14 Şubat 2019 Perşembe

Kadrosunda Hagi olan bir takımın o pozisyon için alternatifi Sergen Yalçın


YouTube sayfamızın "Günün Golü" paylaşımlarını seviyorum. Nostalji sevgimi bilirsiniz, her fırsatta bu konular üzerine bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Bu tarz paylaşımlar da benim için fırsat. Güzel konular açılıyor ve üzerine konuşuyoruz. Hagi'nin 13.02.2000 tarihinde Ankaragücü deplasmanında attığı gol üzerine biraz konuşmak isterim.


Lükse bakar mısınız. Kadrosunda Hagi olan bir takımın o pozisyon için alternatifi Sergen Yalçın. Hagi'yi konuşmaya gerek yok, bana göre bu ülkenin gördüğü en iyi yabancı. Oynadığı pozisyonu falan geçtim, benim için en iyisi. Sergen Yalçın da o 10 numara pozisyonu için gördüğümüz en yetenekli futbolculardan biri. Çok daha farklı bir kariyeri olabilirdi.

Sergen Yalçın, 99 / 2000 sezonuna Fenerbahçe formasıyla başlamıştı. Fenerbahçe formasıyla da Uefa Kupası 1. Tur maçları oynadığı için statü gereği Galatasaray'ın Uefa Kupası yolculuğunda yer alamadı. Bugün o statü kalktı mesela, kadronuzda yer verebiliyorsunuz. O dönem ise kurallar katıydı. Ön eleme oynasanız dahi aynı sezon içinde bir başka takımda Avrupa maçı oynayamıyordunuz.

Sergen Yalçın'ın büyük pişmanlığı. Sezon öncesinde hem Galatasaray hem Fenerbahçe teklif yapmasına rağmen belki de bizde Hagi olduğu için gelmemişti. Fenerbahçe'de onun adına işler iyi gitmedi ve Ocak ayında kendisini biz kiraladık. Bu sayede ligde Hagi'yi mümkün olduğunda dinlendirdik, Uefa Kupası turlarında ise Hagi'yle yükselmiş olduk.

Sergen Yalçın'ın Galatasaray formasıyla iki ayrı dönemi var. İlki bu sezon. Çok fazla sivrilmedi bu dönem. Genelde kenardan geliyordu ve Hagi'yi alternatif altına almamızı sağlıyordu. Eğer sezon başında transferi gerçekleşse o da Uefa Kupası zaferinde yer alacaktı. Kendisi adına çok büyük bir pişmanlık olduğunu söyleyebilirim.

Gelelim bu gole. Hagi'nin varlığında 2. bir ismin duran topu kullanmayı düşünmesi zor. Uefa Kupası finalinde Hakan Şükür o frikiği kullandığında Hagi'nin bakışını hatırlarsınız. Bu frikikte eminim ki Sergen Yalçın topa vurmak istedi ama Hagi izin vermedi. Bu yüzden de paslaşma esnasında topu çok kötü verdiğini görüyoruz. Ama Hagi o kadar büyük bir isim ki topu kontrol altına alıp müthiş bir gol atabiliyor.

Sergen Yalçın vitrin olmayı sever. Beşiktaş'ın 100. yılında onlar adına imza olan o golü Tümer Metin anlatır. Finali yapmak için o pozisyonda senaryoyu öyle bir hazırladı ki. Burada da Hagi'ye ufak çaplı bir kumpas hazırlamış ama Hagi haliyle buna izin vermiyor. 

12 yorum:

  1. 26 mart 2000'de hakan, arif, hagi ve sergen'in ilk 11'de sahaya çıktığı aşırı ofansif bir kadro sahaya sürmüştü terim. haklı olarak fb'yi öyle yakalamışken 5-6 tane atmak istedi. ama bence bu hataydı. takımın dengesi şaştı. normal 11 ile çıkmalıydık.
    nitekim 0-1, johnson :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5-6 atmak istedi ama 15 tane kaçırdı. Felsefe doğruydu, tamamen şanssız bir mağlubiyet. Orada mühim olan felsefeden ödün vermemek.

      Sil
    2. yok o kadar değil, 15 pozisyon falan yoktu. aksadı makine. 4-0 falan biterdi en fazla :)

      Sil
    3. Ben tek kale maç hatırlıyorum. Golü de çok şanssız yemiştik.

      Sil
  2. Hagi'den sonra Sneijder de hiç unutulmayacak. Keşke daha düzgün ayrılsaydık kendisiyle.

    YanıtlaSil
  3. Başka teknik adam olsa Hagi varken Sergeni istemezdi ama Fatih Hoca hiç cekinmeden oynatıyor ikisini de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tümer / Alex muhabbeti de böyleydi. Doğru kurguyla herkes bir arada oynar.

      Sil
  4. Sevgili Burak bey, Sergen'in bilerek kötü pas verdiğini yazmışssınız fakat görüntüyü izlerseniz barajdaki arkadaşlarını uyardığı an hagi topa dokunuyor ve topu son anda fark ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylı bakınca dediğin doğru olabilir. Ben pası kötü gördüm ama Sergen Yalçın bu, düşünmüştür bir şey :)

      Sil
  5. Muhteşem bir ikili. Keşke ikisini birlikte birkaç sene daha Galatasarayda izleseydik. 2000-2001 de Sergen bizde oynasa Şampiyonlar liginde ekstra bir tur ve ligte şampiyonluk. 2002-2003 te ise ligte şampiyonluğu bize getirebilirdi Sergen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutamadık kendisini, o da istikrarla devam etmedi. Bu kadar fazla kulüp değiştirmesi de mutlaka kariyerine eksi yazdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir