18 Şubat 2019 Pazartesi

Neyse ki bu hatada ısrar edilmedi ve ilk iş olarak takımın dayanıklılığı yükseltildi


Galatasaray'da Alberto Bartali farkını konuşmak lazım. Ocak ayı itibariyle önemli isimleri kadroya katmış olsak da asıl transfer kendisi oldu. Bu takımın ligin ilk yarısındaki en büyük sorunu dayanıklılığıydı. Bugün ise genele baktığımızda belki en çok eleştirdiğimiz isim olan Selçuk İnan'ın dahi eski günlere döndüğünü görüyoruz. Bunu da 33 yaşında sağladı.

Hocanın hatası var tabii. Scott Piri kaynaklı Yasin Küçük'e anlamsız güvendi ve kendisini ısrarla korudu. Geçen sezon Tudor'un ekibinin katkısı büyüktü, bu sezonun ilk yarısında ise hayal kırıklığı yaşadık. Yaz dönemini çöpe attık diyebilirim. Neyse ki bu hatada ısrar edilmedi ve ilk iş olarak takımın dayanıklılığı yükseltildi. Bu da birçok yeni transfer demek.

1️⃣ Selçuk İnan (11.04 km)
2️⃣ Sofiane Feghouli (10.91 km)
3️⃣ Ryan Donk (10.80 km)
4️⃣ Marcao (10.57 km)
5️⃣ Henry Onyekuru (10.45 km)

En çok mesafe kat eden futbolcular sıralamasında ilk sıra Selçuk İnan'ın. Pozisyonu itibariyle doğal gibi görünse de Selçuk İnan'ı düşününce insana sürpriz gibi geliyor. Sadece bu da değil, sahipsiz topu kapma, yani sekeni toplama noktasında da çok iyiydi.

Feghouli de hem mesafe kat etti, hem de farkını ortaya koydu. Kalitesini konuşunca takımın da kalitesi o oranda artıyor. Böyle bir mücadeleye 3 golü de sığdırmış oluyor. Kenar oyun kurucu rolüne bir de sağ forveti ekledi diyebiliriz.

Donk'u da çok beğenmeyebilirsiniz ama Fernando'yla kıyasında neden oynaması gerektiğini gösteren istatistiklerden biri bu. Yine yazıyorum, kalite kıyası değil, bugünü yorumluyorum. En azından fiziğiyle iş yaptı diyebiliriz ki asisti de çok kaliteliydi. Stoperlerin arasında oynamamış olması da onun için önemli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir