22 Şubat 2019 Cuma

Ders al ve çalışmaya devam, Benfica 0-0 Galatasaray


Elenebilirsin, kötü de oynayabilirsin ama ilk maçta aleyhimize verilen penaltı, rövanşında da verilmeyen nizami golümüz. Kader belirliyor bu hatalar, hatta kaderin belli başına kendisi oluyor. Galatasaray'ın 2 maçtaki performansını eleştirirken bunları da düşünmek zorundayız. İlk maçta geriye düşmesek belki senaryo bambaşka olacaktı. Ya da bugün nizami golümüz verilse belki bambaşka bir son 5 dakika izleyecektik.

Arada seviye farkı olduğu çok açık. Kadro farkı da var ama asıl farkı oyun sistemi oluşturuyor. 2-1'in avantajıyla savunmak isteyen ve iyi durduran bir Benfica izledik. 2. yarının ortalarına kadar pozisyon bulamadık. Badou Ndiaye'nin Feghouli'ye attığı kötü pasta bulduğumuz tek açık. Bir de Nagatomo'nun ortasında Diagne'nin kafası ve dönüşünde Emre Akbaba'nin nizami golü. 2 gol aradığımız koca 90 dakikada sadece 2 pozisyon, daha doğrusu "imkan" sayabiliyorum.

Top ağırlıklı olarak Galatasaray'da olsa da pas dolaşımı iyi değildi. Oyun kurmakta zorlanıldığı için de Belhanda'yı yine kendi yarı sahasında pas yapmaya çalışırken gördük. Diagne'yi de rakip ceza sahası içinde değil de dışında oynatmaya çalışıyoruz. Kaleden bir o kadar uzak ve gol şansı düşük. Yine iyi mücadele etti ama ya bu oyuna alışmasını bekleyeceğiz, ya da en iyi olduğu yerde oynayacak ve oyun düzenimizin temeli Diagne üzerinden olacak.

Benfica, hiç açık alan vermediği gibi kaptığı toplarda da etkili kontralar yakaladı. Luyindama / Marcao etkisi yine üst düzeydeydi, bence gol yememek bundan kaynaklıydı. Temel hedefleri bu olsa belki yine atarlardı ama stoperlerimizin potansiyeli çok yüksek. Galatasaray'daki temel sorun orta saha ve seviye anlamındaki yüksek maçlarda sırıtıyor. Özellikle pas noktasında.

Topu etkili kullanmak lazım. Ben bu yüzden Selçuk İnan'ı bekledim diyebilirim. Belhanda'yı daha rahatlatır ve özgür kılardı. Oyuncu değişiklikleri adına da çok bekledik. İlk hamle Sinan Gümüş, devamında Emre Akbaba ve Yunus Akgün. 84. dakika beklenmemeli. Emre Akbaba'nın 5 dakikada 2 pozisyon girişimi var, Diagne'ye yakın oyunu ve ısrarla rakip ceza sahası içini zorlaması bizi orada daha etkin kılıyor. Önümüzdeki haftalarda da bunu göreceğiz.

2. maç için kötü bir oyun oynamadık. Ligde bu mücadele sizi şampiyon yapsa da bu seviye için yetersiz bir futbol. Bunun gelişimi de kadrodaki değişimin devam etmesi ve felsefenin oturmasından geçiyor. 2. maçta en azından mücadele vardı diyebiliyorum. Pozisyon bulmamıza izin vermediler, açık alan bulamadık ama şartlar dahilinde en son ana kadar zorladık. Ders almamız ve yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

18 yorum:

  1. Su oyun lig icin yeter, artik tek hedef 22. Su sampiyonluk bir gelsin, hocaninda dedigi gibi Haziran'da bir degisiklik lazim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lig için bence de yeterli olacaktır. Bekleyeceğiz artık..

      Sil
  2. Her seye evvallah da ben maci izlerken Diagne'nin Eren Derdiyok'tan farkini aradim bulamadim ayrica acikca belli oluyor ki bizim Emre Akbabaya cok ihtiyacimiz var ve bu ortasaha ile isimiz zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne iyi bir ceza sahası içi bitiricisi ama biz onu oradan uzaklarda kullanmaya devam ediyoruz. Zaman gerekiyor, uyum lazım.

      Sil
  3. güzel elendik bence. fb şunun yarısı kadar oynayamadı. 0-1 olsa nefis olurdu.

    avrupa falan zaten hayal. şimdi hedef lig. akhisar önünde şov yapmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Zenit'i biz elerdik, Benfica çok daha iyi bir takım.

      Sil
  4. Dikkat ettiğim bir şeyi belirtmek istiyorum. Türk futbolu gelişmiyor VS diyoruz ya hani bunun bariz örneğidir söyleyeceğim şey. Neden Benfica bizden daha iyi gibi soruların cevabıdır: Dakika 70-75 ve kenarda oyuncular ısınıyor maça gitmek için. Bakıyorum bizim oyuncular ısınmak yerine maçı izliyor ama Benfica oyuncuları hırsla ısınmaya çalışıyor, koşarak. Burada bile bir fark yok mu Allah aşkına Burak Ağabey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin temelinde zayıf kalıyoruz bir kere, söylediğin çok doğru. Küçük detaylar gibi görünüyor ama temelde bunlar yatıyor.

      Sil
  5. ''Diagne'yi de rakip ceza sahası içinde değil de dışında oynatmaya çalışıyoruz. Kaleden bir o kadar uzak ve gol şansı düşük. Yine iyi mücadele etti ama ya bu oyuna alışmasını bekleyeceğiz, ya da en iyi olduğu yerde oynayacak ve oyun düzenimizin temeli Diagne üzerinden olacak.''
    ŞAKA HERHALDE BU YORUM...

    YanıtlaSil
  6. Burak kardeşim hadi biz taraftarız ,sorumsuzluk hakkımız var..Ancak ordaki profösyönellerin sorumlulukları var..
    1-Diagne gibi bırak golcülüğünü futbolculuğu sorgulanacak bır oyuncuyu nasıl alırsın DEV Galatasaraya...olacak şey değil..
    2-Benfıca gibi bir takımla oynuyorsun avrupanın orta iyi takımlarından bu takımı Galatasaray elemeyecekse biz hangi büyüklükten bahsediyoruz..Galatasaray bana göre mevcut potansiyeli ve 2 yıldır yapılan yatırımlarla avrupa şampiyonu potansiyeline çıkmalıydı....
    3-En önemlisi Galatasaray ne oynuyor hadi birşey oynuyor diyelim ..oyunu kişisel beceri üzerine kurulu olması mantıklı mı.
    4-Lyundama gercekten 8 euro verip Maicon'dan daha İyİ diyebiliyor muyuz?? Yani nasıl diyebiliyoruz.. gercekten aklım almıyor gerek var mıydı.??.Marcao için yılların ihtiyacı doğrudur (o işte bir tuhaf GALATASARAY GİBİ BİR TAKIM son 10 yıldır falan orjinal sol stopersizdik sanırım.).
    5-Maç özelinde degisikliklerin olduğu dakikalar inanılmaz..
    6-Oyun şablonunda 2 gol atman gereken maçta Emre gibi bir adam varken adamı 45 dakika nasıl oynatmazsın en azından Belhanda orjinal yerine 8 numaraya -Badouyuda 6 numaraya atarak takım hızını ve gol sansını arttıramaz mısın? Ki bunu hemen hemen son 6-7 dakika yaptın neye yarar hiç bir eleme macında son 5 dakika hakkı ıle oynanmaz bilmiyor musun bunu ..Nerde kaldı tecrübe..
    7- Cok moralİm bozuk ve sinirliyim daha yazılacak o kadar çok şey var ki..Ömrümüz bu tip saçmalıklarla geçiyor ya..Benfica nedir ya orta sıra Avrupa takımı yani sen elindeki kadroya bir bak nasıl geçemezsin çok acayip çok..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Yanıtın büyük hayal kırıklığı, adam masaya koyuyor tüm verileri. Yarın müthiş iş yaptığında özür dilemeyi bilmelisin :(

      2- Benfica'yi hiç hafife alma derim. Kültürleri ve temelleri, hatta felsefeleri senin çok üzerinde.

      4- Luyindama yorumun asıl şaka olan bence :(

      Sil
    2. 1- DİAGNE' yi Fatih TERİM çok isteyerek mi aldı?..Terim'in istediği oyuncu Alan tarzı bir oyuncu değil miydi?? Nedeni de sanırım mevcut kadroya böyle bir oyuncunun daha hızlı adapte olacağı ve Avrupa maclarında daha etkin olacağımız degil miydi.?(bu takım kanattan orta yapmaz)
      Düşünürsek Gs de kanat ortası yapan Mariano'dan başka kim var? Olmayabilir mesele olması değil zaten mesele takımın oyun karakteri pasla ve kanatlardan içeri giren kanat oyuncuları ile oynanan oyun ..Şimdi son anda alınan Diagne için bütün takımın kurgusunumu değiştiricez..Ne gerek var boz yap boz yap...sonra ileri gidemiyoruz takım kültürü denilen şey sürekli bozarak vazgeçerek olmaz ki , ilave ederek takviye ederek karar vererek olur diye düşünüyorum..
      2- Benfica’yı tabiki hafife almıyorum ancak bizim taraftarı olduğumuz GALATASARAY takımı Benfica ile değil daha elit Avrupa takımları ile ölçülmesi GEREKMEZ Mİ? Bence ölçülmesi gerekir..
      Benfica'nın mevcut kadrosunun da bizden iyi olduğunu düşünmüyorum..Bence biz elimizdeki oyuncuların değerini bilmiyoruz ..Burda takımın oyun kimliği belli olacak …
      Diagne ile bu maçta olmayacağını bizler bilmiyor muyduk? Son 2-3 maç seyrettiğimizde farketmedik mi? Fatih HOCA gibi kurt adam bilmez mi.?.Dk 35 lerde bu refleksi göstermedi mi?
      4- Lyundama diyelim ki Maicondan daha iyi … biri 1-biri 5 falan mı var arasında ..
      .Lyundama da ben yanılmışım DİYELİM …OK..
      DİYELİM adaptasyonu için vakte ihtiyacı var
      Senin scout ekibin bunu bilmiyor mu? Bu adamı sezon sonu alsan da yaz kampında takıma ısındırsan daha iyi değil mi? Yangından mal kaçırır gibi …8M Euro verdik az paramı …TABİKİ iyi oyncu olmalı olmaması entersan olur..
      Neticede sen GALATASARAY’sın daha dingin daha net olman gerekir..diye düşünüyorum…

      ….yoksa Fatih Hocayı cok sevıyoruz ancak dönem dönem enteresan şeyler yapıyor..
      Fatih Terim in en önemli özelliği sen oyunu seyrederken şöyle dersin-
      -- ya şu adam çıksın şu girsin bir bakarsın hoca onu 3-5 dakika içinde yapar seninle aynı şeyi düşünür..
      Şimdi size soruyorum dün akşam hoca sizinle aynı şeyi düşündü mü??

      Sil
    3. Hoca 2 forvet istedi, biri Alan gibi mobil, biri Diagne gibi daha pivot. Mitroglou bence isteği dışında gerçekleşti, Diagne her şartta alınırdı.

      Luyindama'nın ederi bu rakam. Daha iyi bilen, tanıyan arkadaşlarla da blogda bu konuyu konuşmuştuk.

      Sil
    4. Pivot forveti istemesinin sebebi alternatif golcü olsun sıkıştığımda alayım falan NETİCEDE YIILARCA HAKAN ŞÜKÜR'LE OYNADI o oyunu iyi bilir hoca .Lazım doğru bunu hepimizde biliyoruz ama ilk 11 inde böyle bir oyuncu arayışı yoktu PAS OYUNU vardı HEPİMİZİ HEYECANLANDIRAN..Ne oldu da bir anda bir gecede ilk 11 de pivot santrafora döndük..2 tane aldık..Tam bizlik ...Senin gibi yeni jenerasyon kardeşlerimizde hep anlamlandırmaya çalışıp duruyorsunuz haklı olarak çünkü anlamı vardır diye düşünüyorsunuz....Ben en çok buna üzülüyorum..Bana göre anlamı falan yok denedik tutmadı falan filon..EE gitti 2 yıl daha ..

      Sil
    5. Zaten öyleydik, Gomis'i de böyle kullanmaya çalıştı. Değişen bir şey yok ki. Pivot derken sen sadece hava topları algılıyor gibisin ama tanımı bu değildir. Doldur boşalt değil olay, aksine pas oyunu için lazım bu tarz isim. 2 yıl niye gitsin ayrıca.

      Sil
  7. Topu sürekli kanatlardan getirip sonrada kaleye vurmaya çalışan oyuncularla diagne ancak şeytan taşlama şenliklerinin yeni hedefi olur ..bu oyuncu bu lige bugün gelmedi göztepe hariç sanırım gol atamadığı takımda yok uyum sorunu olabilir ; disiplinsiz olabilir (aşılabilinecek sorunlar) hatta galatasarayın aradığı oyuncuda olmayabilir ama haksizlikta yapmayalım adam golcü.(şimdi passat medyası da algı oluşturacak yeni hedefleri bu
    oyuncumuz olacak en azından bizler buraya elimizde tuzlukla koşmazsak iyi olur şu asamada tabi eleştiri hakkını saklı tutarakta )....Benfica belki bireysel çok kaliteli oyunculara sahip değil ama hem bireysel hem takım hızı olarak gayet iyiler topu güzel hızlı dolaştırıyorlar ciddi bir taktik disiplinle dayanışma icinde kalabiliyorlar.uzun süredir iç sahada kaybetmemeleride onlara bir özgüven kazandırmış.. biz haziranda ikinci adımı hata yapmadan doğru atarsak güzel günler uzak degil.. üstad cetin altan " nın sevdiğim bir sözu var her umutsuzlikta aklima gelen "Enseyi karartmayalım "
    .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahasında beslenmesi gerekiyor. Dün tek orta geldi ve pozisyon oldu. O da 86. dakikadaydı. Diagne kendi yarı sahasında rakip kovalıyor ve biz bu adamdan gol atmasını bekliyoruz. Nasıl olacak?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir