20 Şubat 2019 Çarşamba

Nuno Gomes nihayet Galatasaray'da


Galatasaray'a transfer olması beklenen ama bir türlü gelmeyen futbolcular listesinde ilk sıralara oynar. Bir döneme damgasını vurdu, her yaz dönemi bu transferi konuşuyorduk. Özellikle de Fatih Terim'in Galatasaray'daki 2. döneminde bu transfere kesin gözüyle baktık. Hocanın İtalya'da birlikte çalıştığı, kendisine aidiyet duyan her yabancıyı Galatasaray'a yazıyorduk. Rui Costa'sı da dahil.

Nuno Gomes de böyle bir isim işte. Benim için adını duyurduğu turnuva Euro 2000'dir. Turnuvanın en golcü isimlerinden biriydi ve yarı final oynayan Portekiz'in de büyük kozuydu. Çeyrek finalde Türkiye'yi eledikleri maçta 2 golü de Nuno Gomes atmıştı. Haliyle de o performans kendisini Fiorentina'ya getirdi. Hem de Batistuta gibi bir golcünün yerine.


Fatih Hoca'nın Fiorentina'sında hiç de fena değildi. Fatih Hoca ayrıldıktan sonra ise düşüşe geçti ve İtalya'da çok fazla tutunamadı. İtalya'ya transferinden 2 sezon sonra Benfica'ya gitti ve uzun yıllar boyunca da bu takımın formasını giydi. Portekiz Milli Takım'ıyla çıktığı 79 maçta da 29 golü var. Her pozisyonda ciddi alternatifleri olsa da forvet için Pauleta ve Nuno Gomes'in dışına uzun yıllar çıkamamışlardı.

Bazı insanlar "ama Pirlo" diyedursun. Bu tarz fotoğrafların birçok örneği var. Fatih Hoca'nın Avrupa'da uyandırdığı saygı çok büyük ve birlikte çalıştığı isimlerin geneli de kendisini çok sever. Nuno Gomes de Galatasaray'ın Portekiz'e geldiğini öğrenince kampımızı ziyaret edenlerden. Hocayla da bu fotoğrafı çektirmişler ve yıllarca beklediğimiz transferi "nihayete" erdirmişler.

2 yorum:

  1. pirlo şunu dedi, öbürü bunu dedi, şansı var, arkası sağlam vs... bunları söyleyenlerin amaçları algı yapmak. ama onlarda her ne kadar kabullenemeseler de fatih terim büyüklüğünü çok iyi biliyorlar. hele ki galatasaray ve fatih terim isimleri yan yana geldiklerinde tabiri caizse kuduruyorlar diyebilirim. çünkü durduramayacaklarının farkındalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca'nın büyüklüğü Türkiye sınırlarında değil, bunu kabul etmek gerekiyor.. Çok teşekkür ederim yorumun için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir