1 Şubat 2019 Cuma

Maicon'u seviyorum, tüm noksanlarına rağmen elinden geleni yaptığı için


Herkes için konuşmuyorum. Maalesef bazı taraftarlarımızın içine girmiş oldukları ruh haline tanım bulamıyorum. Ben de Maicon'un takımdan ayrılmasını, kendisine gelen teklifleri kabul etmesini isterim. Luyindama / Marcao tandemi adına da heyecanlıyım ama bu durum Maicon'a tepki göstermem için neden değil. 

Dün bir ara "Luyindama'nın gelişi Maicon'a bağlı" gibi haberler vardı. O arada da sosyal medya üzerinden bazı taraftarlarımız Maicon'u küfür yağmuruna tuttu. O da hesaplarını yoruma kapatmak zorunda kaldı. Bazı şeyleri çabuk unutuyoruz. Geçen sezon şampiyonlukta verdiği katkı, bu sezon ise sahada yer aldığında verdiği iyi / kötü katkı gibi.

Bazıları gibi "aidiyetsiz" hareket etmedi. Sahadan kaçmadı, yedek kaldığında sorun çıkarmadı ya da "psikolojik sorunlarını" bahane ederek soluğu yurt dışında almadı. Eşi kendisini terk etti ve en az 1 yıllık bir mevzu. Çocuklarından uzak, ısrarla bu hasreti de dile getiriyor. Buna rağmen çalışıyor bu adam, kaçmıyor ki. Takdir etmek gerekiyor.

Bir yanda Serdar Aziz, diğer yanda Maicon. Şu kıyası yaparak bile bazı sorulara cevap bulunabilir. Ayrılacak takımdan, bence ayrılması da gerekiyor. Luyindama hamlesinin ardından TFF lisansı dondurulacak, devamında da transfer tahtası açık ülkeler için görüşmeler başlar. Ülkesine döneceğini düşünüyorum, çok büyük bonservis beklentileri olmamalı.

Ben severim Maicon'u. Türlü noksanlarına rağmen elinden geleni yaptığı için. Giderken de iyi uğurlarım. Daha iyisi olsun isterdim ama şartlar bunu gerektirdi. Stoper rotasyonunda ciddi bir kalite değişimi gerekiyordu ve bunu sağladığımız için mutluyum. Maicon için de bundan sonra en iyisi olmasını diliyorum.

17 yorum:

  1. Maicon kötü bir futbolcu değil. Odağı saha içi olduğunda ve yanında kendisini tamamlayacak bir oyuncu olduğunda takımın en iyi işleyen parçalarından birisi olması muhtemel. Denayer bu işi yapıyordu mesela, o yüzden Maicon'un eksikleri çok göze çarpmıyordu. Hücumda verdiği de işin ekstra noktası. Ramos'u falan bi kenara bırakarak en hücumcu defans oyuncularından birisi dünya üzerindeki.

    Ama odağını kaybetti işte. Kendi hatası veyahut değil aile içi bizi ilgilendirmez ama bedenen olsa da kafa olarak sahada değil uzun zamandır. Ona rağmen dediğin gibi aidiyetini kaybetmedi. Görev verildi çıktı oynadı, yedek otur dediler oturdu, forvet oyna dediler Eren'den iyi oynadı.

    Kendisini çok severim. Maliyet olarak bize baya pahalıya patlayan ve görünen o ki büyük zarar ettirecek bir transfer oldu ama şampiyonlukta verdiği katkı ve saha içindeki hırsı unutulmayacak. Umarım bundan sonra da kendisine uygun yapıda bir takım bulur ve çok başarılı olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz daha kapalı savunmalarda daha iyi iş çıkarır. Savunma hattı açıldıkça maalesef defolar ortaya çıktı.

      Sil
  2. Galatasaray için fedakârca çalışan böyle bir adama bunlar nasıl yapılır anlamıyorum. O kadar kötü değil ki bu adam. Geçen sene şampiyonluğun figürlerinden birisi. Daha da önemlisi herhangi bir sorumsuz davranışı, kötü bir hareketi olmadi şimdiye kadar kimseye. Tamam Luyindama iyi olabilir ama henüz takıma gelmemiş oynamamış bir adam için hazırdaki oyuncu böyle kolay feda edilmez ki. Bazıları futbolla ilgilenmeyi hak etmiyor gerçekten. Önce insan olmayı ogrenmeliler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok büyük haksızlık ettiler. Adiyeti olan isim, teşekkür etmek bu kadar zor olmamalı :( Serdar Aziz için ağlayan ama Maicon'a oh olsun diyen bir kesim var.

      Sil
  3. Rotasyonda ahmet,semih olacagina tabi ki de maiconun olmasini isterim ama yabanci serbestligi yok, 14 tane bulundurabiliyorsun

    YanıtlaSil
  4. bence de mutlu olsun. ama bizden uzakta mutlu olsun :)
    4 milyon euro gibi bir beklentim var. fazlası olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4 milyon avro diyorum ben de. Ülkesine dönmesini bekliyorum.

      Sil
  5. Maicon 'a camia olarak hoca olarak taraftar olarak cok büyük (!) destek verdik Allah var yukarıda. Edilmedik küfür kalmadı elimizde Nesta varmış gibi yedek kalıp Çalık mı oynatılmadı. Buna rağmen adam çizgisini bozmadı. Hataları olabilir ama iyi insan iyi stoperdi Maicon. Cris Chedjou vb. karsilastirmam bile... umarım satarız su günlerde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülkesine dönmesini bekliyorum. Çok karlı bir iş olmasa bile yapacak bir şey yok.

      Sil
  6. Asla kötü anmayacağım iyi ki yollar kesişmiş zamanlı ayrılık senin tabirinle yolu açık olsun mutlu başarılı olur umarım

    YanıtlaSil
  7. Bence büyük hata. Avrupa liginde listesi meselesi büyük sorun olacak. Ya iki stoperden birisini bildirmeyeceğiz yada iki santrafordan birisini. İki stoperi bildirsek bile yedekleri Ahmet Çalık olacak. Bu nedenle Donk un sözleşmesini dondursak daha iyi olacaktı. Bu sayede savunma konusunda elimiz daha iyi olacaktı. (Ayrıca ben Maicon un Marcao ile iyi görüntü sergilediğini düşünüyorum.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa Ligi 2. hatta 3. planda şu an. Şampiyonluk olmazsa olmaz. Luyindama imkanı bugün varken aldık işte.

      Sil
    2. Bu kadar transfer, bu maaş yükü varken mi? Yani yarı final in altı başarısızlık olur. Şuan Avrupa Liginde yarı final oynamak Şampiyonluktan daha yüksek ihtimal. Gerçi Alanya yı yenecek oyun oynayamıyorken o bile düşük ihtimal. 17 milyon euro sadece lig için biraz fazla rakam.

      Sil
    3. Luyindama'yı sene sonu 10 milyona alamazdın belki. Şu an elinde 15 - 20 milyon edebilecek bir potansiyel var. Maicon ise her geçen zaman daha da düşüyordu. Neyse ki işin başında Fatih Hoca var :)

      Sil
  8. Zaman zaman beni çok kızdırsa da kendisini asla kötü hatırlamayacağım.Bazı taraftarlar olayı anlamadan bilmeden çok büyük yangın çıkarıyor.Eskiden bu tarz bi kitle yoktu ne zaman sosyal medya yaygınlaştı böyle saçma sapan bi kitle ortaya çıktı.Ayıp

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir