11 Şubat 2019 Pazartesi

Dikkatsizlik sorununu ortadan kaldırırsa bu rolde hiçbir sorun yaşamaz


Transfer söyleşilerimiz devam ediyor. Sıra Luyindama'nın ve bu konuda bizlere en net bilgileri verebileceğine inandığım çok değerli arkadaşım Mikail Serin'e ulaştım. O da sağ olsun bizleri kırmayarak sorularımızı cevapladı. Transfer sürecinde de "teknik / taktik" noktada verdiği birçok bilgi oldu.

Galatasaray'ın en merakla beklenen hamlelerinden biri de Luyindama'ydı. Hakkında anlatılanlar ve yazılan, çizilenlerden kaynaklı heyecan uyandırdı. Sana göre Galatasaray nasıl bir transfer gerçekleştirdi?

Mikail Serin: Bana göre Luyindama, Galatasaray için oldukça iyi bir transfer. Gerek fizik gücü gerekse atletizmi ile ligimize uygun bir stoper oyuncusu. Bunu zamanla daha iyi anlayacağız.

Luyindama'yı daha detaylı anlatmak gerekirse hangi özellikleriyle daha ön plana çıkar, iyi ve kötü yönleri nelerdir, Galatasaray'a katkısı ne ölçüde olur?

Mikail Serin: En büyük özellikleri kuşkusuz fizik gücü ve hava hakimiyeti. Tabiri caizse, havada tam bir canavar. Bu özelliğiyle eski kulübü Standard Liège’i ipten aldığı çok oldu. Bunun yanı sıra 1.91 boyuna rağmen oldukça atletik ve hızlı. Bu fiziğe sahip olup aynı zamanda bu kadar atletik olmak inanılmaz değerli kılıyor bir stoper oyuncusunu.

Benim gözlemlediğim 2 büyük zayıf yönü var:

Dikkatsizlik 
Soğukkanlılık (gereğinden fazla)

Zaman zaman konsantrasyon sorunu yaşayıp dikkatsiz olduğu anlar oluyor. Bu şekilde sonuca etki eden hataları olmuştu eski kulübünde. Bu problemin aynısı Beşiktaş’ın yeni transferi Isimat-Mirin’de de vardı ama şu ana kadar çıktığı 4 maçta da oldukça başarılıydı. Luyindama’da da bu sorunun ortadan kalktığını görebiliriz Süper Lig’de.

Diğer yandan gereğinden fazla soğukkanlı ve sakin olduğunu söylemek mümkün. Bu da savunmada yeri gelince gereksiz pas hatası yapmasına ve çevre kontrolünde sıkıntı yaşamasına sebep oluyor. Bu konuda ilerleyen haftalarda Fatih Terim’in kendisiyle özel olarak ilgileneceğini düşünüyorum.

3 milyon + 5 milyon avro'luk zorunlu satın alma opsiyonuyla birlikte toplamda 8 milyon avro'ya transfer edilen bir stoper. Futbolcunun potansiyelini sormak istiyorum, sence bu paraları çıkarabilir mi ve nasıl bir gelecek onu bekliyor olabilir?

Mikail Serin: Öncelikle oyuncunun potansiyeli, açıklanan rakamların altında kalmayacak kadar yüksek. Üstelik yaşı da henüz 25. Rahatlıkla ödenen ve ödenecek ücretin üzerinde bir bonservis kazandırabilir Galatasaray'a. Ayrıca transferin devre arası gerçekleştiğini de göz önünde bulundurursak, gayet normal bu paralar. Daha ucuza en iyi savunma oyuncusunu bırakmazdı Standard Liège.

Bir konuyu da açıklığa kavuşturmamız gerek. Galatasaray'da ilk forma giydiği maçın ardından "Chedjou" benzetmeleri yapılsa da tarz olarak hiç alakalarının olmadığını düşünüyorum. Soru şu, Marcao tandemini düşünerek Luyindama'ya düşen rol nedir ve Marcao'yu hangi özellikleriyle tamamlayacaktır?

Mikail Serin: Chedjou ile Luyindama, bambaşka özelliklere sahip iki stoper oyuncusu. Stilleri itibariyle kıyaslanmalarını doğru bulmuyorum ben. İzlediğim kadarıyla Marcao, ayaklarına hakim, orta alana yaklaşmayı seven bir stoper. Bu durumda Luyindama'ya, onun arkasını toplamak düşecektir. Dikkatsizlik sorununu ortadan kaldırırsa, hiçbir sorun yaşamaz bu rolde. Ben, güçlü ve zayıf yönleri itibariyle, iyi bir tandem oluşturacaklarını düşünüyorum. Birinde olmayan özellik diğerinde var. Stoper tandemlerinde çok önemlidir bu.

2 yorum:

  1. Her iki stoperimizde baskı yediklerinde topu ileri sisirmiyorlar veya kolay kolay kaleciye dönmüyorlar. Bu topun bizde kalması ve güçlü hücumlar üretebilmemiz adına çok önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Scout ekibi ince eleyip sık dokumuş ve hocanın isteği doğrultusunda iki isim bulmuşlar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir