16 Şubat 2019 Cumartesi

Kötü bir maç çıkardık ve sorunun temelinde orta sahamız yatıyor


Galatasaray - Benfica maçının pas haritası paylaşıldığına göre üzerine konuşalım. Topsuzoyun 'a tekrar teşekkür ediyorum ve takip etmeyenler varsa da şiddetle öneriyorum. Futbol üzerine müthiş içerikler çıkarıyorlar, bu tarz istatistik paylaşımları onlardan sadece biri.

Kötü bir maç çıkardık ve sorunun temelinde orta sahamız yatıyor. Trabzonspor maçında pozitif noktada orta sahayı konuşuyorduk, Benfica karşısında ise tam tersi. Belhanda, Badou ve Fernando üçlüsünün ortak noktası ağırlıklı olarak yana ya da geriye oynamaları olmuş. Topu öne taşıyan kimse yok. 

Marcao ve Luyindama ise pas noktasında Trabzonspor maçının da üzerine çıkmışlar. Marcao'nun tam 102 pası var ve 91'inde isabet sağlamış. Takımın da dikine oynayan tek ismi, sürekli öne oynuyor. Luyindama ise 80 pasın 65'inde isabet sağlamış. 2 stoperimiz takımın oyununu yönlendirmeye çalışıyor ve orta sahaya top geldiğinde öne taşıyamıyoruz.

Diagne'nin çok fazla top alması gerektiğini düşünmüyorum. Bu adam bitirici ve mümkün olduğunca rakip ceza sahası içinde topla buluşmalı. 12 tane pası var zaten, hepsini geriye oynuyor. Bu kadar fazla dolaştırmaya çalışmak zaten azalan gol şansını iyice sıfırlıyor. 

Onyekuru dahi dikine oynamak yerine ısrarla yana, hatta geriye oynamış. Beklerden zaten gelememişiz, onların da oyunu ısrarla geriye. Peki bu takım nasıl etkili olacaktı ki? Stoperleri dışında öne çıkıyor diyebileceğim kimsesi yok. 

Nagatomo ve Linnes'i tanıyamadım bile. Oyun kurma noktasında Mariano'yu aradığımızı söyleyebilirim. Bu stoperleri bir de Mariano'yla izlemek gerekiyor. Linnes üst üste maç oynamak zorunda kaldı, onu anlasam da Nagatomo tanınmayacak haldeydi. Asistine rağmen bunu söylüyorum.

6 yorum:

  1. Maçı izlerken zaten gördüğümüz şeyleri grafik üzerinde netlestirmek gayet iyi olmuş. Takım olarak savunma futbolu oynayabilecek bir yapımız yok hücum takımı olmalıyız ama takımı hücuma cikarması gereken orta saha ileri oynamak yerine sürekli yan pas yapıyor. Oyun kurmuyor tam tersine stoperler ileri oynayip oyunu yönlendirmeye çalışmış. Maçlar orta sahalarla kazanilir. bizim orta saha mücadele etmiyor zorlamiyor takımı ileri taşımıyor. Fernando badou belhanda feghouli... kağıt üzerinde hepsi iyi görünüyor ama sahada yoklar. Geçen hafta Trabzon maçındaki oyuna bakın benfica maçındaki oyuna. Fernando al gülüm ver gülümden başka bir şey yapmıyor ndiaye nin enerjisi bitmiş belhanda ya zaten artık birşey söylemeyeceğim feghouli içlerinde en yeteneklisi ama oynamıyor işte... Nasıl maçı kazanacaksin ki. Yaz dönemi dördü de değişmek zorunda ama bu maaslarla bu adamları nasıl satarsin nasıl gelir elde edersin bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trabzonspor maçında da tablo tam aksiydi, tüm orta saha öne oynuyordu. Burada bekler de problem, oradan da oyun kuramayınca düzen tamamen çöküyor.

      Sil
  2. Kötü sezon başının sonuçları bunlar. Tabi ki oyuncu dizilişlerinin de payı var. Birde Mariano nun olmaması. Sıkıntı büyük. Rakip ortasahası iyi olduğunda bizler oynayamıyoruz. Çünkü bir planımız yok. Oyun kurgumuz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru. Yaz dönemini çöpe attık ve haliyle ligin ilk yarısı boşa geçti.

      Sil
  3. Fernando bence Belhanda ve Ndiaye'yi olumsuz anlamda etkiledi o maçta.Bu iki oyuncu da Fernando'ya güvenmedikleri için ısrarla geride durdular.Donk oynayınca daha rahat hissediyorlar ki bunu trabzon ve paşa maçlarında gördük

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fernando bu noktadan sonra zor şans bulmalı diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir