28 Şubat 2019 Perşembe

Mitroglou'nun da maçın son anlarında bu kadar gol atması sürpriz değil


Taner Karaman'ın paylaştığı istatistiği Futbol Arena ekibi daha da kapsamlı bir şekle getirmiş. Taner Karaman'ın paylaştığı istatistikte Mitroglou'nun kariyerinde 10. kez 90+'larda gol attığı ve bunlardan 4'ünün maç kazandırdığı vardı. 4. de son Akhisarspor maçında attığı goldü. Futbol Arena ise gollerin tamamını dakikalara bölmüş ve maçın son 15 dakikasında tam 54 golü var. Bu 54 golün kaç tanesinin maçı kazandıran gol olduğunu da öğrenmek isterdim.

Basketbolda "maç kazandıran basket" tanımı kıymetlidir. Son toplar el yakar ve çok özel oyuncular o anlarda sahne alır. Mitroglou'nun da maçın son anlarında bu kadar gol atması sürpriz değil. Kalitesini sorgulamamamız gerekiyor. Akhisarspor maçında attığı gole çok anlam yüklesek bile ilerisi adına ışık bu. Kritik anlarda tecrübesiyle çok iş görecek diye düşünüyorum. Donk'u forvet deniyoruz, buna gerek kalmayacak.

Zaman gerekiyor. Fizik olarak hazır değil, bu sezondan ziyade gelecek dönem adına beklentim var. Marsilya döneminin kötü geçtiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Bazı arkadaşlar ise Marsilya dönemine aldanıyor ve Mitroglou'nun tüm kariyerini zorluyor. Bu adamın Benfica ve Olympiakos günleri yeter, çok büyük golcüdür. Rakip ceza sahası içinde olabildiğince etkin ve akıllı futbolcudur. Bunun da belli anlarda kesitlerini Akhisarspor karşısında izledik.

Belki takımın aksayan ayaklarından biriydi ama öyle anlar vardı ki oyun zekasıyla öne çıktı. Amansız orta yapmak yerine onu da pas aksiyonunun içine kattığımızda o aklı gördük. Attığı gol ise tamamen tecrübe. O an böyle bir soğukkanlılığı herkes taşıyamaz ya da golü koklayamaz diyelim. Doğru yerde doğru zamanda yer aldı ve galibiyeti takımına getirdi. Kendisi adına da olabilecek en iyi başlangıçtı diyebilirim.

10 yorum:

  1. diagne iyi durumda ise diagne oynar, oyun aklı belki daha yüksektir mitroglou nun ama fiziğiniz kötü ise istediğiniz kadar oyun aklınız olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, ayakta kalamadıktan sonra oyun aklı bir işe yaramıyor. Hele ki 90 dakikalar adına.

      Sil
  2. Pas konusunda haklisin özellikle Benfica burdaki macta bize ayaga oynama konusunda ders verdi diyebiliriz ve bana göre Mitroglou bu konuda Diagne'nin cok ilerisinde, umarim seneye topu gereksiz sisiren degil surekli ileri ve ayaga oynayan bir takim oluruz, böyle bir düzende de Mitroglou öne cikacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama Diagne de Mitroglou'na göre daha forvet ve atletik. Ben Diagne hala önde diyorum.

      Sil
    2. Evet ama Diagne cok cabuk dagiliyor, kac defa topu ayagina dolastirdigini gördük ya da atilan paslari tutamadigini, Mitroglou ise fiziken hazir olmasa bile hep oyunun icinde ya dogru yere kosu yapiyor ya da paslasiyor, duvar oluyor, Diagnede de bunlar yok ne yazik ki su anki görüntüde morali az bozulsa pas bile tutamiyor sonra da dönüp takim arkadasina el kol hareketi yapiyor, atletikse Drogba gibi topu alip gidecek ve gerektiginde sorumluluk alacak bunlarin hicbirini henüz göremedik, umarim yaniliriz.

      Sil
    3. Zaman gerekiyor işte, biraz daha beklemeli. 2-3 maçtan hüküm veriyoruz. Diagne de daha hareketli, daha çok dolaşıyor ve alan açıyor. Bu daha kıymetli.

      Sil
  3. mitroglou tecrübesiyle zamanla yavaş yavaş kalitesini gösterecektir zaten yavaş yavaş başladı bence. adı geçtiğinde içimden bir his her zaman elbette işe yarayacaktır. sonuçtu fatih hocanın elinden geçecek. iyi bir başarıyı yakalayacaktır. alanya maçında oyundan çıktıktan sonra sinan vardı sahada sinanın bir gol pozisyonu vardı ayakları birbirine girdi akhisar maçında mitroglounun golü bence bu iki pozisyon yeterde artar. tabi mitroglou tek başına yeter mi? yetmez bence yerli bir iyi forvet şart malum şu yabancı kralı meselesi zannımca sırf Galatasaray'ı durdurmak için değiştirirler. gerçi demirören istifa etti de bazı kaynaklar azizin olabileceğini yazmış Twitterda gördüm her ne olursa olsun yerli forvet defans kale her mevkiye yerli yedek şart iyi ve sağlam. zaten fatih hocayla 5 yıllık bir antlaşma yapılmış bu 5 yılda göreceğiz ki Yepyeni yerlisiyle yabancısıyla mükemmel bir Galatasaray kurulacak Allah izin verirse Avrupa'da Türk bayrağını şerefle dalgalandıracağız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz forvetler de burada iş görüyor, böyle de bir şey var.

      Sil
  4. ne diyelim.. darısı kadıköy'e :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir