21 Şubat 2019 Perşembe

Benfica karşısında şok bir başlangıç yapmalı ve mutlaka ilk golü bulan taraf olmalıyız


Bir ihtimal daha var demek istiyorum. Fatih Hoca'nın bize yıllar içinde öğrettiği en önemli "motto" bu oldu. İmkansız diye bir şey olmadığı, en azından son ana kadar mücadeleyi öğrendik. Benfica karşısında kendi sahamızda 2-1'in dezavantajıyla maça çıkacak olmamız bir şey değiştirmemeli. Atılabilecek bir golle birlikte olabilecekleri düşünmek istiyorum.

Her şey iyi bir başlangıca bakıyor. Bu sezon oynadığımız tüm Avrupa deplasmanlarında da iyi başlangıçlar vardı. Bugünün farkı bir "bitiricimizin" olması. Kadro kalitemiz yükseldi, fizik anlamında da daha iyi durumdayız. Lig şampiyonluğu olmazsa olmaz olsa da Avrupa'dan elenelim de lige odaklanırız düşüncesini asla kabul etmiyorum. 

Galatasaray'la bağdaşmayan bir düşünce. Galatasaray'ı diğer Türk takımlarından ayıran "Avrupa kimliği" değil mi. Benfica karşısında kaybedecek bir şeyimiz yokmuş gibi oynamak zorundayız. Bir ihtimal varsa da bunu en son ana kadar zorlayacağımıza eminim. Benfica'nın kadro derinliği ya da sistemi bizden daha iyi olabilir. Her şeye rağmen bu turda şartları zorlamamak için sebep yok.

Muslera
Mariano Luyindama Marcao Nagatomo
Donk
Feghouli Badou Belhanda Onyekuru
Diagne

Kendi sahamızdaki Benfica karşısında maçı orta sahamızda kaybetmiştik. Fernando'nun pamuk şeker kıvamındaki varlığı ve Badou Ndiaye'nin kontrolsüz futboluyla hücum etkinliği gösteremedik. Benfica ise orta sahada baskın olup, hızlı çıktıklarında bizleri hataya zorlayarak sonuca gitti. Her şeye rağmen o maç berabere bitebilir ve daha avantajlı olabilirdik. Alakası olmayan penaltı pozisyonunu unutamayız.

Fernando'nun cezalı durumda olması işimize gelecek. Mariano da bu maçta dönmüş oluyor ve geriden oyun kurmamız noktasında önemi büyük. Her şeye rağmen Badou Ndiaye'yi yazdım, temposu biraz daha kontrol altında olursa iş yapabilir. Selçuk İnan önemli bir hamle şansıdır, kulübeye baktığımızda ilk olarak onu göreceğiz.

Bu maçta tempo lazım, Badou Ndiaye biraz da bu yüzden sahada olmalı. Şok bir başlangıç yapmalı ve mutlaka ilk golü bulan taraf olmalıyız. İlk golü yiyen taraf olduğumuz an hayaller suya düşebilir, o ruh haline asla girmemeliyiz. Çok zor bir ihtimalden bahsetsek bile imkansız değil, her şey atılacak ilk gole bakıyor.

6 yorum:

  1. baskı yaptığımız zamanlarda bile saçma sapan bir gol yiyebiliyoruz ya da muslera her zaman ki gibi yedirebiliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşağıda da yazdım, Schalke deplasmanı :( Müthiş başlangıç, kaçan pozisyonlar ama olmadık şekilde yenen bir gol.

      Sil
  2. rakibin büyük kozu muslera. adsız arkadaş haklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Schalke deplasmanını düşününce hak veriyorum :(

      Sil
  3. Bilirsin genellikle seninle aynı düşünürüz :D ama bu sefer bu görüşüne karşı çıkacağım. Burası Avrupa arenası ve gol yemediğin an maça ortaksın demektir.(Liverpool-Bayer, Schalke-Manchester City oyunları gördük) Bu yüzden Fatih Terim genel kanının aksine defansif ve topun bizde kaldığı bir oyun göreceğiz. Bu nedenle Diagne yerine ortasaha da Selçuk Ndiaye yerine de Donk oynayacaktır. Bu turun kilidini açacak defansif oynamaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savunma futbolunun dün de iş yapmayacağını görmüş olduk. Rakip de savunuyor çünkü, boşluk bulamıyorsun ki. Bekleyerek hiç bulamazdın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir