17 Şubat 2019 Pazar

Kaliteyi Belhanda / Feghouli belirliyor, Kasımpaşa 1-4 Galatasaray


Kasımpaşa'yı mümkün olan en iyi zamanda yakaladığımızı söyleyerek başlayalım. Keskin bir düşüş içindeler ve özellikle Diagne ayrılığı sonrası gol yıllarında sıfırladılar diyebiliriz. Oyun aklı ve kalitesi sadece Trezeguet'e bakıyor. Galatasaray karşısında da sadece Trezeguet'le kazanmanız zor. Kasımpaşa'nın 1-0 önde olduğu süreçte tüm Galatasaray savunmasını süpürse de Galatasaray ayağa kalkmaya başladığında hiçbir Kasımpaşalı futbolcu reaksiyon gösteremedi.

Mustafa Denizli bazı kararlar almayı denese de yapabileceği çok fazla bir şey yok. Trezeguet'i hücumun en önüne yazarak ona olabildiğince serbestlik tanımış. Galatasaray, oyunu mümkün olduğunca ön alanda oynamayı çalışan, bu yüzden de stoperleriyle çıkmaya çalışan bir takım. Oluşan boşlukları değerlendirmek istemişler ama savunma noktasında çok kırılganlar. Tam da bu yüzden maç 1-1'e geldikten sonra tamamen dağıldılar.

Hoca sakatlıklardan bahsetse de bence bunun adı doğru bir rotasyondur. Benfica maçında sahada olmayan Fernando ve Badou Ndiaye gibi futbolcular vardı. Fernando'dan son zamanlarda sıklıkla bahsediyorum, çok kötü durumda. Selçuk İnan oynamalı derken bahsetmek istediğim olay buydu. Ligin 2. yarısına iyi girdi ve fizik olarak güçlenmiş. Kalite kıyası değil bu, günün yorumu. Selçuk İnan sahada olunca da daha özgür bir Belhanda izledik, pas kalitemiz yükseldi.

Galatasaray'ın kalitesini Belhanda / Feghouli'nin aynı anda iyi oynayabilmesi belirliyor. İlk yarıda Linnes'i de katıyorum o ekibe, ligin 2. yarısında bahsettiğimiz sağ kanat üçgeni yine kuruldu. Bugün bir artı daha var, o da Emre Taşdemir'in doğru futbolu. Özellik itibariyle tam bir büyük takım beki, özellikle de teknik özelliğiyle. O da soldan oyunu iyi kurdu, hücuma etkisi yüksekti. Selçuk İnan'a bakın, oyun kurma noktasında sürekli Emre Taşdemir'i aradı. Belhanda'nın Linnes ve Mariano'yu araması gibi.

Tabii Kasımpaşa da savunma noktasında çok ciddi bir rakip değil. Orta sahamızın çok fazla baskı gördüğünü söyleyemem, o noktada rahat bir oyun oynadık. Topa sahiptik, tempo yaptığımız anlarda goller geldi, sonrasında da oyunun ateşini çok doğru şekilde düşürdük. Yine Selçuk İnan diyeceğim ama bu oyunda önemliydi. Belhanda / Feghouli'nin kalitesi de hücumda işi bitirmiş oldu. Donk dahi bazı özellikleriyle hücum açısından önemli olabiliyor, Feghouli'ye asisti gibi.

Diagne'nin varlığı da mühim. Klişe bir yorum olsa da doğru tespit. Varlığı dahi kendine önlem aldırıyor, 2 stoper onunla geziyor, alan açıyor. Boşalan alanları da Feghouli ve Belhanda gibi isimler iyi dolduruyorlar. Diagne'nin oyunu değişiyor, bunun için zaman tanımalıyız. Ceza sahasında bitiren bir isimdi, şu an pivot olma evresine geçti. Goller bir noktada mutlaka gelir, özellikle ilk yarıdaki oyunu çok doğru ve başarılıydı.

Onyekuru yerine Trezeguet'i yazabilsek seviye çok yükselecekmiş. Bizim adımıza eksi noktayı Onyekuru gibi görüyorum. Emre Akbaba oynayabilecek duruma geldiğinde kendisini sol kanatta izleriz gibi düşünüyorum. Feghouli'yi de işin içine katarak iki oyun kurucu kanat özellikli isimle topa hakimiyetimiz daha yükselecektir. Oyunumuz gelişse de zaman gerekiyor, daha zorlu seviyelerde de ayakta kalmak zorundayız.

33 yorum:

  1. diagne iki haftadır kırmızılık hareketler yapıyor. bir de sanki zorla oynatılıyor gibi. isteksiz, mücadele etmiyor. sorun nedir anlamadım. selçuk'u beğendim. solda emre de ömer de iyiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İsteksiz değil, mücadele içinde de. Ben özellikle ilk yarıda çok beğendim. Eli kolu çok oynuyor, bu doğru. Gol atamadığı için anlamsız bir gerginliği var.

      Sil
  2. Skordan dolayi genelde olumlu şeyler zaten konuşulacak ama eksilerimizi de konuşmayalız. Öncelikle Diagne'nin kalitesi hakkında olumlu veya olumsuz bir yorum için erken ama karakteri çok baş ağrıtacak. Yine kırmızı kartın ucundan kaçtı. Mantıksız işler yapıyor. Buranın Galatasaray olduğunu anlaması için heralde Fatih hoca gerekeni yapacaktır. Ikıncı olarak attıkları golde Trezequet orta sahadan gelirken Donk ve Selçuk müdahale edemiyorlar. Rakip zayıf olmadikça bu ikili asla orta sahada beraber olamazlar. Son olarak ise belki hiç konusulmayacak ama Muslera golde hatalı. O kalitede ve tecrübede bir kaleci frikikte ters ayakta yakalanmaz. Trezequet'in sağına vuracağını düşünerek pozisyonunu oraya doğru aldı. Trezeguet de bunu fark edip kapattığı koseye vurdu. Muslera'nin toparlanması lazım. Onyekeru yorumuna katılmıyorum ayrıca. Fatih Terim Onyekeru'yu kesmeyecektir. Zaman gösterir kimin haklı çıkacağını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera felaket durumda, orası kesin. Bunu yazınca da nedense hain gibi görülüyoruz, eleştirmek doğal bence. Onyekuru'yu kesmesi şu aşamada zor, alternatif yok çünkü. Ama Akbaba döndüğünde bence oraya geçecek.

      Sil
  3. Onumuzde kolay diyebilecegimiz bir fikstur var,ben selcuk ndiaye ve belhanda orta sahasindan yanayim,ndiaye ve belhandanin dinamizmi selcugun yumusakligini kapatir bence,en azindan su kolay maclarda bu orta saha yapisi olmali

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Badou'yu direkt 6 gibi kullanırız, Anadolu maçlarında sırıtacağını hiç düşünmüyorum.

      Sil
  4. Onyekuru-Emre Akbaba değişikliği gelirse iodine dizilimi de olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli serbest oynuyor, Akbaba da oynar. Burada beklerin açık gibi oynaması gerekecek.

      Sil
  5. Fatih hoca aciklamasinda Selcuk'u özellikle Italyan kondisyonerin hazirladigini söyledi ve adam harbiden kosu mesafesinde birinci bu mac özelinde gayet de begendim Selcuk'u. Onyekuru korkak oynuyor ve disine göre rakiplere karsi bir etkinligi yok, Diagne ise rezaletti konsantrasyonu gitmis topu ayaklarina dolastirdigi pozisyonda ben utandim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne rezalet değildi, buna katılmıyorum. Oyunu değişiyor, zaman tanımak lazım.

      Sil
  6. Açıkçası emre iyi ancak geliştirmesi lazım. Fatih hoca onun için büyük şans daha da iyi yapabilir hem kendini hem de takımını. Ömer ise bence büyük takım oyuncusu değil
    Her Ne kadar bazen iyi iş yapsa da belirli hataları.... olmuyor ıste diagne ise başarılı bence varlığıyla iki stoperi kendine çekiyor bazen kendi yarı sahasına gelip stopeerlerioraya çekiyor bizim diğer oyuncular için akan acıyor ki bugün ki feogulinin gölü buna örnek mitroglu ise daha aktif olmalı ve takimin onu girmesi lazım bugün iki pozisyonda ona top atılsa iki gol daha bulabilirdik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Taşdemir'in zamana ihtiyacı var. Şu aşamada ilk sınavını iyi verdi diyebiliriz.

      Sil
  7. 2 forvet aldık sandık, meğer hiçbir şey almamışız. geçmiş olsun 2 adet kazık yedik.

    rakip helva gibiydi. kimse aldanmasın. erzurum deplasmanında bizi fena yaparlar...

    YanıtlaSil
  8. 1) bu takimin omurgasi seneye kesinlikle Feghouli-Belhanda olmasi lazim. Maas konusu hic acilmamali. Ikisi birlikte iyi uyumlular. Ikisi de cok yetenekli. Onlar kalmali. Onyekuru, Eren, Selcuk, Sinan, Badou'nun søzlesmeleri bitiyor zaten. Fernando, Ahmet, Ømer gibi isimler de bonservisle gønderilebilir FFP anlasmasi yuzunden. Ama Feghouli ve Belhanda kalmali. Ben ønceki yaz hep Belhanda giderse yerine en cok Kagawa yakisir diyordum kendime, Kagawa'da Besiktas'a gitti.
    2) iyiki de Emre Tasdemir alinmis. Ømer'e yazin yol gørunebilir.
    3) Diagne'nin kendini yere atmasi, hemde eski takimina karsi. Bunlar hic hos seyler degil. Karakterini hic sevmedim. 4 mac uzerinden yorum yapmak dogru degil, ama ben mac boyunca onu hicte mucadele etigini gørmedim. Hele o kale ønundeki pozisyonda kendini yere atmasa , guclu kalsa o pozisyonu gol yapabilirdi. Topu suruyordu. Feghouli ve Belhanda'nin karakterini bu yuzden seviyorum, hemen dusup faul beklemiyorlar. Topu birakmayip kosmaya devam ediyorlar bircok pozisyonda.
    Kostas hazir olunca, bence Diagne'nin ønune gecer. Diagne o kasimpasayla atigi gollerin guveniyle oynuyor. Ama burasi Galatasaray. Ben mucadele gørmek istiyorum. Eren, Sinan, bunlar bu yuzden elestirilmiyor muydu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talipleri olabilir, maaşları da düşürelim derken gidebilirler. Yoksa katılıyorum, o ikiliyi asla bozmama taraftarı olurdum.

      Sil
  9. donk bu formanın sahibidir! kağıt üstünde donk 1 yaş daha yaşlı. ama görüntüye bakarsak fernando'nun oğlu gibi!

    donk'un asistinde fernando olsa topu önce sağ beke verir geri alır sonra stopere verir geri alırdı atak ölürdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando'ya göre daha iyi durumda olduğu kesin. Stoperlerin de arasına girmediğinde çok daha iyi etki etti.

      Sil
  10. rakip stoperleri meşgul ediyor diagne doğru. ama bi terslik olduğu da açık. takım forvetsizliğe çok alışmış. beslenmiyor diagne. ama o da çabalamıyor hiç?

    her şey o saçlardan. derhal eskiye dönmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem beslenmiyor, hem de çok gezerek oynuyor. Bu da yeni oyuna adapte olmaya çalışmasıyla alakalı. Zaman lazım.

      Sil
  11. emre taşdemir şu kadarcık süreyle bile ömer'den iyi olduğunu gösterdi. şu ömer i satsak süper olur 1-2 milyona... amiens göreve!

    ha esas satılması gereken adam muslera. ama bu maaşla kimse almaz onu... çok kötü çok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu maaşı verdiğin an o iş bitti zaten. Çoğu yabancı adına da bu geçerli.

      Sil
  12. Trezeguet'yi ben de çok beğendim... Onyekuru'nun gidişi sonrası transfer edilebilir.
    Emre Taşdemir'in iyi oyunuda çok olumlu bir gelisme umarim sakatlıği ciddi değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trezeguet zaten ilk ihtimal olur ama iş bonservise bakar. Emre Taşdemir'e kramp girmiş, sorun yok.

      Sil
  13. günün fıkrası cagne idi.çok büyük kazık yedik hafız.öyle böyle değil.cagne yerine trezege yi alsaydık harika olacaktı.

    https://www.transfermarkt.de/trezeguet/detaillierteleistungsdaten/spieler/234189

    şuraya bak.geçen sezon 13 gol 7 asist. bu sezon 6 gol 6 asist.

    gol ve asist sayılarının bu şekil olduğu bir oyuncu takıma acayip katkı verirdi.yetenekli ve ayağı çok iyi.sahanın her yerinde.tarzı benzamaya çok benziyor.vede 94 lü.

    maça gelirsek.rakip kasımpaşa ve kalecisi vasat altı olunca çok rahat bir galibiyet alındı.bu maç ölçü olmaz.donk çok iyi oynadı.selçuk inan çok koştu.

    trezegeyi yazın alırsak belki cagne amiyane tabirle çöp olmaktan çıkabilir.büyük takım golcüsü ve santraforu değil göründü.yetenekleri kısıtlı.ben zaten cagneyi fazla izlememiştim.gol sayıları sanırım herkesi yanılttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen izlemediysen zaten kötü futbolcudur, izlemiş olsan iyi olduğu için bakardın. Diagne'yi izlemedin ama Trezeguet'i izledin, o da müthişmiş gerçekten. Aynı maç içinde birini görmezken diğeri dikkatini çekmiş. Bizler için çok büyük bir şanssın, şahsım adına tekrar teşekkür ediyorum.

      Sil
  14. bu arada iyi ki mitroglu alınmış.2 hafta sonra terim mitrogluna dönerse şaşırmam.cagne büyük takımda olmayacak çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen her türlü daha istekli ve bilincli oynadi Mitroglou, cok kisa süre almasina ragmen kalite kokuyor ve sans bulursa daha faydali olur kesinlikle.

      Sil
    2. Neden olmadın, bence çok sabırsız hareket ediyorsunuz. Diagne'nin hataları olsa da az daha sabır.

      Sil
  15. Diagne'nin açtığı boşluklar önemli.Bir anda orta sahaya kadar gelince stoper de onunla geliyor ve Feghouli ile Onyekuru boş alan buluyor.Diagne belki bizde çok gol atmayacak ama yarattığı boşluklarla takım arkadaşlarının goller bulmasını sağlayacak yani 3 maçlık görüntü bu.Diagne'nin varlığı Belhanda'ya da yaramış gözüküyor.Özgüven patlaması yaşıyor kaleyi nerden görse şut atacak duruma gelmiş.Onyekuru bencil diyoruz ama bu maç 2 asistlik pası vardı ki biri gol oldu ama yine de Emre tam iyileşince o oynamalı ve Onyekuru yedekten gelmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Kimse oyun içinde katkısı yok diyemez.

      Sil
  16. Diagne'nin uyum süreci ve yeni oluşu filan eyvallah ama özellikle ikinci yarı atak geliştirdiğimizde ceza sahasına pozisyon almaya giderken dahi manasız bir laubaliliği vardı (koşma temposu anlamında) hırslı ve yırtıcı olması gerekirken antrenmanda ter atma koşusu yapar gibi 18'e gidiyordu. Takım arkadaşlarına el kol yapmaya da şimdiden başladı. Umarım böyle devam etmez yoksa başlamadan biter GS macerası. Biz de yediğimiz kazıkla kalırız birilerine satamazsak.

    Emre Taşdemir'i ben de çok ama çok beğendim. Formda bir Hakan Ünsal performansı izletti resmen sakatlanana kadar. Neyse ki sakatlığı ciddi değilmiş. Nagatomo'yu bile keser bu ivme ile form tutmaya devam ederse. Çok iyi bir sol bek. 1-1'e kadar orta saha direncimiz düşüktü ama maç ilerledikçe Kasımpaşa'nın kalitesizlği mi yoksa bizim kalitemiz mi (ya da ikisi birden) maçı rahatlıkla aldık. Donk, Selçuk, Marcao ve Luyindama da diğer iyi oyuncularımız idi. Onyekuru'nun manasız çalım ve şut sevdasından vazgeçince daha faydalı ve etkili olacağını da görmüş olduk bu maç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorunu da o maalesef. Gergin ve gol atamadıkça çabuk kopuyor, garip hareketleri başlıyor. Bunu aşmalı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir