20 Şubat 2019 Çarşamba

Muslera da eleştirilecek, kimsenin dokunulmazlığı olmamalı


Muslera da eleştirilecek. Hatta şu an net şekilde eleştirilmesi gereken 2-3 isimden biri. Kendisindeki sorunu da "hala en iyi" olduğunu zannetmesiyle açıklayabilirim. Değişilmez olduğunu düşünüyor ve gelişime kapalı. Taffarel'in dahi çare olamadığı noktalar var. Aldığı maaşla da Avrupa'nın en çok kazanan kalecilerinden biri. Geçmişine elbette saygım sonsuz ama gün itibariyle o paraların karşılığını alamıyoruz.

https://twitter.com/sir_mancio/status/1097503660731445249

Linkte, Kasımpaşa karşısındaki pas aksiyonundan kesitler var. Takım olarak "pas oyununa" evrilmeye çalışıyoruz ve Ocak transferleri de bu yönde gerçekleşti. Stoper transferlerinin ortak özelliğinde pas ve geriden oyunu kurabilmek var. Böyle bir oyun içinde kalecinin de aksiyonu mühim. Muslera ise ateşle oynamakla meşgul.

Sezon içinde de bu tarz yedirdiği goller oldu. Kendisine atılan topu ya alakasız yere ya da kısa vurarak rakibe hediye etti ve kalemizde hızlı hücum gördük. Kasımpaşa karşısında da bu şekilde attığı 3-4 pas var. Pamuk ipliğindeydik, rakibin o topu alması an meselesi olsa da biri haricinde başaramadı.

Trezeguet'in frikiğine kapattığı köşeden yediği golü konuşmuyorum bile. Şu an biraz daha günümüz futboluyla alakalıyım. Kalecilerinin ayakları mümkün olduğunca temiz olmalı, hele ki pas takımı olmak istiyorsanız. Muslera bu noktada gelişim sağlayamayan ama kötü durumda olduğunu da kabul etmeyen bir kaleci.

Şampiyonluk modunu açsa tek başına takımı ayakta tutar, bu da ayrı konu. Daha önce yapmışlığı da var. Büyük kaleci olduğundan kimsenin kuşkusu yok. Yine de eleştirilmeli, dokunulmazlığı olmamalı. Hatta sezon sonunda düşünülen değişimde de maaşları düşürme amacıyla Muslera'yla da yollar ayrılabilir. Gerçi bu rakamları hiçbir yerde bulabileceğine inanmıyorum.

10 yorum:

  1. Siz sayfalarca yazi yazarsiniz, Muslera cikar anlik refleksle 6 pastan kafa topu cikarir, bakmissin sampiyonluk gelmis. O yuzden bu yorumlar cok fuzuli. Bunu kendisi daha once bin kere ispat etti. Yakin tarihimizin en iyi kalecisi, hic elestiri ya da tartisma kabul etmez. Hele aldigi maas uzerinden hic konusamazsiniz. Haydi Muslera yarin gitsin, ayni magasla yerine kimi getirip monte edeceksiniz ? Daha 32 yasinda, en kotu ihtimalle 4 sene oynar. Hic macera aramanin luzumu yok. Keza bu macera isinin nereye gittigini Gomis'te de gorduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, yapmadığı şey değil. Şampiyonluk modunu açar ve o kupayı sana getirir. Bunu asla inkar etmem ama istikrarı son yıllarda yerlerde ve gelişim sağlamıyor. İyi olmayan da iyi durumda olmadığını kabul etmemesi. Bulunur kaleci abi, her devrin sonu var. Buna katılmam işte.

      Sil
  2. kıl tüy eklersek 4 milyon euro alıyor! 4 milyon! inanılmaz bir rakam. verdiği performans ise 1 milyon euroluk.

    işin kötü tarafı bı maaşla satamayız da. kimse almaz ki. şu an malatya kalecisi ertaç bile daha iyi gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlamsız bir maaş o, kimse almamalı. Böyle bir lüksümüz yok.

      Sil
  3. Abi şampiyonluk modu yorumunu çok beğendim. Ayrıca dediğin gibi Muslera yerine scout ile standart üzeri bir kaleci alınmasını ben de çok istiyorum. Muslera’yı sevmeme ve genel olarak beğenmeme rağmen.
    Bonservisi üç aşağı beş yukarı kaç olur sence?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O modu açarsa kupayı getirir ki daha önce de yaptı. Her şeye rağmen değişim zamanının geldiğini düşünüyorum. Büyük bonservis beklentim yok, nedeni de anlamsız yıllık ücreti.

      Sil
  4. Aslında Musleranın ayağı iyidir ancak çok sevdiğim Manchininin uzun top oyununa takımı alıştırması yüzünden ayağı köreldi. Uruguay milli takımından böyle hatalar yapmamasının nedeni alışık düzen ve oturmuş bir takım yapısı olması. Adam önünde Godin ve Gimenez in olduğunu biliyor. Bizde ise milli takımların stoper değiştirmesinden hızlı stoper değiştiriyoruz.

    Elimizdeki oyuncular uzun süreli olur ve sezon başı oyun kurgusu çalışması yaparsak(Prandelli bunun antremanını yaptırmıştı ama oyuncular kendisini yedi) en azından 4 sene daha kalemiz Muslera sayesinde emin ellerde olur.

    Ekstra not: Buffon un ayağı çok mu iyi.
    Ekstra Not2: Maaşı yüksek diye satamayız diyenler. Belhandanında maaşı yüksek onu satarsak Muslerayı hayli hayli satarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, geçmişte bu kadar kötü değildi ama yıllar içinde çok geriledi. Bir de üzerine aşırı öz güveni ekleyince sorun büyüdü.

      Sil
  5. kendisine sorsan ayağım neuer'den iyi der. ayağı kötü olmasına rağmen öyle bi havası var. ayrıca topu eline aldıktan sonra yarım saat filan geçmeli yoksa başlatmaz yani bide öyle bi huyu var beyefendinin. hatta böyle bi pozisyonda hamzaoğlu'nun çıldırdığını hatırlarsınız belki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi durumda olmadığını kabul etmemesi en büyük sorunu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir