15 Şubat 2019 Cuma

Fernando'dan sertliğini ve temposunu aldığımızda geriye bir şey kalmıyor


Badou Ndiaye ve Belhanda adına da tablo vahim. Fernando ise ayrı bir listeye yazmak gerekiyor. Benfica karşısında girdiği 17 ikili mücadelenin sadece 5 tanesini kazanabilmiş. Kariyerinin hiçbir döneminde top tekniği ve pas kalitesi çok yüksek bir isim değildi. Buna rağmen sert ve tempolu bir defansif orta sahaydı.

Bu tarz bir defansif orta sahayla da oynamaya karşıyım. Eminim Fatih Hoca da bunu istemiyor ve yaz döneminde yaşanacak değişimin ilk ayağı Fernando olacak. Melo da sert ve agresif bir orta sahaydı ama bunun yanında pas, topla dripling, teknik gibi yetenekleri vardı. Fernando'nun bu özellikleri yok, hep böyleydi yani.

Yine de iyi hali bu ligin üzerindedir. Sertliği ve temposu vardır, eğer önünde iki tane top yapabilecek orta saha varsa büyük etki verir. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısı böyleydi, sakatlık sonrası kayboldu. Bu sezon ise adını dahi anmıyorum. Her şeyi geçtim, sertliği ve tempoyu kaybetmiş, mücadele dahi kazanamıyor. Haliyle de Fernando'dan geriye bir şey kalmamış oluyor.

Ligin ilk yarısında birçok futbolcu bu durumdaydı. Ocak dönemi yapılan kondisyoner hamlesiyle birlikte hemen hemen herkesin yükseldiğini gördük. Fernando ise o yükselişi gösteremedi. Her geçen zaman da geriye doğru gidiyor. Şu temposuyla Brezilya Ligi'nde dahi tutunması zor. Bu noktadan sonra ileriye gidebilir mi bilmiyorum.

Yükselse dahi sezon sonunda takımdan göndermeyi ilk düşündüğüm isim olur. Bu tarzda bir isme oyun düzeninde ihtiyaç yok. Fernando'yu eleştirmenin de ayıp olmadığını düşünüyorum. Badou / Belhanda da kötü maç çıkardı ama bu kötü oyun içinde Fernando'nun daha da sivrildiğine inanıyorum.

16 yorum:

  1. tempo tamam, buna kesinlikle sahipti, ayrıca "tackle" denen şeyi iyi yapardı, topu kapar ve isabetli paslar atardı.

    ama hiçbir zaman sert ve agresif olmadı. bu yüzden deplasmanlarda çok kolay sindik. geçen sene ligin ilk yarısında bile sinikti. (dış sahada)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sertlikten kasıt agresiflik değil, nerede ne yapacağını bilen, mücadele kazanan ve yıldıran isimdi. Şu an hiçbiri kalmadı.

      Sil
  2. Tudor döneminin ilk bölümünde iyi idi hocanın onu kullandığı anlayışta farklıydı defansif orta saha olarak o sistemde iyi göründü ve begenildide fatih hoca geldiğinde ondan biraz daha farklı şeyler istedi biraz bocaladı ama belirleyici olan sakatlığı oldu sanırım bir hayli uzak kaldı geçen sezon son maçlara doğru döndüğünde bunun istenilen bir dönüş olmadığını gördük ve umutla yeni sezonda toparlar diye düşündük bu kezde sezon başi maçlarından birinde (bursa) bir kez daha sakatlandı birden bir daha dönmesi uzak belkide hiç olmayacak zaten oyuncu özelliği olarak çabuk agresif değildi oysa fatih hoca orada oynayan iki kişinin de çabuk ve agresif bir yapısının olmasını ister kendi oyun anlayışı olarak..
    kesinlikle gelecek sezon bu orta sahamızın büyük bir bölümü olmayacak. bize düşen ise seneye daha çok var diyerek bu oyuncuları gömmeden ama dogru eleştirerek tekrar motive ederek, ayaga kaldırarak kalan maçlarımıza hazırlanmak.. kasımpaşa maçından baslayarak mutlaka fernando da , belhanda da n diayede feguli de bize maç kazandıracak diye inanamak kalıyor geriye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de 8 oynadığında dahi rakip ceza sahası içine girip attığı goller oluyordu. Bu da biraz olsun temposunu korumasıyla alakalıydı. Şu an hiçbiri kalmadı.

      Sil
    2. 8 oynadıgında katkısı yorumun doğru ancak fatih hoca hiçbir zaman istisnalar hariç orada kullanmadı kullanmayacak haklı olarak..fernando bize gelmeden öncede çabuk agresif bir oyuncu değildi (bizim istedigumiz yada bize lazim olacak) ama taktik disipline uyan bir kalitesi olan oyuncudur ancak sakatlıklar sonrası bundanda uzaklaştı sahada yanlızca gölgesi kaldı. . seytan taşlama şenliklerinin yeni ögesi halinede getirmemek gerek..

      Sil
    3. Kullanmayacak tabii ki, çünkü yüzde 40 verim verdi. Yine iyi kötü iş gördü ama yetersizdi. Konu o da değil, Fernando fizik olarak bitmiş durumda. Benim son gözdem kendisi, bu görüntüyü gördüğüm her an eleştireceğim. Beklentim var çünkü.

      Sil
  3. bu tarz oyuncuları gözden çıkarmamak lazım hemencik.

    zenit maçında fb nin alameti farikası neydi? topal jailson önlerinde eljif elman.
    geçen sezon fb yi ayakta tutan da topal souza ikilisi idi.souza nın satışı ve önlerinde koşan guilano nun satışı sonrası dağıldılar.

    fernando nun ortada tek olarak oynaması için geride üçlü stoper in olması gerekir.

    geçen sezon hedefe giderken kim vardı orta sahada.donk-fernando.

    kıssadan hisse: orta sahanı güçlü kılacaksın hafız.

    bi defa onyekuru ve feguli defans melekeleri düşük isimler.bunların defansa gelmesi fuzili bişeydir.gölge defans yapabilirler.ve defansa geldikleri içinde gereksiz güç kaybı yaşarlar.haliyle bu oyuncuların takım defansını azaltmalarını kompanse etmek için farklı dizilişler farklı oyuncu tiplemeleri ile oynaman lazım.üçlü defans tek ön libero yada ikili stoper çift ön libero gibi.misal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hala Fenerbahçe :) Bahsettiğin hat doğruysa ve o futbol keyif veriyorsa bahsedeceğim bir şey yok :)

      Kağıt üzerinde kim var elinde. Orta sahan bu işte hafız.

      Sil
    2. Real Madrid son şampiyonlar ligini aldığında kime zevk verdi. Avrupada futbol oynuyorsan deli dana gibi pres yapmak saldırmak akıl işi değil. Fatih Terim Avrupayı sallayacağım diyorsa sakinleşmeli ve daha defansif düşünmeli. Sonuçta artık kupa aldığında nasıl oynadığın değil kupanın kendisine bakıyorlar.

      Sil
    3. Deli dana gibi pres yapmıyoruz işte, atlanan nokta bu. Hocayı taktik bilmemekle eleştirenler maalesef hocaya bunca yıl sonra bile ön yargı ile yaklaşıyor.

      Sil
  4. fernando'yu çok beğenen eski nesil taraftarlar yorumlasın bence bu görseli https://twitter.com/Aslanews/status/1096469198174248960

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o görüntü üzerine müthiş bir yazı yazdım :)

      Sil
  5. aslinda sakatlığından sonra geç de olsa toparlamıştı. iyi hatırlayın, geçen sezon sonunu iyi getirmişti. özellikle başakşehir ve beşiktaş maçlarında donk ile beraber rakip orta sahalara bariz bi üstünlük kurmuşlardi. yani geçen sezon sonu, sezon başı kadar olmasada iyi oynamıştı. ama bu sezonki performansı çok büyük bi soru işareti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toparlamıştı ama bu sezondaki görüntüsü kabul edilemez. Ligin 2. yarısına girerken herkes fizik olarak iyi kötü çıkış yaptı, Fernando'da ise hiç ışık yok.

      Sil
  6. 3'e 5'e bakmadan paketlenmeli.Benfica maçından sonra aşırı kin doluyum bu arkadaşa.Gelecek parayla da adam akıllı bi orta saha alırız.Muhteşem başladığı Galatasaray kariyerini rezil olarak bitiriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ülkesine döner ya da Arap yarımadası diyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir