15 Şubat 2019 Cuma

Mustafa Cengiz yönetiminin Uefa sürecinde geldiği nokta önemli bir başarıdır


Mustafa Cengiz yönetimini bu blogda birçok konuda eleştirdim. Geliştiğini ya da düzelmediğini düşündüğüm sorunları gördükçe bu eleştirileri yapmaya devam da ederim. Bugün ise konu farklı. Gün "hakkı olanın hakkını teslim etme" günüdür. Bu bağlamda da Mustafa Cengiz yönetimine teşekkür etmek gerekiyor.

Bir önceki dönemin enkazını kaldırmak kolay iş değildi. "Bugünün temeli olan transferler" demeyin, Riva / Florya kaynaklı gelen paralar unutulmasın. 147 milyon avro'luk dev zararlar diyelim ya da. Bu takımın mevcut bir "ffp" anlaşması vardı ve ona uyulmayarak "men" cezası alınmıştı. Tüm bunlara rağmen Uefa'yı ikna ediyorsunuz ve 2. bir ffp anlaşması imzalıyorsunuz.

Devamında da yolunuza türlü yollardan taş koyulmaya çalışılıyor. Türkiye'den gelen şikayetler, sonrasında Uefa'nın bazı kurullarının anlaşmayı iptal istemi ve yeniden yargılanma kararı. Cas'a gidip de olumlu sonuç almaya pek alışık değiliz. Gün itibariyle Cas'dan gelen kararla mevcut anlaşmanın devamına karar verildi ve yeniden yargılanma olmayacak. 

Bu çok büyük bir başarıdır ve gereken mesaj verilmiştir. İtiraz eden kulüplerimiz kendi sorunlarıyla daha alakadar olurlarsa mevcut liglerinde çok daha iyi bir konumda olabilirler. Hayat Galatasaray'dan ibaretmiş gibi hareket ediliyor. Biz batıyoruz, bu durumda tüm ülke batsın gibi bir anlayış sadece "kendini avutma" stratejisidir. O kulüplerin de Uefa ile görüşmeleri söz konusu. Bunlara odaklanmaları daha doğru hareket olur.

Yeni ffp anlaşması, bu anlaşma doğrultusunda atılan doğru adımlar ve mevcut görüntüdeki "kâr" tablosu önemli başarıdır. Doğru yolu bulduğumuza inanmak istiyorum, umarım mevcut görüntü devam eder. Bunun yanında Avrupa geleneğini hatırlamak, orada da başarılı olmak lazım. Tüm bunları başarmak için de Avrupa'da yer almak gerekiyordu. Mustafa Cengiz yönetiminin Uefa sürecinde geldiği nokta önemli bir başarıdır.

14 yorum:

  1. Ben hep söylüyordum bu yönetim mali anlamda Galatasaray'ın son 20 yılda gördüğü en iyi yönetim olabilir. Sadece sportif olarak gelişmeleri lazım. Mustafa Cengiz'in temsil yeteneğinde de gelişme var, son birkaç açıklamasında Ali Koç ve diğer Galatasaray düşmanlarına iyi giydirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uefa sürecinde başarılılar ama eleştirilmeleri gereken birçok nokta vardı. Umarım başarıyla devam ederler.

      Sil
    2. adsız arkadaş, sportif açıdan terim ne isterse alıyorlar. hoca da bi zahmet işini yapsın hala ortada oyun planı bile yok.

      Sil
    3. Yazın niye forvet almamışlar adsız arkadaş :)

      Sil
  2. Mustafa Cengiz efendi olmaya çalıştı sürekli ama vizyon başkandan aynı şekilde bir şekilde karşılık gelmedi tam tersine sürekli Galatasaray'ın yoluna taş koymaya calisti ( bu noktadan bakınca ciddi manada karaktersiz birisi olduğunu söylemek yanlış olmaz) şimdilerde güzel konusuyor. mali anlamda doğru işler yapıyor ve takım zarar etmiyor. Her alanda bu başarısını sürdürür ve camianın hakkını savunmakta asla geri durmaz umarım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda yaptıkları açıklamalarda da gelişim olduğunu düşünüyorum. Söylemler net ve yerinde.

      Sil
  3. Burak kardeşim Belhanda Feghouli Fernando Mariano falan bunlar istikrarsız görüntü içerisindeler hocada sene sonunu işaret eden ediyor yerli oyunca eksikliğimizde göz önünde ffp kıskacı aynı şekilde şu şekil yazılar yazma düşüncen varmı kadroda ni yenilenme olacağı kesin mesela alınabilecek yerli futbolcular borservissiz borservisli fırsat transferleri falan böyle bi konu etiketi altında mesela trezegeut fegoulinin yeri için örnek mesela Efecan revizyon adına gibi düşünürmüsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abi noktasız bu nasıl bir yorum :)

      Hocanın mutlaka vardır planı. Altyapı kaynaklı hareket edilir sanırım, gelecek isimler olacak.

      Sil
  4. bana öyle geliyorki bu yönetim terimin taktik sisteminin bir kurbanı olacak.terim ne diyor.haziranda da operasyon yapmaya devam edeceğim.yani oyuncuları doğru sistemde nasıl yükseltirim diye düşünmüyor.kafasında planladığı ütopik bir sistem var.bu ütopik sistem 20 yıl öncesinde kalmış.

    tıpkı mourinho nun günümüze ayak uyduramadığı gibi.manu ya geldiğinden beri milyonlarca avroluk transfer yaptırıp geride vasat bir takım bırakıp kovuldu.

    bu tip eski teknik direktörlerde esneklik yok.esnek sistemler yeni sistemler uygulayamıyorlar.misal 3 lü savunma ve atalanta teknik direktörü gasperininin 3-4-2-1 i gibi.tottenham teknik direktörü poşettino da oldukça farklı sistemler uygular.bu sezon transfer yapmadılar.üstüne kane dele alli gibi isimler sakat.dortmund maçında naptı?3 lü savunma .orta saha dörtlüsünün solunda ise bir stoper olan vertongen.

    özetle eldeki kadrodan en iyi verim alabilen bir hoca değil terim.

    muhtemelen gelecek sezon sattıracağı oyuncularla ve yerine gelecek oyuncularla sezon ortasında vasat bir kadro bırakıp gönderilecek.tıpkı mourinho gibi.

    terimde ego zirvededir.hata yaptığını düşünmez.olumsuz bir sonuç varsa bu mutlaka oyunculardan kaynaklanıyordur.son basın toplantısında da kafayı orta saha oyuncularına takmış.sen doğru dizilişi yaptın mı diye sorarlar.bunu kendine sormaz.çünkü hatasızdır kendileri.

    bakın fb ilk defa zenit maçında sıkı pres ve rakibe göz açtırmayan bir futbol oynadı 60 dakika.bunu topal jailson elmas üçlüsü ile yaptı.benzia tolgay ekici tiplemeleri ile bunu yapamazsın.haliyle fenere sihirli bir değnek değmedi.sadece doğru 11 ile sahaya çıktı ilk kez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bahsettiğin Fenerbahçe düşmeme mücadelesi veriyordu.

      Hocanın egosunu bilmem de onu sevmeyen kesimin egosu bence daha yüksek :) Fatih Hoca günümüze ayak uyduramıyorsa emin ol ki kimse ayak uyduramaz. Bu takım daha geçen yıl şampiyondu, belki bu yıl yine olacak.

      O çok sevdiğin yönetim yaz dönemi niye forvet almamış?

      Sil
    2. fb zenit maçında çok iyidi hafız.ideal kadrolarını buldular.tabi ersun bunu bozmazsa.düşme mücadelesinin nedeni yanlış kadro mühendisliği ve yanlış 11 ler idi.

      terimin bir sistem arayışında olduğunu sanmıyorum.zaten sistem hocası falan hiç olmadı.hoca halen 2000 de kalmış.pres yapacak topçu arayışında yazın.sistem ve alan paylaşımı konusunda maalesef yetersiz

      Sil
    3. Bu öyle bir ön yargı ki, hiçbir zaman sistem hocası olmadı demek :) Kendi hocanızı tanımıyorsunuz, bu üzücü.

      Sil
  5. Gerçekten bu konuda çok başarılı.Hadi bir kere olsa tamam ama 1 yıl içinde 2 kere başarılı süreç yönetmek gerçekten takdir edilmesi gereken bir hareket.Diğer kulüpler bizi şikayet edeceklerine Mustafa Cengiz'den işin incelikleri öğrenseler daha iyi olacak onlar adına ama kendileri bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uefa süreci başarılıdır. Yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir