27 Şubat 2019 Çarşamba

Hatayspor 4-2 Galatasaray, 2-0'ı görüyorsan o dakika iş bitmeli


Hataysporlu futbolcuların ve teknik direktörünün özverisini tebrik ederek başlayalım. Kendileri adına iyi iş çıkardıklarını söyleyebilirim. İlk maçın 2. yarısında 10 kişi kalmalarına rağmen Galatasaray'dam üstün oynamışlardı ve 2-0'lık skoru son dakikalarda almıştık. Bugün de 2-0 geriye düşmelerine rağmen iyi bir reaksiyon gösterdiler ve şartlar ne olursa olsun tura ortak oldular. Galatasaray'a yakışmayacak bir görüntüden bahsediyorum. 

2-0'ın avantajında atacağın tek gol seni rahatlatır. Biz o 1-0'ı bulduk, hatta 2. yarının başında 2-0'la da fişi çektik gibi düşündük. O andan itibaren "turu geçtik" havası ve oluşan rehavetle birlikte dağıldık. Bu rehavetin içinde maalesef kalitesizlik de var. Semih Kaya / Ahmet Çalık tandeminde turu geçtik diye düşünmemek gerekiyormuş, her an her şey olabiliyor. 

Emre Taşdemir'in yerine Ömer Bayram giriyor ve sol taraf çöküyor. Mariano desek maç başından bu yana yok, hücuma döndüğümüzde birbirinden daha kötü Sinan Gümüş, Yunus Akgün ve Muğdat Çelik üçlüsü. Hadi Yunus Akgün genç, onu anlarım da Sinan Gümüş geçmiş yıllarda bu tarz maçları sürüklerdi. Gün itibariyle varlık dahi gösteremedi, 97 dakika boyunca çabası yoktu. 

Muğdat Çelik için özverili, mücadeleci, iyi kötü çabalıyor derdik ama kalite yerlerde. 2. yarıda 2 tane boş kaleye gol kaçırdı ve 2. kaçırdığı yıllar boyunca hatırlanacak. Orada maçı bizim lehimize 3-2 yapsa yine iş bitti diye düşüneceğiz. Emre Taşdemir ve Emre Akbaba olmasa bu takım gol atamazdı demek ki. Emre Akbaba'nın golü onun imzası, Emre Taşdemir ise oynadığı süre boyunca takımı sürükleyen en önemli isimdi.

İsmail Çipe de enteresan. Orayı doldurdu, sırıtmıyor gibi yorumlarla övüyorduk ama ilk baskı gördüğü an dağıldı gitti. Baskı da olmaması gereken bir zamandı. Pozisyon dışarıdan geldi, bence aut falan da o gol yenir mi. Fatih Öztürk transferini şimdi anlıyorum, bizim "garanti" diyeceğimiz tecrübeli bir yedek kaleciye ihtiyacımız var.

Şu tablo bizim adımıza açıklanır gibi değil ama hakemi de konuşacağız. Hatayspor biraz olsun ışık vermeye çalışınca o da çok çalıştı. Desteği büyük olsa da nefesi yetmedi. Semih Kaya'nın penaltı pozisyonunda var dinlendi ama gidilmedi bile, Hataysporlular dahi penaltı beklemiyordu. İsmail Çipe'nin hatasında o pozisyonda var'a bakıp da gol vermek zaten tarifsiz. Onyekuru'nun tertemiz golünde dahi ofsayt çalınıyor. 

4-2'yi savunamam, mazeret öne süremem. Bu maç 2-0'a geliyorsa o dakika iş bitmeli. Sahada olanlar da Galatasaray formasının varlığında olmalıydı. Değişim diyoruz ya, bunun en büyük ayaklarından biri "kulübe" için olacak. Alttan mı gelir, x takımlardan mı alırız bilmem ama yerli rotasyonuna çok büyük operasyon gerekiyor. Stoper, orta saha, kanat ya da forvet, artık kimler bulunursa.

33 yorum:

  1. Açıkcası Emre Akbaba bile fiziken hiç hazır değil ama topsuz alanda veya toplu alanda yaptıklarıyla oyun bilgisini konuşturuyor , kondisyon problemi hallolduktan sonra , sezon başlangıcındaki gibi bir performans beklenir .

    Sana sorum şu abi ; Onyekuru bu maçla alakalı olmayacak şekilde bu bencillikle takımda devam eder mi seneye alınsa bile ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyun aklı ve tarzı mutlaka fark yaratıyor. Ceza sahası içi ya da etrafında topla buluştuğu her an en kötü bitiriciliği ön plana çıkar.

      Sil
  2. Hakem - VAR konuşmak istemiyorum, rezalet bile değildi. O derece.

    2.yarıda Hatay'dan 4 gol yiyorsun. Bu nasıl bir iş? Özellikle bizim sağ tarafımızdan akın akın geldiler. Görüyorsun, oraya niye önlem almıyorsun Fatih Hoca.

    Emre Taşdemir'in hücuma çıkışları çok iyiydi.

    Sene sonu yerli ve rotasyon oyuncularında iyi bir değişim şart. Karışık karışık yazdım kusura bakma benim de kafam karışık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimi alabilirsin ki, alternatifin de yok. Ayrıca bir anda dağıldık. Mariano sıfırdı mesela şu maç, oysa en güveneceğin isimlerden biri olması gerekirken.

      Sil
    2. En şaşırtıcı performans Mariano'dan geldi diyebiliriz. Karşısındaki adamı hiç tutamadı, özellikle ikinci yarı. Zaten ileriye de hiç katkı vermedi.

      Sil
    3. Mariano oynamaya bile gelmemişti..

      Sil
  3. Bu Ömer yerel kupa kadro kalitesinde bile degil, Emre sakat haliyle bile cok daha kaliteli bek. Mugdat beni sasirtiyor saniyorum onunlaml da yollar ayrilacak bu gidisle, hakem elenmemiz icin ugrasti cok net ama zaten Var'a fazla gitmeyin diye talimat almislar yeni MHK'dan bakip da bu yanlislari yapmasi vahim. Ismail'den de olmayacak gibi demek ki altyapi haric güvenecek yerli futbolcumuz yok bizim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir özellik itibariyle de büyük takım beki. Teknik özelliği yüksek ve ısrarla hücumu deniyor.

      Sil
  4. Muğdat Çelik: Ne bekleniyordu ki. Sezon başında bu adam bu takımın kalitesinde değil denirken bir çok kişi ucuz, çok koşar diye savunuyordu. Yedek kulübesi için alındı denilen adamın kalitesini konuşur olduk.

    Emre Taşdemir: Hücumda iyi ama defansta kötü. Ömer Bayramdan hiç bir farkı yok. Ömer varken almak hataydı.

    İsmail Çipe: İlk hatasında gömmek yanlış oldu hiç yakışmadı. Yedek kaleci ne bekliyoruz.

    "Fatih Öztürk transferini şimdi anlıyorum, bizim "garanti" diyeceğimiz tecrübeli bir yedek kaleciye ihtiyacımız var." Bu sözleri sezon başında Ömer Bayram ve Muğdat içinde söylemiştik. Fatih Öztürk yetersiz bir kalecidir. Değil bu takım bu lig için bile yetersizdir. Galatasaray ın az olan parası böyle oyunculara saçmak büyük hata.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muğdat ve Ömer Bayram için maliyetlerinin düşük olmasına vurgu yaptım. Yedek kaleci olayı farklı.

      Sil
    2. Emre Taşdemir için yorumun öyle böyle hatalı değil, son yılların en hatalı, en "illa ben farklı görüneyim" diye çalışma yorumu.. Maalesef.

      Sil
    3. Emre Taşdemir yorumumun hatalı olduğun düşünmüyorum. Ne demişim hücumda iyi defansta kötü. Mevkisini kaybeden bir oyuncu. Kendisi 3 lü savunmanın harika bir sol kanadı olur. Tıpkı Marcos Alonso gibi. Kendisi Contenin 3 lü savunmasında yıldızdı ancak Sarrinin 4 lü savunmasında sıradan bir oyuncu kimliğinde. Fatih Terim 3 lü savunma oynatacağım dese Nagatomoyu keser. Ancak 4 lü savunmada Ömer in gerisinde.

      Yok yavv "illa ben farklı görüneyim" tarzı birşey yapmıyorum. Premier lig takip ettiğim için bize iyi görünenin aslında gerçekte hiçte öyle olmadığını görüyorum.

      Her sezon başı ya tutarsa diye Muğdat ve Ömer Bayram denemesi mi yapacağız?
      Yedek kaleci konusunda ise ben aynı senaryoyu izlemekten bıktım. Aykut Erçetin de tutmadı, Sinan Bolat tutmadı, Cenk Gönen tutmadı. Aynı yanlış dördüncü kez doğru çıkmayacak. Bırakalım kupa maçlarında İsmail oynasın. İyi yayınlar ve iyi günler.

      Sil
    4. Ömer Bayram'dan farkı yok demişsin, bu maalesef yanlış yorum. Emre Taşdemir özellik itibariyle iyi bir büyük takım beki olabilecek potansiyele, yeteneğe sahip. İyi bir hamle ve herkes gördü. Sen farklı görünmek adına bambaşka şeyler yazdın. 4lü savunmada Ömer Bayram'ın önünde, Ömer Bayram'ın oynadığı maçları izledik. Hücumu daha da önünde, ben kıyas dahi yapmam. Bunları herkes görüyor.

      Aykut Erçetin tuttu, 10000 yıl yedek kaldı, ne zaman şans bulsa orayı doldurdu. Yine hatalı yorum.

      Sil
    5. İyi peki. Sonuçta senin misafirim burada kafa tutacak halim yok.iyi günler iyi yayınlar.

      Sil
    6. Estağfurullah, dilediğini yaz, başım üzerinde yerin var ama Taşdemir yorumunun cidden elle tutulur tarafı yok, hatalı bilgiler :( Herkes izledi, herkes aynı şeyleri yazıyor. Kırdıysam özür dilerim.

      Sil
  5. Dogru duzgun Yerli oyuncu yok ki cogunu fener topladi,ahmet calik mesela akhisar da olsa muhtemelen alirdik sezon sonu yani yerli rotasyonu bu,iyi yerli diyebilecegim emre kilinc,efecan karaca kaldi(sozlesmeyi uzatti o da)emre colak donecektir sezon sonu

    YanıtlaSil
  6. hata var, hata var. ismail'in hatasını çocuk yapmaz. ismail bu takımın ancak 3. kalecisi olabilir. ha fatih öztürk gibi "saçma ötesi" bir transfer yerine ismail'i tercih ederim.

    tabii golün esas sorumlusu var hakemiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Öztürk iyi yedek olur, tecrübeli kaleci.

      Sil
  7. hocamızın evladı semih kaya hatay'da yedek kalır. hatay oynatmaz bu bitmiş adamı ama bizde oynuyor.

    emre taşdemir yeter ki sakatlanmasın. çok daha iyi olacak.

    emre bile aşama kaydetti, yunus kuvvetlensin diye bekliyoruz.

    onyekuru'nun sakatlanmamak için her toptan kaçmasından bıktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir de evladı o zaman, herkes isyan ederken transfer etti. Orada niye övülmüyor hoca :)

      Sil
  8. büyük bir operasyona kurban gidiyorduk. amaç tamamen terim'i delirtmek ve konuşmaları üzerinden ceza vermekti.

    2. penaltı tamamen hakem hediyesi.
    ismail'in hatasında top net dışarıda.
    onyekuru'nun golü gösterilmedi bile.

    bahis mafyası bu maçla uğraşmaz. tek ihtimal operasyon. amaç buydu. bu tff ile nasıl şampiyon olacağız bilemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru, şu maçın böyle bir duruma gelmesi tartışılacak. Hoca iyi ki kontrolü kaybetmedi.

      Sil
  9. Stadyumda maçı takip ettiğim için biraz detaylı yorum yazacam. Öncelikle Yunusla başlayayım. Bugün itibariyle kendisinden umudu kestim. Fizik gücü 2.ligde bile oynayamacayak seviyede ve hiç de gelişecek gibi değil. Ayrıca kendini bilerek rahat bırakmaları ve mücadele etmemesi ekstra eksiler. Sinan Gümüş için söylenecek tek cümle sezon sonu gönderilmesi gereken ilk oyuncu olduğudur. Mariano etkisizdi. Ozellikle 2.yarı Caner çok üstüne gitti ve başarılı oldu. Emre Akbaba da etkisizdi, baya ürkek tabi saha zemini de onu olumsuz etkiledi. Bir ilginç detay daha vereyim mac 3-2 olana kadar Fatih hoca kulübeden çıkmadı. Bence onda da gereksiz bir rahatlık vardı. Bir cümlede Hasan Şaş için kurayım. Galatasaray teknik heyetine yakışmıyor. Daha önce zaten bir çok vukaati vardi bugun de yaptı yapacağını. Emre taşdemirin Ömer Bayramdan farkı yok diyenlere ise katılmıyorum. Savunmada pozisyon alma ilk müdahale ve hücuma katkıda Emre cok önde. Yorum yapmadigim diğer oyuncular için ise ortalama bir maçtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasa katiliyorum. Yunus Akgun bence ustunde durulmasi gereken bir genc degil bence. Hemen kestirip atalim demiyorum. Ama kiralik gønderilmesi sart. Sinan Gumus'te o hata yapildi mesela. Yunus Akgun kesinlikle Ozan Kabak, Merih Demiral, Abdulkadir Ømur, Yusuf Yazici potansiyelinde degil. Sezon boyunca o kadar maca sonradan girdi ama hic birkere bile øyle wow diyecegimiz birsey yapmadi. Ne skor anlaminda , nede oyun ici katkisiyla. Celil ve Gunay da ayni durum. Biraz da Atalay'a verilmesi gerek bu sanslar.

      Hasan Sas kendini kabadayi mafya gibi gøruyor. Tolunay Kafkas'la resmen ayni. Biri turk futbolun genclerini yønetiyor resmen diyeri de koca galatasaray'in antrenøru.
      Gidip Hamit Altintop'u, Gøkdeniz Karadeniz, Gøkhan Zan'i getirseler keske yerli antrenør olarak su Hasan Sas'i getireceklerine her defasinda.

      Sil
    2. Yunus Akgün maalesef istikrarsız ve fizik olarak hiç gelişim göstermedi. Bu tarz maçlarda patlama yapması gerekiyor ama ayakta kalamayınca seriliğinden eser kalmıyor.

      Sil
  10. 2-0'dan bi maç böyle bi hale gelmez. ayıp. tek kelime. ayıp!

    burak'tan ricam herkesi eleştirelim. ama artık sinan gümüş yok hükmünde olsun. adı bile anılmasın. o madem gs formasını yok hükmünde görüyor. sinan diye biri (futbolcu değil, biri işte) bizim için görünmez adam olsun.

    ve hocamız feghouli yerine sinan'a şans verdi kaç hafta...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli konusunda haklısın. Ben de o dönem hocayı eleştirdim. Böyle bir futbolcuyu yedek bırakma lüksümüz yoktu. Ama orada da bazı yaşananlar ve Feghouli'nin özrü var.

      Sil
  11. Hikmet KESKİN28 Şubat, 2019 09:19

    Tüm yorumlara katılıyorum ama İsmail Çipe'ye neden bu kadar yüklenildiğini anlayamadım. İki golü penaltıdan yedi. Sadece 1 golde hata yapan -ki gerçekten top dışarıdan geldi ve önündeki Galatasaray'lı oyuncu elini havaya kaldırıp topu bırakınca kendisinin de dikkati dağıldı- bir kaleci neden hemen 3. kaleciliğe düşürülüyor anlamıyorum. Muslera buna benzer onlarca gol yedi. Veya dünyanın en iyi kalecileri... Arasak hepsinin bu tip golleri çıkar ortaya. Skorun hayal kırıklığı ile yazılan acımasız eleştiri olarak görüyorum açıkçası İsmail'e karşı yapılan yorumları.

    Maçta Galatasaray 2-0'dan sonra gerçekten rehavete kapıldı ve konsantrasyon düştü. Bunun özrü olmaz ve bu durum Fatih Hoca'ya yazar. Kendisi çok öncelerden bu gibi durumları halletmiş olmalıydı. Ama hakemide görmezden gelemeyiz. Rezalet ötesi bir maç yönetti. Bazı kararları bana göre kasıtlıydı ve bu kararlar doğrudan skora etki etti. Galatasaray aynı konsantrasyonla devam etseydi yine birşeyler yapacaktı. Ve hatta oyundan düşürmek için kırmızı kartlar bile gösterebilirdi. Olmaz olsun böyle insanlar...

    Saygı ve savgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsmail konusunda kısmen katılıyorum. Daha önceki maçlardaki güzel performansını da gördük. 1 hata yaptı diye oyuncularımızı silmek bizim adetimiz.. Her oyuncu hata yapar, yıldız oyuncular bile yapıyor. Ancak penaltılar konusunda aynı Muslera gibi davranıyor. Muslera penaltılar konusunda son zamanlarda çok kötü. Öyle zıplıyor ki köşeyi tahmin etse bile topu çıkaramaz. İsmail de penaltılarda aynısını yapıyor. Son olarak şunu söyleyeyim eğer tecrübeli yedek bir kaleci alınacaksa İsmail'in 1 veya 2 yıl kiralık gönderilmesi çok daha iyi olur. Bence İsmail de potansiyel var, vazgeçilmemeli.

      Sil
    2. Yüklenmek değil, o kabul edilemez bir hareket. İlk baskı anında dağıldı gitti, benim yorumum bundan kaynaklı.

      Sil
  12. Wmre Taşdemir böyle büyük bir sakatlıktan çıkmasına rağmen çok faydalı ama Ömer Bayram bu takımın kalitesine çok uzak.
    İsmail için ise bu acele yorumu anlayamadım. Böyle saçma golleri idolümüz olan Muslera da fazlasıyla gördük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çipe için acele yorum değil, maalesef baskıyı kaldıramayacak gibi durdu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir