13 Şubat 2019 Çarşamba

İleriye dönük bazı düşüncelerim var, bunları sizinle paylaşmak isterim


Bayağıdır blogla alakalı konuşmadık. En son konuştuğumuzdan bu yana çok fazla bir şey değişmese bile ileriye dönük bazı düşüncelerim var. Bunları sizinle paylaşmak ve fikrinizi almak isterim. İşi biraz daha yaz, çiz noktasının dışına çıkarmak istiyorum.

Yazmaya devam, temel o. Bunun yanında son dönemin popüler olayı "podcast" de yapabilirim diye düşünüyorum. Podcast mantığı biraz daha kaydet ve paylaş üzerine olsa da ben "canlı" olarak bir şeyler paylaşmak istiyorum. Bunu nereden yapacağıma henüz karar vermesem de ciddi ciddi düşünüyorum.

Burada bazı konular hakkında "konuklar" alıyor ve onlarla soru / cevap yapıyorum. Onun "sesli" versiyonu diyelim. Canlı olarak etkileşim almak da istiyorum ve hep birlikte güzel bir projeye imza atabiliriz. Tabii bunu bloga da bağlayacağım, temelimiz burası olacak. Bu konu hakkında fikirlerinizi çok önemsiyorum.

Blogun görselinde de bazı değişimler yaptım. Bu konuda ciddi bir uyarı aldım ve ufak da olsa oynamalar yapmak durumundaydım. Arama kısımlarını yukarı aldım, kenardaki fotoğrafları sadeleştirdim, yazı dizilerinin linklerini kaldırdım (onlara yazmaya devam edeceğim) ve sosyal medyayı biraz daha aktif hale getirdim. Eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum, birlikte burayı daha güzel bir hale getirebiliriz.

Transfer döneminde elimden geleni yaptım. Medyada adı bizimle anılan çoğu futbolcu hakkında bir şeyler karaladım ve etkileşimi de iyi oldu. Önce bunun için teşekkür ederim. Bu sıralar maç trafiği yoğun olduğundan gündemimiz tamamen Galatasaray. Film, dizi gibi yazıları da ihmal etmek istemiyorum, o konuda da "yazı" bekleyenlerin olması beni mutlu ediyor. Biraz daha kendimden bir şeyler katmak istiyorum.

Yorum kısmında güzel etkileşimimiz devam ediyor. Bazen "sınırı" aşan arkadaşlar oluyor ve eleştirinin hududunu bilmedikleri için o yorumları yayınlamıyorum. Ya da yayınlasam dahi cevap vermiyorum, çünkü işin gittiği yer yok. Herkese cevap vermeye çalışsam da bazen gecikebiliyorum da. Nedeni de iş, güç. Müsait olduğumda tek odağım burası oluyor.

Bir de yazıları gündüz ve öğleden sonra paylaşmak istiyorum. Maç yazıları yine maçın bitiminde paylaşılır ama diğer yazıları biraz daha erken saatlere alacağım. Hem daha çok okunuyor, hem de akşam bir paylaşım daha yapma imkanı verecek. Çarkı da döndürme noktasında gündüz saatlerinin önemi var. Hatta saatleri de vereyim. 10:30 - 11:00 arası, 13:30 ve 15:00. Umarım anlayışla karşılarsınız.

17 yorum:

  1. Selam Burak abi, ben Norvec'ten senin yazilarini 2013 yilinda okumaya basladim. Ozamanlar 17 yasindaydim. bugun 23 yasindayim ve gunduzleri motor teknisyenligi bølumunu okuyorum. Aksamlari da kendim actigim ve 1 senedir isletigim cafe/bar'da calisiyorum. Ve iste, okulda, her zaman ønce senin yazilarini okuyorum, sonra goal.com'daki haberleri okuyorum, ordanda Fanatik'deki haberleri e yorumcularin yorumlarini okuyorum. Bazen vakit hic musteri yokken senin cok eski yazilarina inip bakiyorum. Ben en cok futbol ve dizi/film , øzelikle de Marvel yazilarini okumayi seviyorum. Zevklerimizin cogu ayni. Podcast'da guzel bir fikir. Ben genelde yazi okumayi tercih ediyorum , isteyken ,okuldayken daha kolay oluyor.
    Ama eminim baska arkadslara Podcast daha kolay ve guzel gelebilir.
    Herseyi yazmak icin vakit olmuyor
    Tabi ama bazen Galatasaray' disindaki takimlar ve oyuncular hakkinda da konusmak guzel oluyor. Kasimpasa,Basaksehir, Antalyaspor'a degindin birkac yazinda son zamanlar. Bazen gøze carpan bir oyuncu, veyatta oyuncu grubu,veyata baska bir takim yazilari guzel oluyor. Okuyucun olarak Fikirlerimi søylemek istedim. Sen yazmaya, biz okumaya devam.
    (Siz arkadaslarla paylasmak istedigim bir konu da, Galatasaray-Porto macindan sonra gelen milli ara'da Martin Linnes ve Vegard Forren esortmanla geziyorlardi burda benim Oslo'da cafenin hemen ønunde taksiye bindiler. Linnes'le gøz gøze geldik ama sasirdim ønce sonrada yetisemedim resim cekmeye :( adami burda taniyan kimse yok, bir tek turkler taniyor xD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu düşünceler beni yıllardır bloga bağlıyor ve sıkılmadan yazmamı sağlıyor :) Çok teşekkür ederim.

      Blog devam, sürekli yazacağım. Podcast olayı ise biraz daha farklılık olsun diyerek düşündüğüm bir iş. Oraya da geçmek istiyorum.

      Sil
  2. Ara ara aynı düşüncede olmasak da( ki zaten böyle birşey her zaman mümkün olamaz) yazıları keyifle takip ediyorum. Benim merak ettiğim bir durum var. Maçları tv üzerinden mi takip ediyorsun yoksa telekom stadında mı? Tv karşısında isen Istanbul dışında olduğunu tahmin ediyorum. Stadyumdan takip etmen daha faydalı olabilirdi özellikle mac yazıları adına. Blog kavramı benim çok hoşuma giden bir durum. Özellikle mantıklı soruların olduğu soru-cevap bölümlerini okumayı çok seviyorum. Arada daha tanınan ve çoğu Galatasaray taraftarından saygı gören isimleri de ekleyebilirsen bu sürece, daha keyifli olacaktır. Avrupa futboluyla ilgili yazilar da ekleyebilirsin. Son city- chelsea maci mesela uzerine cok konusulacak sekilde gecti. Ya da bu aralar sampiyinlar ligi basladi. Onlardan da olabilir.Son olarak umarım bu işten gelir olarak fena sayılmayacak bir kazancin vardır. Bu iş birilerine belki kolay gelebilir ama çok zahmet isteyen ve devamlı güncel durumlarını takip etmeyi gerektiren bir konu. Bu nedenle yaptığın işe saygı duyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Samsun'da oturuyorum, haliyle televizyon başındayım :(

      Konsept Galatasaray olunca hep oradan gidiyorum. Çok eskiden senin dediğin tarzdaydım, sporun her kolundan bir şeyler olurdu ama pek okunmuyor. En azından benim yazdıklarım diyeyim. Zayıfım o noktada, taktik / teknik bilgim müthiş değil, en azından o dili ben bilmiyorum :)

      Bir konuda haklısın, onu da ara ara yapıyorum. O soru / cevap yazılarda alanında iyi ya da parlamasını istediğim arkadaşlarımı öne sürerek onlardan görüş alıyorum. Podcast düşüncem de biraz bu tarz üzerinden gelişecek.

      Yorumların için çok teşekkür ediyorum.

      Sil
  3. Abi yayınları twitch üzerinden yapabilirsin bu sayede canlı olarak seyircilerle etkileşim de kurabilirsin. Seyirciler chat kısmından yayına katılabilir. Discord üzerinden de yayınlarına konuk alabilirsin. Bu konuklar kimi zaman seyirciler arasından da olabilir, ortaya güzel şeyler çıkar.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Burak Bey,

    2 - 2,5 yıldır düzenli olarak takip etmekteyim blogunuzu. Her zaman kaliteli, rakibe-hakemlere çok dokunmamaya insanları oralara çekmeye çalışmadan, işin taktiği-düzeni-psikolojisi-kadro yönetimi ve ekonomisi, oyuncu performansları üzerinden yaptığınız değerlendirmeleri ciddi anlamda ilgiyle takip ediyoruz. Genellikle Blog üzerinden yorum yazmaya ve katkı sağlamaya çalışan bir okuyucuyum. Fakat her maç öncesi sonrası mutlaka bloğunuz tarafımdan kontrol edilir. Özellikle ara transfer dönemindeki paylaşımlarınız yoğun ve doğru bilgi paylaşma amaçlı idi. Özellikle de blogun bu tarafını çok seviyorum. Eyyam, kargaşa, dedikodu üzerine değil doğru ve etik bilgi üzerine yazılar paylaşmaktasınız.

    Podcast paylaşımları da, ses kayıtlarının yine blog üzerinden yüklenmesi ile olabilir veya bir sosyal medya kanalı üzerinden paylaşabilirsiniz. İlgi toplayacağına inanıyoruz. Denemekte fayda var.

    Fakat bu süre zarfında blog yazılarının sıklığına bir zeval gelmesin. Alışkanlıklar her zaman baki. Hem twitter hem blog üzerinden okumaya, katkı sağlamaya ve de dinlemeye devam edeceğiz.

    İyi günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Blog her zaman devam, ısrarla yazacağım :)

      Sil
  5. merhaba burak kardeş

    iki önerim var.ikisi birden de uygulanabilir.

    1- blogu foruma döndürmek.bu hem yazar hemde üyeler arasındaki iletişimi daha çok yoğunlaştırır.iki forum çeşiti var.biri vbulletin forumları diğer malum DH forumu.yazılan cevaplara bildirim gelmesi, beğenilen yorumun daha yukarıda görünmesi vs.birçok özellik var.

    2- ikincisi youtube kanalı üzerinden iletişim.bu podcast, canlı yayın, her türlü sesli görüntülü duruma açık.vede bu yayınları yani youtube yayınlarını aynı anda forumda da yayınlayabilirsin.

    blogdaki yazar ve üye iletişimi bildirim olmadığı için bazen havada kalıyor yada takip edemiyorsun.

    önerimlerim bunlar.

    şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ek olarak:

      forum demişken bu herkesin konu açabileceği birşey olmasına gerek yok.çünkü onu takip edemezsin.kötüye kullanımları vs.sadece kendi yazılarının blog değilde forum formatında yayınlanması olayı bu.haliyle cevaplarda forum formatında olacağı için bildirim olayı devreye girer.

      forum formatının bir başka özelliği ise arşivdeki bir konunun bir anda yani yazılan cevap ile gün yüzüne çıkması.yeni yazılan bir yazı sabit konu şeklinde üstte 3 gün 1 hafta sabitlenir.diğer yazılar ise cevap yazıldığı anda sabit konunun hemen altında kendine yer bulur.
      bu digital de olsa arşiv in çöp haline dönüşmediğini gösterir.

      imdi blogda 1 ay önceki bir konuya cevap yani yorum yazılsa hiçbir şey ifade etmez.sadece yazar görür o yorumu.forum formatında ise o konu adeta canlanır.sabit konuların altına geldiği için.buda bence bir yazar ve okuyucu için önemlidir.

      Sil
    2. Forum olayına girmeyeceğim, o dönem kapandı çünkü. Forum olayı başladığı an olay blog konseptinin çok dışına çıkar.

      Sil
    3. asıl blog olayı kapandı hafız.sen blog olayının son temsilcilerinden birisin :)
      forum derken sadece bir form ve kullanım tarzından bahsediyorum.ve avantajlarından tabi.genede bir düşün bence.

      Sil
    4. Blog bildiğim iş, hala da işletebiliyorum ama yürüyen forum pek göremiyorum :( teşekkür ederim düşüncen için.

      Sil
  6. normalde mesleğiniz nedir acaba? çünkü burasi da bi hayli vaktinizi alıyor olmali. ayrica yazılarınızı ve yorumlarınıza bakınca, daha iyi yerlerde olmalısınız diye düşünüyorum özellikle de tv'lerdeki konuşmayi bile bilmeyen cümle kuramayan yorumcuları görünce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz işler yapıyorum gündelikte de. Blog için zaman kalıyor, ben de keyif alıyorum. Çok teşekkür ederim düşüncelerin için.

      Sil
  7. Anketler de oluşturulabilir. İnternet ortamında yapılan anketlerin birçoğunda başka takım taraftarlari da oy kullandığı için sağlıklı sonuçlar cikmiyor ortaya. Burada öyle bir sorun olmaz ve taraftarın düşüncesi daha açık bir şekilde belli olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu sıklıkla denedim ama oy gelmiyor burada da :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir