10 Şubat 2019 Pazar

Bu tarz haberlerin şu dakika sızması hiç iyi bir şey değil


Bazı haberleri konuşmak için çok erken. Mutlaka belli planlar vardır ve bunlar da sezon sonunda hayata geçirilir ama bu haberlerin şu dakika sızması hiç iyi bir şey değil. Neticesinde sezon devam ediyor ve yarışın içindeyiz. Lig, Avrupa Ligi, Türkiye Kupası derken de bütün futbolculara ihtiyacımız olacak.

Donk ve Muğdat Çelik'in yeni sezonda kadroda düşünülmediği yazılmış. Mutlaka herkesin az çok beklediği bir haberdir. Buna daha farklı isimleri de ekleyebiliriz. Bazı futbolcuların beklentiyi aşamadığı çok net ve Galatasaray da önemli bir değişim içinde. Ocak ayında ilk ayağı gerçekleşti, yaz aylarında ise daha kapsamlı şekilde devam eder.

Donk'un geçen sezondaki havasında olmadığı açık. Geçtiğimiz sezon bir x faktör edasıyla sahneye çıkmış ve şampiyonluğun en kritik katkılarından birini vermişti. Bu sezon ise o seviyenin uzağında kaldı diyebiliriz. Şampiyonluk sezonunda gösterdiği performansla takımda kalmış, hatta iyi de bir kontrat almıştı. Maalesef beklentinin aşağısında.

Fernando da hiç iyi durumda değil. Donk için "formayı alma zamanı" diyeceğim ama o da etki edemedi. Joker yapısı mutlaka artı, stoperde de kullandığımız maçlar oldu ve orta sahaya oranla biraz daha iyiydi. Tabii bunu içinde bulunduğumuz sezon için yazıyorum. Orta sahada vereceği etkiye biraz daha ihtiyaç vardı sanki.

Gelen forvet hamleleri sonrası da tribün yolu Donk'a göründü. Ama bazı isimleri Avrupa Ligi kadrosunda bulunduramadığımız için boy göstereceği platform burası. Her şekilde ihtiyaç var, haliyle de gün itibariyle ayrılığı konuşmamak, Donk'u hedefe odaklamak gerekiyor. Trezeguet transfer ihtimali belirdiğinde takas olarak önerildiği bile söyleniyordu.

Muğdat Çelik için ise söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok. İyi bir karakter, forma aidiyeti de yüksek ama yetmiyor bunlar. Bulduğu şansları iyi değerlendirdi diyemem. Mücadelesi iyi niyetli olsa da yetenek eşiği düşük. Bonservisi olmadan geldi, maaşı düşüktü ve bir "deneme yanılma" transferiydi. Tutmaması bir başarısızlık değil, yarın bu tarzda başka hamleyi de deneyebilirim.

Bakarsınız ona da sezon içinde ihtiyaç doğar. Avrupa Ligi listesinde onun da adı var ve Mitroglou o platformda olmayacak. Kulübede de yerini olacak, o anlamda yerli ihtiyacı var. Donk için söylediğim onun adına da geçerli, ayrılık ihtimalinden ziyade hedefe odaklamak gerekiyor. Bunları konuşmak için erken, haberlerin sızması da hiç iyi bir şey değil.

10 yorum:

  1. Lig ve Avrupa olarak toplam 21 maç oynarsa sözleşmesi uzuyor. Şu an 15 maçı olmuş. Geçen yıldan daha kötü ancak çok kötü de diyemeyiz. Ama kadronun biraz Türkleşmesi ve maaşların biraz daha düşürülmesi için sezon sonu ayrılacak gibi duruyor. Mariano, Fernando, Donk, Onyekuru, Belhanda, Feghouli, Ndiaye.. Ndiaye 1 yıl daha kiralanacak gibi duruyor, onu da zamanla göreceğiz. Bu isimler ayrılacak ancak yerine kimi koyacağız, hangi Türk olacak merak konusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzayacak o sözleşme, yapacak bir şey yok. O maaşla kalmaya devam edemez yalnız, sorun orada.

      Sil
    2. Orası öyle. Benim merak ettiğim gelmesi konuşulan yabancı sınırıyla birlikte nasıl bir yol izleyeceğiz. Tamam üstte yazdığım isimler gidecek gibi görünüyor ama yerlerine kimleri koyacağız orasını kestiremiyorum..

      Sil
    3. Kuralı görmeden bir şey diyemiyorum :(

      Sil
  2. donk ile orta saha dinamizm kazandı. ndiaye ve belhanda daha rahat oynadı. city'den gelen müthiş yıldız fernando olsa gene kağnı gibi oynardık. gerçi city'den geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando kötü durumda, buna ben de katılıyorum. O da biraz toparlasa seviye çok daha yükselecek.

      Sil
  3. Donk beni şaşırtarak çok iyi maç çıkardı özellikle ikinci yarı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 60'dan sonra biraz daha kapandık, tempo da düştü ve defansif etkisi ön plana çıktı.

      Sil
  4. O maaşla takımda seneye kalamaz. Kalmamalı. Çok gerekmedikce oynatilmamali. Ayrıca bence en onemli konu yıl sonu kontratları bitecek oyunculara şimdiden yönelmek. Scout ekibinin inşallah çalışmaları vardır. Kontrat sonu oyuncu almak ffp nedeniyle elzem bir konu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de kalmamalı ama opsiyon şartı oluşacak, bu kaçınılmaz gerçek :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir