18 Şubat 2019 Pazartesi

Diagne'nin sahadaki varlığının dahi önemli olduğunu düşünenlerdenim


Yeni Belhanda sendromumuz da Diagne olacak gibi. İki farklı kutup oluşuyor. Bir kesim kötü, bir kesim iyi buluyor. Herkesin doğal olarak beklentisi "gol" atması. Kasımpaşa karşısında ise "gol" atmasa bile golün oluşumundaki varlığı kıymetliydi. Diagne'nin oyunu değişecek gibi, bu oyuna uyum sağlaması adına kendisine zaman vermeliyiz.

Kasımpaşa döneminde iyi bir bitirici ve fırsatçıydı. Fatih Hoca ise kendisini "pivot" yapmaya çalışıyor. Ondan daha fazlasını bekleyeceği netti, hocanın x forveti sadece gol atması için oynatması zor. Burak Yılmaz da ilk etapta bocalamıştı, sonrasında yükseldi. Ondan da farklı şeyler istedi ve bunu almayı da başardı.

Şu aşamada Diagne'nin varlığı bile önemli dememiz gerekiyor. İster istemez kendisine özel önlem alınıyor ve rakip stoperleri gezdirerek kendi arkadaşlarına alanlar açıyor. Bu alanları da Feghouli ve Belhanda gibi isimler iyi dolduruyor. 

Bunun yanında duvar olduğu, servis yaptığı anlar da var. Özellikle de maçın ilk yarısında çok iyi buldum. 2. yarıda oyunu düşse de sahadaki varlığını önemli buluyorum. Oyuna uyumuyla birlikte zaman içinde goller de beraberinde gelir. Cristiano Ronaldo'nun dahi Juventus'ta gol atmaya başlaması belli bir süre aldı. O dahi x oyuna alışmaya çalışırken zorlanabiliyor.

Mutlaka gol atmaya başlaması gerekiyor, bunun gerginliği var. Gol atamadıkça da oyundan düşüyor, eller kollar oynamaya başlıyor. Her şeye rağmen kendisinden öncelikli beklenti bu olacak. Şu aşamada "ruh hali ve karakter" üzerinden eleştirebiliriz. Öyle hareketleri var ki takımı her an eksik bırakabilir. Bunları aşması için gerginliği azaltmalı, yani gol atmalı.

6 yorum:

  1. suarez de ilk geldiğinde sıkıntı yaşamıştı barca da çok iyi hatırlıyorum,bir takımın oyununa adapte olmak hele hele devre arasında zor birşey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman gerekiyor, burada yepyeni bir oyun ve yapı var.

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El kol çok oynuyor, bu da gol atamaması ile alakalı gerginlik. Çözülebilir diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Rakip savunmada açtığı bosluk Belhanda ve Feghouli'ye yaradı. Skora katkisi icin biraz daha kanat ortasi gerek. Onyekuru yapamaz Nagatomo soldan mariano ve feghouli sagdan beslerse tabelaya direk etki eder. Zaman gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de, beklemek gerekiyor. Aslında bundan başka bir çare de yok, büyük yatırım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir