacak. Feghouli de o işi görebilir mesela :)

      Sil
  2. işi zor açıkçası, gomis bile sezon başı hazırlık maçlarında gol atamıyor diye inanılmaz saçma bir şekilde eleştiriliyordu hatta öster maçında atamadı diye neler dediler adama,diagne öyle bir giriş yapması gerekiyor ki saçma eleştiriler almasın, tabi avantajı ligi çok iyi bilen bir oyuncu olması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'in sezon başında ruh hali iyi değildi, bence eleştiri bu yüzdendi. Diagne için yüksek beklentiler var, altından kalkmasını diliyorum.

      Sil
  3. Şuan Mitroglou'nu ve Daigne'yi kullanabilmemizin tek yolu 3 lü savunma oynamak. Çizgiyi kullanabilen oyuncularımız Nagatomo, Linnes, Ömer Bayram ve Emre. Bunlar ile Diagne ve Mitroglou gibi oyuncuları kullanabilirsin. Şuan bu oyuncular 4-2-3-1, hatta 4-4-2 oynayamazlar. Ben 3-5-2 gibi bir süpriz bekliyorum Fatih Terimden. Umarım Fatih Terim kafasını sahaya verebilir bu haftanın ardından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir arada kullanılabilir diye yazsam da Kostas'ın bu fizik yapısında zor görünüyor. 4-1-4-1 devam edecektir.

      Sil
  4. Mitroglou hep böyleydi.En iyi dönemlerinde dahi böyleydi yani hazır bir futbolcu.Ona top atılmadığı sürece hiç etkili olmaz.Ayrıca oyunu da Diagne üzerine kurguladı hoca ve doğru olan da bu zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından biraz daha mücadele gücü vardı, savaşırdı. Gerçi top gitmedi, bu da etken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir