17 Şubat 2019 Pazar

Bugün dahi değişimden bahsediyoruz


Bugün dahi "değişimden" bahsediyoruz. Olması gerekiyor çünkü, bu yapıyla devam etmek zor. Marcao ve Luyindama gibi isimlerle değişimin ilk ayağı başarılı şekilde gerçekleşti. Aynı etkiyi özellikle orta saha ve kanatlar noktasında beklediğimi söyleyebilirim.


11.03.2017 tarihli 3-2 kazandığımız Gençlerbirliği maçının kadrosu. 3'lü savunmanın sağında Chedjou, göbeğinde Ahmet Çalık, solunda Hakan Balta. Orta saha göbeği Selçuk İnan / Tolga Ciğerci, sağ kanat Yasin Öztekin, sol kanat Carole. Hücum üçlüsünün sağında ise Josue. Bu saydığım isimler tartışılacak, takımda yeri olmamalı diye düşündüğümüz futbolcular.

Ertesi sezon gerçekleşmesi gereken değişim yaşandı ama bir hata var. Tek atımlık bir kadro gibi hareket edildi. Büyük bonservisler sorun değil, ödenen maaşları konuşmak lazım. Neredeyse her yabancı 3 milyon avro civarında kazanıyor, haliyle de gönderirken sorun yaşıyorsun. Belhanda / Feghouli yaş noktasında kurtarsa bile 30 yaş ve üzeri yabancılar alındı.


2016 - 2017 sezonundan beteri de 2015 - 2016 sezonu. Lazio maçı öncesinde çekilen fotoğrafı paylaşıyorum. Mevcut futbolcular üzerine konuşacak bir şey yok. Kuruyan dalların budandığı günler. 6-7 stoperli şekilde Lazio karşısına çıkıyorduk. O kadronun üzerine 2016 - 2017 sezonunda bir değişim gelse de o dönem gelen yerlilerle de 2 milyon avro yıllık ücretten kapı açıyorduk.

Gelmek istediğim nokta şu. Bonservis mühim değil, yaş ve yıllık ücret olarak baremi aşağı düşürmek zorundayız. Luyindama'nın zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte rakamı 8 milyon avro ama yaşı 25, yıllık ücreti de 1.2 milyon avro'ya denk gelecek. Marcao ise 22 yaşında, 4 milyon avro bonservisi olsa bile 800 bin avro'larda dolaşan yıllık ücreti var. Bu isimlerin geri dönüşü var işte, değişim böyle olur.

6 yorum:

  1. Şuan Bonservis de önemli. Her ne kadar Marcao iyi performans göstersede verilen bonservis çok yüksek. Şunu unutmayalım Ffp kriterleri arasında senede 10 milyon eurodan fazla zarar etmemekte var. Bunu da ancak bonservis bedelinde artı sağlayarak yapabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bonservis de mutlaka önemli, keşke daha ucuz isimler bulsak ama ederi olan potansiyele de para verirsin. Marcao için bu geçerliydi.

      Sil
  2. Maaş olayında bir duzelme var ancak bu plânlı değil, eğrisi doğrusuna denk geldi. Alan olsaydi imza parası dahil 4.7 ye gelecekti olmayinca Diagne 2.2 maaşla oldu. Maas toplamı 40 milyon avroya düşmeli. Altyapıya 10-15 arası butce ayrılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alan konusunda çok haklısın, anlamsız bir iş olacaktı. Direkten döndük diye düşünüyorum :(

      Sil
  3. Yurtdışında pilot takım edinmeliyiz bence.Hem bizde oynamayan gençleri, hem de o bölgede potansiyel sahibi gençleri o takımda kullanıp bizim seviyemize çıkanları takıma katıp, bizim seviyemizde olmayanları da satmalıyız.Biliyorum zaman gerektiren bir iş ama denenmeli diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yurt içinde denemiştik ama olmadı. Denenebilir tabii.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir