20 Şubat 2019 Çarşamba

Hücumun, hatta tüm takımın kalitesini onlar belirliyor


Sezonun kırılma noktaları var. Belhanda'nın Ocak ayındaki satışının gerçekleşmemesi de bu kırılma noktalarından biri olduğunu söyleyebilirim. Fatih Hoca'nın düzeninde belki den önemli role sahip isim. Bu yorumu da abartmayarak söylüyorum.

"Belhanda iyi bir oyuncu. Bazı oyuncuların performansını yükseltebilmesi için mutlu olması, oynadığından zevk alması gerekir. Biz Belhanda ile bunu yakaladık. O ne kadar isterse istesin, biz onu vermemekte ısrar ettik, doğru bir karar aldığımızı düşünüyorum."

Sezon sonunda "orta saha" değişimi bekliyoruz, özellikle de Fernando ve Badou Ndiaye'nin mutlaka ayrılacağını düşünüyorum. Belhanda'nın ise yaz ayları için şimdiden satıldığı ve 9 milyon avro kazanılacağı söyleniyordu. Önemli bir rakam, bu paraya yok diyebileceğimiz lüksümüz yok.

Yine de "satalım" diye kapı kapı gezmem, hatta takımda kalması halinde mutlu olurum. Bu tarz bir orta saha bulmanın zor olduğuna inanıyorum. Oyunun iki yönünde katkı verdiği gibi, Selçuk / Donk ekseninde de mümkün olduğu kadar hücuma odaklandı. Haliyle tabela da beraberinde geliyor.

Hoca da söylemiş, Belhanda oynadığı oyundan keyif almaya başladı. Bu takıma da yüksek aidiyet duyduğunu düşünüyorum ve aynı şeyleri Feghouli için de söyleyebilirim. İşte bu ikili Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki en büyük kozları olacak. Hücumun, hatta tüm takımın kalitesini onlar belirliyor.

Belhanda'nın son 3 lig maçı performansı 3 gol 2 asist oldu. Tabela gelmiyordu ya, çark dönüyor işte. Ya da bana "sana iyi Belhandalı günler" deniyordu, teşekkür etmem gerekiyormuş. Ben bu adamdan fazlasıyla memnunum. Mutlaka noksanları ve eksikleri var ama onsuz olmayacak.

11 yorum:

  1. Belhanda ve Feghouli hatta bunlara Fernando ve Mariano da dahil canları istediğinde oynayan istemediğinde oynamayan oyuncular. Hiçbirisine güvenip büyük hedeflerle yola çıkılmaz. Kalitelerine kesinlikle lafım yok, istedikleri zaman ligin en iyileri ama teklif geldiği anda hepsi satılmalı. Maaş bütçeleri ile kendilerinden aldığımız verim uyuşmuyor. Bahsettiğim dörtlünün maaşları 15 Milyon Euro.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarları konusunda katılıyorum, maalesef aynı çizgide değiller. Bu değişim yazın yaşanacak zaten, gün itibariyle kazanmak zorundayız.

      Sil
  2. Sezon sonu 9 a satmak zorundayiz,degisim diyorsak hayir diyemezsin bu paraya

    YanıtlaSil
  3. Belhanda'yı gönderip Kagawa'yı alsaydık nasıl olurdu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecen yaz Belhanda ayrilirsa yerine gelebilecek en iyi ve en yakisan oyuncu Kagawa olurdu demistim .ama Besiktas birakmaz.

      Sil
    2. Kagawa bambaşka bir isim, Belhanda başka. Kagawa ile farklı oyun oynanır.

      Sil
  4. Belhandayı beğenmeyen grup Sneijderi de beğenmiyordu yani bence yeni bir şey değil bu abi. Mesela sadece temelsiz bir şekilde eleştirmek.
    Bugün Sneijder gelsin diyenler, geri dönse eminim ki ilk önce ıslıklarlar.
    Diğer ikili güzel oynadığında Belhanda’nın nasıl bir oyuncu olduğu daha fazla anlaşılıyor. Umarım Selçuk ve Donk yükselişini sürdürür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder'in son yıllarını ben de beğenmiyordum :)

      Sil
  5. belhanda gidecek belli. yerine trezeguet gelir, sol açığa geçer. sol açık zaten boş. onyekuru da gidici çünkü.

    ancak her şeye rağmen feghouli bambaşka bir yıldız. ayrılmaya niyeti de yok gibi. ondan faydalanmalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet gelsin de Belhanda ile kıyaslanacak isim değil, Feghouli ile kıyaslanacak isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir